Cocobaci 15 daagse ”Oil pulling” kuur

Oil pulling is net zo hot zoals het weer vandaag buiten is! Je krijgt er op den duur niet alleen een stralende glimlach voor terug.. Het biedt zoveel meer voordelen dan je denkt! Spoelen met mixjes van verschillende oliën helpt het lichaam te ontgiften, maar ook bij katers, voor wittere tanden, verlichting van hoofdpijn, bacteriën, tandplak en zo kan ik nog wel even doorgaan. ”Cocobaci” is een merk wat nog niet zo lang bestaat en sinds kort is ontwikkeld door ”Rochelle van Doorn.” Ze is de trotse eigenaresse van het merk ”Bellabaci” waar ik ook een cursus van heb bijgewoond en nu zelf ook gebruik bij het geven van massages aan mij klanten. De nieuwe producten van ”Cocobaci” zijn geformuleerd op het principe van het eeuwenoude spoelen met olie, maar met een moderne twist. Het is smaakvoller gemaakt, evenals de toevoeging van de gezondheidsvoordelen van Gemmotherapie en de pure essentiële oliën. De voordelen zijn eindeloos, voor de korte en lange termijn. De reden waarom ik het product in eerste instantie had aangeschaft is omdat ik soms wat onzeker ben over mijn ”geurende adem.” Ondanks dat ik het gelukkig van weinig mensen hoor, heb ik zelf vaak toch het idee uit mijn mond te ruiken. Dat geeft gewoon geen prettig gevoel! Ik ben toen op een dag gaan zoeken naar een simpele maar doelgerichte oplossing en zag daar ineens ”Oil pulling” op de website van Bellabaci staan. Ze hadden geen beter moment kunnen uitkiezen!

Wat is ”Oil Pulling”?

Oil Pulling wordt al genoemd in de Charaka Samhita, een van de oude teksten in het Sanskriet waar deze gezondheidsleer op is gebaseerd. Binnen de Ayurveda wordt “oil pulling” gebruikt voor dagelijkse mondverzorging omdat het zou zorgen voor minder plaque, wittere tanden en een frisse adem. Het zou daarnaast het lichaam ontgiften en zelfs verjongen. In India gebruiken mensen deze natuurlijke manier van ontgiften bij verschillende kwalen en aandoeningen. De olie wordt in de mond gespoeld gedurende 10-15 minuten. Door dit proces komt de plaque los en het neemt de bacteriën vanuit de mond mee, specifiek de holte die Streptococcus Mutans (tandbederf) veroorzaakt. Als je pijnlijke bezoekjes aan de tandarts wilt beperken, is dit zeker de moeite waard om het eens uit te proberen! Dus zeg maar hallo, tegen deze natuurlijke ontgiftingskuur, geef jezelf een boost van wellness en geniet van een helderdere glimlach en frissere adem!

 

Cocobaci | 15 daagse Ayurveda Oil Pulling kuur | Mixed flavours | €24,00 per 15 stuks

De zakjes met inhoud zitten mooi verpakt in een wit doosje met kleurrijke en gouden details, lekker fris en zomers! Samen met een uitgebreide handleiding, antwoorden op de meest gestelde vragen en..

..Een mooie boodschap met kortingscode! Als het product goed bevalt en je wilt het opnieuw bestellen. Wat tof dat ze dat erbij gedaan hebben!

Er zijn drie verschillende smaakjes verkrijgbaar. Cool mint, framboos en citroen met venkel. Maar je kan dus ook gewoon een doosje met alle drie de varianten in één bestellen. Aan de ingrediënten te zien zit er voornamelijk Kokosolie in de producten verwerkt en extracten voor dat aangename smaakje. Alles is heel puur en er zit geen onnodige troep in verwerkt. Wat natuurlijk fantastisch is! Laten we maar eens kijken hoe het in zijn werk gaat..

Om te beginnen leg je een zakje voor één minuut in warm water zodat de kokosolie goed vloeibaar kan worden. Daarna kneed je de boel eventjes kort door, open het zakje en knijp de inhoud in je mond. De bedoeling is dat je de olie door je mond laat bewegen (niet als een razende gaan spoelen) en als het ware door de tanden heen trekt. Dit doe je voor 10-15 minuten lang, en daarna spuug je het weer uit. Het word aangeraden dit niet in de wasbak uit te spugen maar in het toilet of een klein boterhamzakje. Het is namelijk geen pretje als je de gootsteenontstopper erbij moet gaan pakken. Het is echt super simpel! MAAR je moet echt een moment van je dag daarvoor inplannen om het niet te vergeten omdat er minimaal 3 uren tussen een maaltijd en het spoelen zitten. Net als met drinken een halfuur. Natuurlijk is dat gewoon een kwestie van wennen en goed je momenten inplannen maar ik geloof dat dat niet voor iedereen even simpel kan zijn. Het beste moment om de ”oil pulling” te doen, is meteen na het opstaan op de nuchtere maag en nog voor het tandenpoetsen. Dit kan bijvoorbeeld tijdens het douchen, aankleden, lunch klaarmaken of als je met je make-up bezig bent. Kijk uit dat je het niet per ongeluk doorslikt! Ook is het niet de bedoeling dat je spierpijn krijgt in je gezicht want dan zet je teveel kracht tijdens het spoelen. Zodra de tijd om is en je wil het goedje uitspugen, moet de kleur wit zijn. Als je nog wat kleur ziet, is het de volgende keer iets meer bewegingen maken of langer spoelen.

Conclusie: Hoewel ik niet zeker weet of dit iets is wat ik iedere dag zou blijven gebruiken is dit zeker een fijn product om als kuurtje te gebruiken en om daarna 2-3 keer week bij te houden. Afgezien van het ”whitening effect” ben ik positief verrast over de werking! Ik kreeg niet het idee dat het mijn tanden een stuk witter gemaakt had. Natuurlijk is dit geen vergelijkbaar materiaal met een professionele bleekbehandeling bij je tandarts of in een salon maar het beloofd wel je tanden ”iets” lichter te maken. Met de nadruk op iets: Het verschil wat er was, was minimaal. Uiteindelijk nam het wel een groot deel van mijn probleem weg! Doordat de olie alle bacteriën in je mond meeneemt, voelt alles écht veel schoner en frisser aan waardoor mijn adem ook een stuk frisser bleek te zijn. Dat is voor mij het voornaamste! Ik geloof zeker dat als je het product langer blijft doorgebruiken er nog veel betere resultaten kan uithalen.

Plus+ puntjes: Voor mensen die struggles hebben met een wat minder aangename adem of sneller last hebben van tandplak is dit al een hele fijne en natuurlijk manier dit aan te pakken! Het zou je tanden wel een tintje lichter kunnen maken maar verwacht zeker geen gebit à la Gerard Joling! Oké dat is wel erg overdreven maar je snapt wat ik bedoel, toch? De smaken van de mixjes zijn aangenaam, niet fantastisch maar ook zeker niet vervelend! Ik probeer het meestal te doen, terwijl ik mezelf opmaak en voordat ik het in de gaten heb is de tijd allang weer om.

Min- puntjes: Het is aan de prijzige kant als je dit iedere dag wil blijven doen, dan kom je ongeveer uit op €50,- per maand. Daarnaast is het ook behoorlijk tijdgebonden, omdat er wat uren tussen spoelen en een maaltijd moeten zitten om een goed resultaat te kunnen boeken.

Waar kan ik dit product kopen?
Via de website van bellabaci.nl

Share this post?

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.