Smeer je in! met Suncover Suncare SPF 30

En toen was daar ineens de zomer! Genieten jullie er ook zo van? De afgelopen dagen heb ik als vele Nederlanders lekker veel tijd in de buitenlucht gespendeerd tijdens het nuttigen van liters limonade, verkoeling opgezocht bij niet al te schone beekjes en natuurlijk mezelf ingesmeerd met een nieuwe zonbescherming..

Tja, ieder jaar is het toch weer een hele uitdaging om een fijn product te vinden die goed beschermd, makkelijk uitsmeert, niet plakt en ook nog een beetje aangenaam ruikt als het kan. Dat laatste is wat mij betreft niet noodzakelijk! Maar dat kan het hele karwei wel een stuk prettiger maken. Het afgelopen jaar ben ik helemaal lyrisch geworden over de producten van Jetske Ultee. Maar ik had nog nooit de ”Suncover suncare” met SPF 30 uitgeprobeerd. Ik was ondertussen door mijn voorraadje zonnebrandcrèmes heen dus daar moest deze zomer maar eens verandering in gaan komen!

Ook ben ik eens heel kritisch gaan kijken naar zonbescherming. En wat blijkt? Bijna alle soorten zonnebrandcrèmes, goedkoop of duur.. Bijvoorbeeld het huismerk van de drogisterij, La roche posay van de apotheek en de prijzige Lancaster van de parfumerie.. Ze bevatten bijna allemaal schadelijke filters zoals: Oxybenzone, Octinoxate, Octocrylene, enzovoort. Het zijn goedkope chemische filters die heel makkelijk geabsorbeerd worden door de huid en zo dus ook in de bloedbaan terechtkomen. Ze vormen mogelijk vrije radicalen en werken hormoon verstorend. Hier schrok ik enorm van! Deze eigenschappen hoop je toch zeker NIET terug te vinden in een zon- beschermend product. Ik heb om deze reden dan ook mijn andere geschreven artikels over zonbescherming, waar ik niet meer achter sta, verwijderd. Dr. Jetske Ultee heeft hier trouwens ook hele artikels over geschreven en je kan hier een overzichtelijk lijstje vinden van alle slechte maar ook goede zonnefilters.

Suncover suncare | SPF 30 | €12,95 voor 250 ml | €32,95 voor 1000 ml

Om maar te beginnen met de vormgeving van de fles, waar ik erg over te spreken ben! De witte flacon oogt clean en er staan handige illustraties in het feloranje op afgebeeld met elk een duidelijke boodschap. Ik vind het echt goed dat ”Jetske” dit gedaan heeft! Want ik denk dat er nog veel te weinig bij stil word gestaan hoe veel en hoe vaak een product moet worden aangebracht en daar gaat het vaak fout. Op deze manier worden mensen er beter bewust van gemaakt en is er geen discussie meer mogelijk.

Zonnefilters

• Uvinul-A-plus (Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate), voor de bescherming tegen uv-A-straling
• Uvinul T150 (Ethylhexyl Triazone). biedt bescherming tegen uv-B-straling
• Tinosorb S (Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine), voor de bescherming tegen zowel uv-A- als uv-B-straling
• Ensulizole (Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid), tegen vooral uv-B-straling, en deels tegen uv-A-straling

Antioxidanten voor extra bescherming

• Niacinamide

Alle ingrediënten

Aqua, C12-15 Alkyl Benzoate, Dibutyl Adipate, Diisopropyl Sebacate, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Methylpropanediol, Ethylhexyl Triazone, Cetearyl Alcohol, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Niacinamide, Caprylyl Glycol, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Lauryl Glucoside, Pentaerythrityl Distearate, Sodium Cetearyl Sulfate, Xanthan Gum, Glycerin, Sodium Hydroxide, Phenylpropanol, Tetrasodium Glutamate Diacetate, Citric Acid.

Kijk, dit vind ik nou superhandig! Geen gedoe meer met dopjes die je kan kwijtraken of openingen die verstopt raken door het zand. Je drukt gewoon simpelweg de dop in en dan komt de opening tevoorschijn! Wel stop ik dit flesje in een doorzichtige etui of Ikea zakje voor het geval hij toch gaat lekken. Je weet maar nooit!

Op de foto lijkt het product gewoon op een witte lotion, maar qua kleur is het eerder lichtgeel. De substantie is heel vloeibaar dus pas op zodra je de fles opent en ondersteboven houdt! De geur is een beetje muffig maar wat mij betreft niet storend.

Het verdelen gaat onwijs makkelijk en doordat de lotion zo lekker vloeibaar is trekt hij snel in. Je moet van te voren de fles even goed schudden. Zorg er dan wel voor dat de dop niet open kan terwijl je dit doet! Tijdens het smeren zie je wel een spoortje van een wit waasje maar dat verdwijnt heel snel zodra je het product goed verdeelt hebt. Zoals bij de meeste zonnebrandcrèmes voel je wel dat je iets opgesmeerd hebt maar bij deze lotion van ”Suncover” ervaar ik dat gevoel een stuk minder. Waardoor ik het makkelijker vind om bij te smeren en geen probleem vind om wat méér te smeren. En dat is nu juist wat we willen! Alleen op deze manier ben en blijf je de hele dag goed beschermt.

Conclusie: Ik ben echt te spreken over de zonbescherming van ”Suncover!” Ik zie maar heel weinig nadelen en bijna alleen maar voordelen! Sinds het zo warm is in ons kikkerlandje heb ik bijna non-stop gesmeerd met dit product en slechts één derde van het flesje is nu leeg. En dat terwijl ik echt NIET zuinig heb gesmeerd! Daarnaast is het misschien ook wel leuk om te weten dat de opbrengst van de zonnebrandcrème naar Stichting Sunwiser gaat en hier nieuw lesmateriaal voor ontwikkeld kan worden op scholen. Mooi initiatief!

Plus+ puntjes: Een hele hoop! Allereerst: De suncover bevat geen onnodige rotzooi. Wel veilige zonfilters én antioxidanten die de huid nog eens extra beschermen tegen vrije radicalen. Het plakt lang niet zo heftig als sommige andere zonnebrandcrèmes. Tuurlijk voel je hem wel een beetje zitten maar dat is ook wel logisch doordat er geen schadelijke filters in zitten die volledig worden opgenomen door de huid. Doordat het product heel vloeibaar is vind ik dat hij nog behoorlijk goed intrekt en geen vies, vet laagje achterlaat. Ik gebruik hem daarom ook heel graag voor mijn gezicht! Ik vind €12,95 echt niet duur voor een product waar super veel onderzoek naar is gedaan. En voor €32,95 heb je zelfs een hele literfles! (Ideaal voor gezinnen en op scholen!) Als je dit omrekent is dat veel goedkoper dan die flesjes Vision of Lancaster, waar vaak ook nog eens erg veel conserveermiddelen, alcohol en parfum in zit verwerkt. Onnodig!

Min- puntjes: De zonnebrandcrème kan vlekken geven in lichtgekleurde kleding maar kan er gelukkig ook weer worden uitgewassen. Ook merk ik soms dat de dop in mijn tas uit zichzelf open is gegaan. Ik stop de fles daarom eerst in zo’n plastic vrieszakje van Ikea. Gewoon voor de zekerheid!

Waar kan ik het product kopen?
Via de webshop van Jetske Ultee: uncover-skincare.nl

2 thoughts on “Smeer je in! met Suncover Suncare SPF 30

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.