Zomers toetje ♥ Aardbeientiramisu

Sinds ik bij de Appie werk en dus voornamelijk met voedsel bezig ben, leer ik onwijs veel over eten en haal ik er een hoop inspiratie uit! Met collega’s onder elkaar wisselen we de beste tips en onze eigen culinaire recepten uit. Ik vind het fantastisch! Praten over eten, cultuur en er iets van opsteken. Over cultuur gesproken.. Er is een land die mijn hart vanaf het begin al had gestolen op het gebied van eten, gastvrijheid, cultuur, landschappen en geschiedenis.. Ik heb het over het ”laarsje” van Europa.. Mamma D’Italia! Een aantal jaren geleden maakte ik samen met mijn lieve achternicht (én vriendin) Angela een prachtige rondreis door het zuiden van Italië. Dit blijft voor ons beiden nog altijd een ervaring om nooit meer te vergeten! Ik ben van mening dat de Italianen veel meer genieten van hun levensstijl en de kwaliteit van het leven dan menig ander Europees land, ondanks alle problemen die daar zijn. Eten én familie staan daarbij hoog bovenaan! Alleen al voor het goddelijke eten zou ik zo weer een vlucht willen boeken! Maar het is natuurlijk een stuk goedkoper als ik een stukje van Italië meeneem naar mijn eigen keuken. Dat is dus precies wat ik deed! Maar in plaats van een klassieke ”Tiramisu” te maken, gaf ik er een lekker zomerse twist aan!

Wat heb je nodig voor één schaal tiramisu? (Ik heb hier een flinke schaal voor gepakt)

 • 40 gram witte basterdsuiker
 • 250 ml slagroom
 • 250 gram mascarpone
 • 400 gram aardbeien
 • 1 klein flesje aardbeiensaus (Tova)
 • 2 á 3 eetlepels sinaasappelsap
 • 1 á 2 pakken lange vingers
 • Cacaopoeder (om te bestuiven)

Hoe maak je dit overheerlijke toetje?

 1. Je begint eerst met de slagroom luchtig te kloppen, samen met de basterdsuiker. Zodra dit samen goed gemengd is voeg er beetje bij beetje de mascarpone aan toe en roer dit tot een egaal en klontvrij papje.
 2. Meng de aardbeiensaus met de sinaasappelsap op gevoel. Te zoet? Voeg er iets meer sinaasappelsap aan toe. Te zuur? Ietsje meer aardbeiensaus erbij!
 3. Was de aardbeien en snijd deze in plakjes of kwartjes.
 4. Nu het leukste gedeelte: De gehele opbouw van het toetje! Haal de lange vingers door het ”aardbeiensaus” mengsel en leg meteen het eerste laagje in de ovenschaal.
 5. Verdeel hier overheen wat van het ”mascarpone-slagroom” mengseltje.
 6. Dan een laagje aardbeien er overheen!
 7. Herhaal dit tot zover je toe komt met je ingrediënten en bestuif er als laatste de cacaopoeder over! Klaar is je toetje!

Ook zo verzot op het klassieke Italiaanse toetje ”Tiramisu?” Probeer dan zeker eens deze zomerse variant met aardbeien! Deze is frisser en zoeter dan de gewone ”Cacao, koffie en amaretto-variant.” Bij ons thuis was het een succes en dus ook zo op!

Share this post?

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.