July & August favourites XL ♥ beauty, food & more

Zo, daar zijn we weer! Eigenlijk veel te laat om een juli favorieten te plaatsen én ook nog net wat te vroeg voor een augustus favorieten.. Maar ach, wat mij betreft zou niets onmogelijk moeten zijn! Dan maken we er toch gewoon een XL versie van! Van interessante boeken en lekker eten tot die leuke shopadresjes en goede films.. Bij deze, van de maanden Juli én Augustus..

Musical

How ”embarrassing” is het als er rijkelijk tranen vloeien.. aan het begin van een voorstelling!? Het overkwam mij afgelopen zondag. Bij de beroemde musical: ”Lion King” bij het AFAS Circustheater in Scheveningen. Helemaal grappig omdat ik normaal NOOIT bezoekjes breng aan de schouwburg! De laatste die ik dan toevallig bezocht had, was ”Dirty Dancing” in Eindhoven. Ik geloof dat ik toen een jaartje of 14 jaar was. In het begin twijfelde ik nog een beetje, is dit wel wat voor mij? Maar mijn lieve vriendinnen hebben mij weten over te halen en wat ben ik toch blij dat ze dat hebben gedaan! Voordat we het theatergebouw inliepen, werd er eerst nog wat lekker vitamine zon, zee en strand meegepakt. Daarna was het toch echt zover en dit klinkt misschien heel gek voor een 26-jarige vrouw.. Maar ik voelde wat lichte zenuwen. Zoals je dat vroeger als kind ook kreeg wanneer je nog één nachtje moest slapen en dan was je jarig of je ging naar de Efteling met de hele familie. Je staat nog net niet te stuiteren! Zo is de ”Leeuwenkoning” ook voor velen een echte jeugdsentiment!

Eenmaal in de zaal ging het doek met de prachtige Afrikaanse decoratie omhoog en daar kwam dan die stem.. zó krachtig, zó uniek, zó fenomenaal mooi!! De mooie vrouw speelde ”Rafiki” de aap die aan zijde van de koning staat en altijd met goede raad komt. Ze zong gepassioneerd het nummer ”Circle of life” terwijl de grote zon opkwam. Van alle kanten kwamen verschillende figuranten gekleed als dieren in werkelijk prachtige kostuums, het gezang werd nog sterker en ik kon mijn tranen niet meer bedwingen. En hoe! Ik zat te snikken als een klein kind. Ik ben werkelijk nooit op deze manier zó geëmotioneerd door zang en muziek. Als ik deze vrouw kon vragen om op mijn bruiloft te komen zingen, deed ik dat meteen!

Wat vond ik verder van de voorstelling? Ik ben echt waar zeer positief verrast! Ik heb op de tweede rang gezeten, helemaal linksvoor aan in een hoekje. In het begin dacht ik nog.. ”Hmm, wat gaat dat worden zo dicht op het podium, verstopt in een hoekje, achter de boxen?” Maar mijn vriendin had gelijk! Het maakte voor ons echt niets uit! Wij zijn van die types die graag álles zien, dus ook de make-up, kostuums en gezichtsuitdrukkingen en dat hebben we zeer zeker kunnen zien! De personages speelden hun rol super en daarnaast was het decor ook zeer creatief en uniek opgebouwd. Alles bij elkaar maakte dat het plaatje compleet en dat ik helemaal als herboren naar huis ging na al dat gejank en gesnotter. Vanaf nu zal ik ook veel sneller mee gaan naar een musical als vriendinnen dat weer zouden vragen! Heb je de musical van de ”Lion King” nog niet gezien of ben je van plan erheen te gaan en ben je iemand die snel emotioneel wordt? Zet je dan schrap voor heel wat tranen én neem zakdoekjes mee!

Cocktail

Nog iets wat ik in tijden niet meer heb gedaan.. Een ”Piña Colada” gedronken! Als je mij kon verassen met een drankje aan het zwembad of op een wit strand met een helder blauwe zee en palmbomen, is het wel deze tropische goddelijkheid! Voor degenen die het niet kennen.. Piña Colada is een exotisch zoet drankje van kokosmelk, rum, ananassap en room. Het drankje is afkomstig uit ”Puerto Rico” en doet me meteen denken aan vakantie! Helaas heb ik het niet gedronken op een vakantie in een tropisch oord of op een hagelwit strand met palmbomen.. maar gewoon op de boulevard aan het oerhollandse strand bij Scheveningen. Hoe dan ook, heerlijk!

Lezen

Ik lees graag, en veel! Van ”onzinniveau-blaadjes” tot Engelse literatuur. Ik heb dan ook in bijna elke hoek van de kamer een magazine van de Libelle of Margriet liggen. Dat leest altijd zo lekker weg, vind ik. Vooral hun ”real life” verhalen zijn om te smullen! Als ik mezelf energieloos voel, laadt ik mezelf weer even op door een halfuurtje te lezen uit deze magazines. Het leuke aan Libelle en Margriet is dat de onderwerpen zo lekker veelzijdig zijn. Van je eigen moestuintje bouwen tot aan de nieuwe pruimkleurige lipsticks van verschillende merken. Dat is nog eens ontspanning!

Fashion 

Ik ben zo’n ster geweest op het gebied van modetrends. Maar sinds ik dé magische app ontdekt heb (jullie weten welke ik bedoel) en er uiteraard een hele verzameling van heb gemaakt, komt het langzaam aan wel goed! Op Pinterest heb ik een bord ”Fashion” aangemaakt en alles wat ik mooi vind er in opgeslagen. Als ik kijk naar de stijl waar mijn voorkeur het meest naar uit gaat is dat een beetje een combinatie tussen ”casual chic” en ”tomboy.” Eigenwijs, speels maar ook elegant.

Snacken

Ik ben dus zo’n pipo die er een halfuur over doet om te verzinnen wat ik op mijn brood wil smeren! Om het mezelf wat makkelijker te maken heb ik een poging gedaan om verschillende recepten en inspiratie van Pinterest af te kijken. En daar word je doodgegooid met plaatjes en ideeën voor de meest heerlijke broodjes! Maar niet alleen Pinterest heeft me daar de afgelopen tijd bij geholpen, mijn moeder is momenteel bezig met een detox en daar komen soms de meest vezelrijke sapjes en hapjes voorbij. Voor mijn stoelgang probleempje dus ook een goede uitkomst, dacht ik zo! Ik moet eerlijk bekennen dat ik in het begin verwacht had dat het meeste niet te pruimen zou zijn. Maar juist.. blijkt het allemaal heel erg puur en vol van smaak te zijn, zonder al die toegevoegde rotzooi! Het zijn goede, gezonde alternatieven op snacks en sapjes om af en toe eens mee te pakken! Kijk voor meer info en duidelijkheid even in dit boek, the green happiness detox book.

Webshop

De afgelopen maanden heb ik niet veel van de stad gezien, laat staan mijn favoriete winkels. Online winkelen vind ik minstens net zo leuk! Lekker ontspannend ook, lekker achter je laptop gewikkeld in een dekentje op de bank met een kop thee.. Heerlijk! Ik kan altijd zo genieten van nieuwe aankopen. Vooral als je ook nog wat flinke korting scoort! Bij parfumwebshop.nl hebben ze altijd hoge kortingen op veel merken parfums en skincare van merken als Biotherm, Lancaster en Clinique. Mocht je iemand of jezelf binnenkort verassen met een nieuw exemplaar voor in je verzameling? Bedenk dan voor de volgende keer of je er nog de volle mep voor wil betalen. Dat hoeft echt niet altijd! Slim zoeken loont!

Skincare

Als iets ervoor heeft gezorgd dat mijn huid het vocht beter vasthoudt, is het deze booster op basis van hyaluronzuur (én heeeel veel water!) van Vichy wel! Mijn huid werd hier super glad en een beetje voller van.. Tja, hoe moet ik dat nou uitleggen? Hetzelfde als je uitgedroogde plant water geeft. Ik ben nu helaas bijna aan mijn laatste druppels gekomen en vind het echt heel jammer dat het product bijna op is. Ik zou hem zo weer kopen want gelukkig is hij niet schrikbarend prijzig voor zijn kwaliteit en hoeveelheid. Ook de verkrijgbaarheid is heel goed want je kan hem gewoon bij de apotheek kopen!

YouTuber(s)

Ik sta geabonneerd bij een hele waslijst aan YouTuber’s! Alleen vond ik ”KathleenLights” en ”Allana Davison” er de afgelopen tijd echt tussenuit springen met hun video’s! Kathleen (links) ontdekte ik sinds vorig jaar.. Ze is zo grappig en komt uit Miami! Ze vertelt alles op zo’n leuke manier met veel humor en haar extravagante looks zijn iedere keer weer om te smullen! Het is altijd een genot om naar haar video’s te kijken en luisteren. Je kan een hoop van haar leren.. Love her! Allana (rechts) is een mooie Canadese vrouw met haar elegante looks en een stuk simpeler. Wat ik zo leuk aan haar vind is dat ze vaak turtorials maakt voor ”snelle-vijf-minuten-looks!” Die komen altijd weer goed van pas! En natuurlijk maakt ze ook prachtige chique avondlooks! En ofcourse is ze zonder twijfel een ”naturel beauty!” net als Kathleen. Zonder make-up zien ze er beiden fantastisch uit maar zodra de penselen gepakt worden, begint de magie echt! Neem zeker even een kijkje op hun YouTube-kanaal!

Dit waren al mijn favoriete zaakjes, snuffeltjes, knabbeltjes.. hoe je het ook wil noemen rondom de maand Juli én Augustus ♥ Wat waren die van jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.