DIY ♥ Koffiedik lichaamsscrub

Dat koffie heerlijk smaakt en ruikt, wisten we allang! Maar wist je dat het ook een echte krachtpatser in de strijd tegen cellulite is? Cafeïne in koffie heeft de kracht om vetafbraak in de vetcellen te stimuleren die zich in de onderhuid bevinden en op die manier dus ook cellulite kan verminderen! De zomer laat zich al snel zien en dan willen we natuurlijk allemaal weer een beetje strak(ker) in ons velletje zitten als we onze bikini aantrekken. Het leukste is, dat je voor deze scrub alle ingrediënten kan vinden in je keukenkastje! En gooi natuurlijk dat koffieprutje NIET weg!

Dit heb je nodig voor 1 à 2 scrubbeurten voor je hele lichaam:

3/4 koffiedik of koffieprut (ongeveer 100 gram)
2/4 (fijne) suiker (80 gram)
2/4 kokosolie (2 eetlepels) of 2 flinke lepels Griekse yoghurt
Een klein beetje kaneel (1 theelepel) voor de geursensatie
Een mengkommetje om alles samen te mengen
En evt. een leeg potje

Hoe ga je te werk?

Zorg er als eerst voor dat het kokos(vet) omgesmolten is tot een olie. Voeg daarna beetje bij beetje de olie bij het koffieprutje. Of mocht je kiezen voor de Griekse yoghurt, roer die goed door de koffieprut tot er een luchtige, egale massa ontstaat. Het lijkt dan een beetje op chocolademousse!

Roer goed door en meng daarna de rest van de ingrediënten erdoorheen.

Klaar is je homemade lichaamscrub! Het is een vrij krachtige scrub maar toch lekker verzorgend door de kokosolie. Lep op! Als je dezelfde dag zelfbruiner wilt gebruiken, kies dan voor Griekse yoghurt i.p.v. kokosolie! Want olie en zelfbruiner gaan niet samen! Het fijne aan yoghurt is dat het ook een exfoliërende werking heeft. Perfect als voorbereiding voor je sunkissed tan! Je velletje zal je hoe dan ook dankbaar zijn, zodra je deze scrub geprobeerd hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.