Uncover skincare • Eerste indruk

Het is weer zover.. Mijn huid lijkt de laatste tijd weer behoorlijk van slag te zijn! Lees: Een voorhoofd vol kleine rode bultjes, schilfers en als klap op de vuurpijl: Een knoeperd van een puist op de kin, wat na meerdere uitknijppogingen toch een litteken geworden is. Als blogger zijnde niet zo gek natuurlijk als je er van alles opgooit! Daarom ging ik even op onderzoek uit naar producten waar niet onnodig mee is gerotzooid en echt alleen ingrediënten bevatten waarvan de werking bewezen is. En bij wie kun je dan beter terecht dan bij onze eigen Cosmetische onderzoekarts ”Jetske Ultee!” De producten uit haar eigen huidverzorgingslijn ”Uncover skincare” schijnen dan ook fantastisch te zijn, mede omdat er geen ”troep” in zit.. Only the good stuff! Het bestaat al wel wat langer maar iedere keer stelde ik het maar weer uit om deze producten te ervaren en beoordelen. Heel veel spijt van! Maar goed nieuws voor de sceptische personen onder ons, die al bijna alles geprobeerd hebben: Er worden nu ook setjes met samples verkocht! Zo kun je de producten eerst beoordelen op hoe ze aanvoelen, ruiken en fijn uitsmeren voordat je de daadwerkelijke full-size varianten aanschaft. In mijn ogen ideaal! Laten we de ruik-voel-smeer test maar eens gaan toepassen..

 
Dr. Jetske Ultee | Uncover skincare | Samples normale tot droge huid | €12,95

De set bestaat uit een cleanser, toner, exfoliant, moisturizer en een suncare met spf 15. Alle vijf bevatten de proefverpakkingen 3 ml, waar je op basis van 2x gebruik per dag ongeveer 3 tot 4 dagen mee kan doen. Alles zit heel netjes verpakt in een mooi wit doosje met een gouden opdruk van het logo van Jetske Ultee. Ook kreeg ik een foldertje bij mijn bestelling met een duidelijke uitleg hoe je de producten precies gebruikt.

Op de achterkant van het doosje staat nog wat informatie over waarvoor de producten bedoeld zijn en wat ze op langere termijn doen. En natuurlijk de bestanddelen:

Cleanser | Normale tot droge huid
Aqua, Glycerin, Butyrospermum Parkii Butter, Hydrogenated Polydecene, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetearyl Alcohol, Dicaprylyl Carbonate, Sucrose Polystearate, Caprylyl Glycol, Glyceryl Stearate, Ascorbyl Palmitate, Helianthus Annuus Seed Oil, Tocopherol, Dimethicone, Sodium Polyacrylate, p-Anisic Acid, Hydrogenated Polyisobutene, Xanthan Gum, Sodium Stearoyl Glutamate, Lecithin, Phenethyl Alcohol, Citric Acid.

Toner | Normale tot droge huid
Aqua, Pentylene Glycol, Glycerin, Niacinamide, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Methyl Gluceth-20, Allantoin, Sodium Carboxymethyl Betaglucan, PEG-10 Olive Glycerides, Ethylhexylglycerin, PEG-75 Shea Butter Glycerides, Tetrasodium EDTA, Citric Acid.

Exfoliant | Normale tot droge huid
Aqua, Glycolic Acid, Glycerin, Pentylene Glycol, Sodium Hydroxide, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Methyl Gluceth-20, Sodium Carboxymethyl Betaglucan, Allantoin, Hydroxyethylcellulose, Ethylhexylglycerin, Disodium EDTA, Citric Acid.

Moisturizer | Normale tot droge huid
Aqua, Cyclopentasiloxane, Ascorbyl Tetraisopalmitate, Niacinamide, Sodium PCA, Ethylhexyl Stearate, Glycerin, Cetyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Hydrogenated Polydecene, Cetearyl Alcohol, Tocopherol, Caprylyl Glycol, Sodium Carboxymethyl Betaglucan, Ergothioneine, Sodium Hyaluronate, PEG-75 Stearate, p-Anisic Acid, Ceteth-20, Steareth-20, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Squalane, Xanthan Gum, Polysorbate 60.

Suncare SPF15
Aqua, C12-15 Alkyl Benzoate, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Methylpropanediol, Dipropylene Glycol Dibenzoate, Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol, Niacinamide, Cyclopentasiloxane, Potassium Cetyl Phosphate, Polymethyl Methacrylate, Cetyl Alcohol, Cyclohexasiloxane, Caffeine, Hydrogenated Dimer Dilinoleyl/Dimethylcarbonate Copolymer, Lecithin, Tocopheryl Acetate, Camellia Sinensis Leaf Extract, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Glycerin, Caprylyl Glycol, PPG-15 Stearyl Ether Benzoate, Decyl Glucoside, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Tetrasodium Glutamate Diacetate, Phenylpropanol, Propylene Glycol, Xanthan Gum.

Op elk flesje zit een luchtdicht pompsysteem. Niet alleen praktisch maar ook veel beter voor de houdbaarheid van de producten!

De cleanser is romig van textuur en voelt in eerste instantie aan als een luchtige crème maar verandert in een wat meer vloeibare melk zodra je het product over de huid verdeelt. Als ik er een beetje warm water bij pak (wat ik altijd doe) en verder masseer, schuimt het product bijna niet. Ik geef persoonlijk altijd de voorkeur aan dit soort reinigers want het is een goed teken! Zo weet je zeker dat er weinig tot geen agressieve reinigers inzitten. Daarna spoel je dit af met lauwwarm water of neem het af met een vochtig washandje. Mijn huid voelt schoon en heerlijk zacht, zonder een strak en trekkerig velletje!

De toner heeft zoals de meeste toners een waterachtige substantie en is daarom het meest handig te gebruiken op een wattenschijfje, die je daarna over je gezicht haalt om de laatste restjes vuil weg te halen en ervoor te zorgen dat vocht en actieve stoffen in de huid worden vastgehouden!

Exfoliëren is de ”key” voor een glad en egaal huidoppervlak! Grovere scrubs kun je dan ook beter achterwege laten, want die doen meer kwaad dan goed. Een exfoliant op basis van glycolzuur of salicylzuur, weken als het ware de dode huidcellen los van de huid. Daarnaast stimuleren ze de celvernieuwing, kunnen ze pigmentvlekken, littekens en acne verminderen en wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Ik heb de exfoliant met glycolzuur geprobeerd en die voelt aan als een vloeibaar gelachtig watertje (ik zou niet weten hoe ik het anders zou moeten omschrijven!) het trekt heel snel in en dit laat je even tien minuten inwerken voordat je de moisturizer opsmeert.

De moisturizer voelt heel luchtig aan maar tegelijk verzorgt hij mijn droge huid voldoende! Hij smeert erg fijn uit en trekt supersnel in! Deze zou ik zeker heel graag op de lange termijn willen uittesten!

En dan komen we bij het laatste product uit de ”Uncover skincare” serie! De Suncare crème met SPF15. Hier was ik ook heel benieuwd naar! Ik hoopte zo erg dat ik deze fijn zou gaan vinden, want ik zoek al zo lang naar een fijne zonnebrandcrème voor mijn gezicht die A: NIET plakkerig is! en B: GEEN witte waas achter laat! Tijdens het uitsmeren merkte ik toch wel enigszins iets van lichte plakkerigheid op en een spoortje van witte waas.. Nu is het allebei niet zo opvallend, gelukkig!

Conclusie: Ik ben super enthousiast over de producten van Uncover skincare! En dat terwijl ik ze nog niet eens uitgebreid op de langere termijn heb getest! Toch merkte ik bijna een direct verschil na het gebruik van de producten. Vooral toen ik erachter kwam dat mijn huid meteen weer erg onrustig werd nadat ik mijn huidige potjes erbij had gepakt, omdat mijn samples na 2 dagen testen op waren. Dat was dus voor mij écht wel een bevestiging dat de producten daadwerkelijk iets kunnen betekenen voor mijn huid! Mijn interesse hebben ze wel weten te winnen, hoor. Ik ben dus zeker van plan alles uitgebreider te gaan testen en de resultaten met jullie te delen!

Plus+ puntjes: Alleen maar goede ingrediënten waarvan de werking is bewezen en geschikt voor alle huidtypes, zelfs de meeste gevoelige!

Min- puntjes: De producten zijn NIET goedkoop!

Waar kan ik de producten kopen?
Via de online website van Jetske Ultee: Uncover-skincare.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.