Inspiratieloos? Dit is wat ik doe

Ik geef het niet graag toe. Het gebeurt mij nogal vaak de laatste tijd! Geen inspiratie voor een leuke blogpost, geen hippe outfit voor de dag, geen creatieve make-up look of zelfs over wat ik die dag wil eten loop ik soms wel een uur door de Appie te ijsberen. Soms staar ik wel eens een halfuur voor me uit, draait mijn hoofd overuren maar lijkt er niets zinvols uit te komen. Zoals een computer dat vasthangt! Die moet dan ook even opnieuw opgestart worden. Tja, creativiteit is dan ook niet iets wat je kan afdwingen! Het kan ook ineens weer terugkomen. Bijvoorbeeld wanneer ik mezelf net lekker onder de warme dekens hebt genesteld en ik weet dat de wekker de volgende ochtend om half zes gaat. Hoe graag ik dan soms ook meteen weer uit bed wil springen om direct dat leuke stukje te gaan schrijven of mijn penseel op een vintage meubelstuk wil zetten.. Soms is het gewoon beter om de dingen op te schrijven en er de volgende dag op terug te komen. Het grappige is wel dat dit mij weer geïnspireerd heeft dít stukje te gaan schrijven..

Radio aan, volume hoog!

Het is misschien vreselijk cliché maar als ik goede muziek in de auto op heb staan en de volumeknop wat hoger zet, krijg ik ineens bergen inspiratie! Een jaren negentig klassieker ”You get what you give” van New radicals.. hmm, een idee voor een feel good fotoshoot op het strand.. Of zodra ik Ariana Grande uit mijn speakers hoor komen, denk ik meteen aan de meest geweldige outfits en goede tijden met vriendinnen samen.

Clear your mind

Soms kunnen alle indrukken die zich die dag hebben afgespeeld gewoon overweldigend zijn en dat maakt dat ik me soms slecht over mezelf kan gaan voelen. De social media van tegenwoordig maakt het er soms ook niet makkelijker op. Neem Instagram even als voorbeeld.. We weten allemaal donders goed dat het er op het plaatje altijd perfect uitziet maar in werkelijkheid niemands leven het daadwerkelijk is. En toch, hopelijk ben ik niet de enige, ontglipt er bij mij wel eens een steekje jaloezie wanneer ik naar al die gezellige, te-perfect-voor-woorden-kiekjes kijk van grote vriendengroepen of verre reizen die anderen maken. En dan nog maar te zwijgen over die tropisch gebruinde lange benen. Kom je daar aan als een 2e graads-verbrande ”Ginger Foutley” De moed zakt me op dat soort momenten wel eens een beetje in de schoenen. Begrijp me niet verkeerd.. Jaloezie hebben we denk ik allemaal wel eens. Zolang het bij een gezonde dosering blijft is daar helemaal niets mis mee! Maar zodra het je leven gaat beheersen is het foute boel. Als ik merk dat het allemaal wat teveel wordt is het eerste wat ik dan probeer, is mijn hoofd leegmaken. Denk aan een goede wandeling, alles van me af schrijven, even heel hard gillen met mijn hoofd in een kussen en heel veel positieve vibes opslurpen! Boeken, films, quality time met vrienden, inspirerende filmpjes op YouTube, het maakt niet uit. Alles waar positieve energie uit te halen valt! En vooral heel belangrijk: Wees niet te streng voor jezelf!

Pinterest

Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken wat voor magische plek ”Pinterest” eigenlijk is! Als je ergens inspiratie vandaan kunt halen, is het wel met deze handige app! Ik vind het heerlijk om al die prachtige plaatjes van inspirerende modetrends, heerlijke gerechten en geniale diy’s te zien! Zo kan ik nog wel even doorgaan.

Van niets naar schrijven

Letterlijk. In de zin van tijd voor mezelf en samen met mijn vriend. Gewoon even lekker genieten met z’n tweetjes en goede gesprekken. Ik laat alles even een moment voor wat het is, al is dat helemaal niet makkelijk! Op het moment dat ik dan ineens een idee of iets krijg, helpt het mij enorm dat ik het meteen opschrijf! Dan staat het zwart op wit en kan ik het uit mijn hoofd zetten zodat mijn hoofd geen overuren hoeft te draaien. Forceren of onder druk gezet worden is iets wat voor mij altijd sterk averechts werkt!


Waar haal jij je inspiratie vandaan? Kan jij je ook zo down voelen als iets niet/minder lukt? Wat gaat er op zo’n moment door je hoofd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.