DIY ♥ Griekse yoghurt cacao masker!

Het is bijna Pasen en als ik aan Pasen denk, denk ik meteen aan CHOCOLADE!!! Misschien is dat de reden waarom ik mezelf nu al volprop met die lekkere paaseitjes.. Tja, die verleiding is maar moeilijk te weerstaan! Ik besloot het vandaag iets anders aan te pakken en een gezichtsmasker te gaan maken met chocolade en Griekse yoghurt! Als we dan toch fanatiek bezig zijn met snoepen, kunnen we onze huid maar beter ook een flinke oppepper geven! Mijn allereerste ”Do-it-yourself” is nu daarom een feit! En ik kan je vertellen, dat dit zo’n beetje het aller-simpelste masker is om te maken! Leuk om samen met een vriend/vriendin te doen en dan heb je meteen een goed excuus om weer lekker bij te babbelen!

Voor welke huidtypes is dit masker geschikt?

Omdat de honing kalmerende en zuiverende eigenschappen bevat, raad ik het masker ten eerste zeker aan bij een gevoelige huid  maar ook voor de huid die wat onrustig is met hier en daar een puistje. Griekse yoghurt reinigt diep, bevat veel eiwitten en heeft een hele lichte peelende werking. Dat maakt het ook weer geschikt voor de onzuivere en vette huid. En iedereen kan denk ik wel wat antioxidanten gebruiken dus daarom werkt Cacao goed bij zon beetje alle huidtypes die wel wat meer ”glow” en hydratatie kunnen gebruiken. Last van een hele droge huid? Vervang dan de Griekse yoghurt voor Olijfolie.

Feitjes op een rijtje

  • Honing  heeft een antibacteriële werking en werkt kalmerend maar is daarnaast ook nog eens super hydraterend!
  • Griekse yoghurt  werkt exfoliërend en zorgt ervoor dat je velletje weer zacht en soepel aanvoelt.
  • Cacao  zit barstens vol antioxidanten! Die zorgen er dan weer voor dat de vrije radicalen geneutraliseerd worden.

Voor dit masker heb je in totaal maar 3 ingrediënten nodig! En dat zijn: Honing, Griekse yoghurt en Cacao.

Hoe maak je het?

Ben je alleen of samen met een vriend/vriendin? Hou dan de volgende hoeveelheden aan:

  • Voor 1 persoon:  Meng 1/2 eetlepel Griekse yoghurt samen met 1/2 eetlepel Cacaopoeder en 1/2 eetlepel Honing.
  • Voor 2 personen:  Meng 1 eetlepel Griekse yoghurt samen met 1 eetlepel Cacaopoeder en 1 eetlepel Honing. (Hetzelfde verhaal maar alles verdubbeld)

Roer alles goed door tot een klontvrij papje en nu is je masker klaar om te gebruiken!

  • Allereerst, zorg er voor dat je gezicht vrij van make-up en goed gereinigd is!
  • Breng het masker lekker royaal aan met je vingers of een (speciaal daarvoor bedoelde) kwast! Persoonlijk vind ik het met een kwast altijd sneller en nauwkeuriger werken en je hebt op deze manier ook een stuk minder geklieder.
  • Laat het voor 10 tot 15 minuten inwerken, ondertussen kun je even lekker ontspannen met een tijdschrift op de bank maar je kan natuurlijk ook gewoon een wasje draaien. Dan wel even opletten dat je nergens per ongeluk tegenaan stoot.
  • En uiteraard.. Het masker is eetbaar! Dus je kan er stiekem wat van snoepen!

En het resultaat?

Mijn huid voelt altijd erg schoon en zacht na een maskertje als deze! Voor de keren dat ik wat meer last heb van onzuiverheden of puistjes, maak ik deze meestal voor mezelf. Het voelt erna wel een klein beetje trekkerig door de yoghurt omdat mijn huid meestal aan de droge kant is. Maar zodra ik daarna direct met een goede dagcrème smeer, is dat gevoel meteen verdwenen! Zoals ik al eerder beschreef, het is een super simpel te maken gezichtsmasker wat voor bijna alle huidtypes geschikt is, zelfs de meest gevoelige!

Ben jij ook zo’n liefhebber van chocolade? Het biedt zoveel meer voordelen!

Share this post?

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.