Broer en zus (T)AG ♥

Mijn grote, kleine broertje.. ik kan niet met of zonder jou. De afgelopen jaren hebben we ontzettend veel te verduren gehad met zoveel ongeluk en pech! Door een foutje in het ziekenhuis, raakte jij je vinger kwijt. Mama kreeg meerdere hartinfarcten en ik maakte begin dit jaar een slip met auto, wat ook niet helemaal goed afliep. Dat waren heel wat ziekenhuisbezoekjes in een korte tijd die niet bepaald gezellig waren. Gelukkig komt na regen zonneschijn, wordt altijd gezegd. En daar geloven we bij ons thuis allemaal in! Uiteindelijk heeft dit ons heel erg sterk gemaakt! Eind Juni begon jouw avontuur in de Verenigde Staten. Sindsdien heb ik je niet meer zoveel gesproken dan ik zou willen. Maar ik weet, geen nieuws is meestal ook goed nieuws! Ik zie via social media hoe gelukkig je bent en hoe erg je het daar naar je zin hebt. Dan denk ik met een glimlach op mijn gezicht.. ”laat hem maar, hij heeft het goed!”

Vandaag is het nationale broer(s) en zus(sen) dag! En ik vond dat ik iets voor mijn lieve broer ”Noud” moest schrijven. Veel inspiratie heb ik de afgelopen tijd niet gehad, door alle drukte en stress zit mijn hoofd bomvol andere zorgen. Toen dacht ik meteen: Waarom ga ik niet gewoon de ‘Broer en zus tag’ doen!? Acht leuke vragen eerlijk beantwoorden over alles rondom het broer of zus zijn! Ik vond deze tag bij lotuswritings.nl wat een ontzettend leuke lifestyle & mamablog van Merel is, waar je veel kan vinden over het ouderschap maar ook leuke reviews en stukjes geschreven door anderen. Mocht je het ook leuk vinden om deze tag op jouw eigen blog te zetten? Vermeld er dan even de naam en link van Merel’s blog bij.

1. Hoe heten jouw broer(s) en/of zus(sen)? En hoeveel jaar schelen ze met jou?
Mijn enigste en jongere broer heet Noud. Ondanks dat hij zes jaar jonger dan mij is, worden we vaak even oud geschat. Dat komt dus ook omdat hij een stuk groter is dan mij. Ik noem hem daarom gewoon mijn broer i.p.v. broertje want zo klein is hij allang niet meer!

2. Hebben jullie speciale bijnamen voor elkaar?
Nee. Als broer en zus zijnde hebben we dat eigenlijk nooit gedaan. Waarom eigenlijk niet? Geen idee. Zijn vrienden noemden hem altijd Kanouter. Want als je Noud en Kabouter samenvoegt, krijg je dus blijkbaar ”Kanouter.” Hij was ook altijd een van de kleinste in zijn klas, vandaar. Ik vond het altijd een hele leuke bijnaam! Lekker toepasselijk.

3. Wat is je leukste herinnering met elkaar?
Die zou ik echt niet kunnen uitkiezen. Het zijn er zooo veel! Ik weet wel dat onze kindertijd in sneltreinvaart voorbij gevlogen is en dat ik als kind nog nooit zo blij was als bij de komst van Noud. Hij was als een prinsje voor mij! Naast de pannenkoeken met spek van oma, kamperen in het bos, ruziemaken om wie er uit dat  eierdopje van Suske en Wiske mocht eten (ja, echt!) op de camping in Zeeland, Disneyland en oja die keer dat we samen met papa thuis een zeepbaan hadden gemaakt.. hadden we altijd een goede band samen en een hele toffe kindertijd achter de rug! Naarmate we ouder werden gingen we steeds meer onze eigen weg en dus ook steeds minder samen doen. Dat is soms wel eens jammer maar ook logisch omdat we allebei hele andere interesses en ambities hebben.

4. Wanneer hebben jullie elkaar voor het laatst gesproken?
Dat is alweer eventjes geleden. Een paar weken terug via Skype en Whatsapp, want mijn broer zit nu voor een jaar in Amerika vanwege zijn stage. Hij heeft het daar zo ontzettend naar zijn zin dat ik hem ook niet teveel uit zijn element wil halen.

5. Hebben mensen wel eens gedacht dat je een tweeling vormde met je broer of zus?
Nee, helemaal niet. Noud en ik zijn allebei totaal verschillend! Ook qua uiterlijk lijken we niet op elkaar. Hij heeft de meeste genen van mama en ik ben net twee druppels mijn vader.

6. Hoe vaak zien jullie elkaar?
Momenteel niet zo veel, natuurlijk. Maar normaal gesproken iedere dag omdat we nu nog allebei thuis bij onze ouders wonen. Over aan paar maanden verhuis ik met mijn vriend samen naar ons nieuwe huis dus er staat hoe dan ook een housewarming op de planning waar de hele familie en uiteraard Noud bij zullen zijn.

7. Noem een talent van je broer of zus.
Noud bezit er heel wat! Hij is om te beginnen heel gedreven, leergierig en zakelijk. Daarnaast kan hij goed de leiding geven/nemen maar zijn social skills! Dat begon al op hele jonge leeftijd (zie bovenstaande foto) toen hij een jaar of twee was. Stel je maar eens een vrolijk, klein mannetje voor die overal op afstapt, naar iedereen lacht en zwaait.. Dat is gewoon leuk om naar te kijken! Op 7 of 8-jarige leeftijd tijdens een vakantie in Mallorca bestelde hij voor ons de ijsjes in vloeiend Spaans omdat zijn oudere, verlegen zus dat niet durfde! Tijdens het avondeten heeft hij altijd wel weer wat leuks te vertellen. Kortom, hij is gewoon de sfeermaker in huis, bij de familie en wie weet hoe ver daarbuiten!

8. Wat zou je ooit graag doen met je broer(s) en/of zus(sen)?
Het lijkt mij fantastisch om samen een keer naar Auschwitz te gaan om daar de heftige geschiedenis van dichtbij te kunnen zien. Niet bepaald een gezellige plek voor een ”broers en zussen” uitje, maar ik denk toch zeker wel een van de meest boeiende! Allebei, of beter gezegd onze hele familie, is behoorlijk gefascineerd door de tweede wereldoorlog en alle verhalen daarachter. Geschiedenis is iets wat we beiden leuk vonden op school en zo weten de oorlogsfilms ons ook altijd te boeien! Maar het is misschien ook wel lachen om samen een keer iets extreems te gaan doen, zoals zweefvliegen, raften of flyboarden.

Heb jij broer(s) en/of zus(sen)? Waarmee maken zij jou trots?

Share this post?

Leave a Comment

  • Merel schreef:

    Wat een liefdevolle invulling van de tag! Echt heel leuk om te lezen. Mooi dat jullie ondanks de afstand en leeftijdsverschil toch zo’n band hebben. Uiteindelijk draait het niet om de frequentie dat je elkaar ziet en spreekt, maar om het gevoel 🙂

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.