The Body Shop • Vanilla Pumpkin

Pompoenen, vallende blaadjes, trick-or-treating, oh my! Het angstaanjagende feestseizoen staat alweer bijna voor de deur! Om Halloween te vieren heeft ”The Body Shop” weer een speciale editie bodycare-producten uitgebracht met de heerlijk kruidige geur van Vanille en Pompoen. Geïnspireerd op vers gebakken lekkernijen! Deze range bestaat uit een “shower gel, bodybutter, handcreme en shimmer mist!” Ieder product bevat een mix van herfstige aroma’s, zoals de typische pompoen-geur, vanille uit Madagascar, tonkaboon, hazelnoot en ahornsiroop. Daarnaast is alles 100% VEGETARISCH en zijn twee van de producten zelfs 100% VEGAN. Trick or treat your skin!

The Body Shop | Vanilla pumpkin handcream | €5,50 voor 30 ml

Alle verpakkingen zien er zo leuk en herfstachtig uit!(Ondergrond heeft daar ook een beetje bij geholpen) Bij elk product staat er een pompoen met vanillestokjes op de verpakking. Zo ook bij deze “handcreme.” Het is een klein schattig tubetje van 30 ml. Superhandig om mee te nemen! Alleen die draaidopjes die TBS op hun handcremes zetten, zien er heel leuk uit maar zijn niet zo praktisch. Ik ben zo iemand die ze al snel kwijtraakt zodra ze op de grond vallen en wegschieten.

Qua ingrediënten ziet het er allemaal prima uit. Veel verzachtende oliën, waaronder “zoete amandelolie” er een van is. Wel zit er flink wat parfum in, maar dat is bijna onvermijdelijk met lekker geurende smeersels. Ook zit er “shea butter” in, lekker verzorgend. Verder zie ik nog wat vette alcoholsoorten staan, de ”vanille planifolia extract,” tot slot nog een aantal kleurstoffen.

Genoeg gespeur! Laten we dit goedje maar eens gaan testen..

De handcreme is een hele luchtige crème! De geur doet me een beetje denken aan koekjes en amandelen, niet zozeer direct aan pompoen. Het trekt lekker snel in. Je hoeft dus niet lang met kleverige handen te rond te lopen en te wachten wanneer je weer verder kan gaan met waar je mee bezig was.

The Body Shop | Vanilla pumpkin bodybutter | €16,- voor 200 ml

En dan zijn we aangekomen bij het sterproduct van The Body Shop.. De “bodybutter!” Wederom in dezelfde koekjesachtige geur. Hij zou zelfs de meest droge huid tot 24 uur moeten voeden! Perfect voor als het buiten weer wat kouder begint te worden.

Bestanddelen. Ik zie behoorlijk wat voedende ingrediënten staan! Waaronder ”sheabutter” ”sesamzaadolie” ”bijenwas” en ”cacaoboter.”  En verder nog wat vette alcoholsoorten, glycerine, parfum, kleurstoffen.

De meeste bodybutters van TBS zijn behoorlijk stevig en boterachtig, sommige weer niet. Deze zit er tussenin! Hij laat zich heel makkelijk uitsmeren en trekt daardoor ook wat sneller in dan de dikkere bodybutters.

Althans, wanneer je niet teveel gebruikt. Want dan zal je ook langer een vet laagje voelen op je huid en dat vind ik persoonlijk niet prettig. Je hebt dus nooit veel nodig en dan kun je lang doen met zo’n pot! Wanneer de bodybutter eenmaal volledig is ingetrokken, voelt mijn huid wel babyzacht!

The Body Shop | Vanilla pumpkin shower gel | €7,- voor 250 ml

Het laatste product is de “shower gel!” Een van de leukste producten om uit te proberen, vind ik. Ook omdat douchen/in bad gaan tot een van mijn meest favoriete momenten van de dag behoort.

Bestanddelen. Of course een aantal sulfaten voor het schuimen en parfum voor dat lekkere geurtje. Ik zie verder ook honing, vanille, karamel en daarnaast nog een aantal kleurstoffen.

Het is eerder een ”showercream” te noemen in plaats van een showergel, vanwege zijn romige textuur. De geur van de douchegel vind ik persoonlijk iets zoeter ruiken dan de bodybutter en handcreme. Hij schuimt toch nog behoorlijk, vooral tijdens het douchen!

Eindconclusie: Ik vind de producten uit de “Vanilla Pumkin” collectie aangenaam, maar geef toch liever de voorkeur aan meer kruidige of tropische geuren. Ik vond deze variant er niet zo uitspringen, terwijl ze daar bij TBS toch altijd supergoed in zijn. Maar dat is puur een kwestie van persoonlijke smaak! Mijn vriend daarentegen is er helemaal weg van. En onwijs tof dat ze bij TBS altijd zo creatief zijn én blijven om weer wat nieuws aan hun assortiment toe te voegen. Dat is ook meteen de reden waarom ik ieder jaar weer enorm uitkijk naar de kerstcollecties! Dat zijn toch net meer mijn geurtjes, samen met de ”Pinita colada” van een aantal zomers terug. Mijn god! Wat was die heerlijk! Qua prijzen is TBS een beetje te vergelijken met Rituals, alleen is het enige verschil dat je naast het kopen van producten, altijd weer heel veel goede doelen steunt. I’m all about that! 

Ga jij deze griezelig lekkere producten van The Body Shop ook uitproberen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.