Lush | Zomer en Pasen 2017

Ahh, lente.. Heerlijk! We kunnen ’s ochtends wakker worden met fluitende vogeltjes, alles krijgt weer wat meer kleur, de eerste sproetjes die op ons gezicht verschijnen en over een aantal weken is het weer tijd om de paaseieren te verstoppen! Hoe leuk zal het dan zijn om een keer Lush artikelen i.p.v. chocolade terug te vinden in de bosjes!? Hmm.. Chocolade of Lush? Ingewikkelde keuze! Vandaag laat ik een aantal producten uit de ”Zomer en Pasen” collectie zien!

Zoals je kan zien heb ik het voor deze keer bewust heel bescheiden gehouden qua aankopen omdat Lush zooo ontzettend verslavend kan zijn! Maar alles wat ik al had staan moet natuurlijk ook nog een keertje opgemaakt worden. (lees: Lush-overload!) De producten die ik uit deze collectie heb besteld is lang niet alles maar ik kan bijna voor 100% garanderen dat ik zeker geen miskoopjes heb gedaan! Zoals gebruikelijk zijn alle producten Limited edition en dus niet het hele jaar door te krijgen. Dus scoren die handel! Als je iets wilt bemachtigen.

 

Wash behind your ears | Showergel | €7,95 voor 100ml

Ik was blij verrast toen ik zag dat Lush een showergel met worteltjes-geur bij de collectie had gevoegd! Want je raad het vast al: Daar ben ik verzot op! Net als de Jasmijn en rozengeur die er aan toegevoegd is. En wat zitten er in wortels? Juist, heel veel vitamientjes! Maar of ik hem nou zo lekker ga vinden om achter mijn oren te gebruiken? Seriously! 😉 Daar zullen we snel genoeg achter komen!

Dit zegt Lush: De vertrouwde geur van jasmijn en rozen is nogal verslavend – je wilt dat elk stukje huid zo lekker ruikt, zelfs achter je oren.
Zonnebloemolie zorgt voor een heerlijk zachte huid, van de toegevoegde neroli krijg je een zonnig humeur!

Ingrediënten: Glycerine, Natrium Laureth Sulfaat, Water (aqua), Natrium Cocoamphoacetaat, Wortelinfusie, Stearinezuur, Laurylbetaïne, Parfum, Rozenolie (Rosa damascena), Jasmijn Absolue (Jasminum Grandiflorum), Zonnebloemolie (Helianthus annuus), Gardenia-extract, Titaniumdioxide, Kleurstof 19140:1(CI 19140:1), Kleurstof 15510 (CI 15510), Kleurstof 45350

 • Rozenolie herstelt en brengt de huid terug in balans
 • Wortelinfusie zorgt voor de heldere aanblik
 • Zonnebloemolie zorgt ook voor dat zachte velletje!

Wat onwijs leuk! De douchegel heeft een knaloranje kleur! Net als de mooie heldere kleur van wortels. Zodra je jezelf ermee inzeept blijft de kleur een knalkleur. Er komt niet zo heel veel schuim van af maar dat vind ik persoonlijk geen minpunt. Waarschijnlijk vanwege alle verzorgende bestanddelen. Des te beter! Ook weer minder huidirritaties! Mijn huid voelde na het wassen goed schoon en de bloemige Rozen-en-Jasmijn geur blijft nog lekker hangen. Zelfs mijn oma die soms wat moeite heeft met ruiken merkte de geur bij mij op!

 

Bunch of carrots | Bubble bar | €9,95 per trosje

Hoe leuk ziet dit er uit!? Je dagelijkse portie vitamientjes binnenkrijgen wordt zo wel heel makkelijk! Deze bubble bar met worteltjes is een echte Lush-bestseller rond Pasen! Daarom moest ik er natuurlijk ook eentje proberen te bemachtigen. Dat viel niet mee want bijna iedere keer als ik deze wilde kopen waren ze uitverkocht! Dat beloofd stiekem toch wel een hoop..

Dit zegt Lush: Dit tropische trio zit vol blijmakers zoals Siciliaanse citroen-, bergamot- en buchu-oliën. Niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor je humeur én voor eindeloos veel bubbelbaden. Bijna net zo lekker als worteltjestaart!

Ingrediënten: Natrium Carbonaat, Wijnsteenzuur (Potassium bitartrate), Natrium Laureth Sulfaat, Glycerine, Laurylbetaïne, Parfum, Buchu-olie (Barosma betulina), Siciliaanse Citroenolie (Citrus limonum), Titanium Dioxide, Butylphenyl Methylpropional, *Limonene, Kleurstof 15985, Kleurstof 19140, Kleurstof 19140:1(CI 19140:1), Kleurstof 45410 (CI 45410), Kleurstof 14700 (CI 14700), Kleurstof 42090

 • Buchu-olie werkt ontsmettend en ontstekingsremmend
 • Siciliaanse citroenolie is verkwikkend en reinigend voor de huid

Afgezien van de surfactants, parfum en vele kleurstofjes zien de andere bestanddelen er prima uit!

Ik was heel benieuwd!

Verkruimelen was haast onmogelijk omdat de worteltjes te hard waren om kapot te knijpen. Dus hield ik ze voor een paar minuutjes onder de stromende kraan om te kijken of ze dan zachter zouden worden. Ze bleven net zo hard dus dat hielp niet. Maar op deze manier kreeg je ook al flink wat schuim in je bad!

Er verspreidde zich een frisse citroenachtige geur door de badkamer. Normaal gesproken ben ik niet zo van dat soort geuren maar zo af en toe kan ik dat wel waarderen. Nadat ik uit het bad stapte, kwam ik erachter dat de wortels bedoeld waren om meerdere keren te gebruiken! Toen begreep ik wel waarom ze niet kapot te krijgen waren. Beter!

 

Chocolate | Lipscrub | €8,95 voor 25g

De lipscrubs van Lush zijn altijd weer een feestje om te gebruiken! Eentje met de smaak van chocolade en sinaasappel mocht dan ook absoluut niet ontbreken in mijn toilettasje!

Dit zegt Lush: Een chocolade- en sinaasappelscrub om je lippen bij af te likken. Voor de ware chocaholics hebben we er pure chocola, cacao absolue en cacaopoeder aan toegevoegd. Tangerine- en zoete sinaasappelolie zorgen voor een fruitkick en geven je lippen een fris gevoel. Even inmasseren, aflikken (echt waar) en sta versteld van je zachte lippen. Delen mag!

Ingrediënten: Fijne Kristalsuiker (Sucrose), Biologische Jojoba-olie, Pure chocolade, Smaakstof, Tangerine-olie (Citrus reticulata), Zoete Sinaasappelolie, Cacao Absolue (Theobroma cacao), Cacaopoeder (Theobroma cacao), *Limonene, *Linalool

 • Fijne kristalsuiker maakt het scrubben makkelijk en geeft een zoete smaak
 • Pure chocolade geeft die intense smaak!
 • Zoete sinaasappelolie geeft een frisse touch en werkt ook meteen verkwikkend

v.l.n.r: Eerste foto: Voor het scrubben, Tweede foto: tijdens en derde foto: Na het scrubben! De ”Chocolate” lipscrub bevat hele fijne kristalsuikerkorreltjes waardoor je heel zacht maar toch effectief kan scrubben. Mijn lippen waren superzacht en velletjesvrij na het scrubben! De smaak is echt verrukkelijk! Het doet me denken aan die verslavende chocoladekoekjes met sinaasappelvulling.. Hoe heten die dingen nou? Ik dacht Pims! Correct me if i’m wrong!

 

Chick ’n mix | Bath bomb | €9,95 per stuk

Dit schattige kuikentje in zijn eierdop is in werkelijkheid niet zo klein en onschuldig! Dit is namelijk een ”Bath bomb” die je badwater in een explosie aan kleuren verandert én er zit een kleiner eitje in verstopt waar een paashaasje op staat!

Dit zegt Lush: Het zijn de kleine dingen in het leven die ’t doen. Dus de grote dingen… doen het, tja, nog beter. Deze grote, zoete en opwekkende bath bomb zorgt voor lente in je badkamer en zit vol tonka absolue, frisse bergamot-olie en… een verrassing.

Ingrediënten: Natrium Bicarbonaat (Sodium bicarbonate), Citroenzuur (Citric acid), Labdanum-hars, Tonka Absolue (Dipteryx odorata), *Limonene, Coumarine, Parfum, Kleurstof 45350, Kleurstof 42090

 • Tonka Absolue geeft een heerlijk zoete geur aan de bath bomb

Deze ging ik samen met Mitchel testen!

Boem! Wat een kleuren!

Zo felgroen heb ik mijn bad nog nooit gezien! Mitchel en ik zijn trouwens allebei niet zo goed in het omschrijven van geuren. Soms heb ik wel eens het idee een onderontwikkeld reukvermogen te hebben. Maar toch wilde ik wel even van hem weten wat hij kon ruiken omdat hij soms met van die geniale omschrijvingen komt! Mitchel zei dat het naar de Fata morgana rook zoals in de Efteling! Fris maar ook zoet tegelijkertijd! En daar kon ik hem toch geen ongelijk in geven!

 

Golden egg | Bath bomb melt | €5,95 per stuk

Een eitje als deze zou ik maar wat graag in mijn tuin tegenkomen! Maar het is natuurlijk veel makkelijker ze gewoon bij Lush te bestellen..

Dit zegt Lush: Omdat ieder blij ei een ei verdient. Een gouden ei, om precies te zijn. Verwen je huid met luxe boters, oliën, glitters én een heerlijke chocoladegeur. De romige cacaoboter en zoete sinaasappel zijn een gouden combi.

Ingrediënten: Natrium Bicarbonaat (Sodium bicarbonate), Citroenzuur (Citric acid), Laureth 4, Wijnsteenzuur (Potassium bitartrate), Natrium Laureth Sulfaat, Parfum, Zoete Wilde Sinaasappelolie, Fair Trade Olijfolie (Olea europaea), Maïsmeel, Amandelolie (Prunus amygdalus dulcis), Laurylbetaïne, Cinnamal Alcohol, Citronellol, Geraniol (Geraniol), Lilial, Linalool, Limonene, Gardenia-extract, Kleurstof 19140:1(CI 19140:1), Stralend Goud Glanspoeder (Potassium Aluminium Silicaat), Goud Glanspoeder (Synthetische fluorflogopiet), Titanium Dioxide, IJzer Oxiden (Iron Oxides), Synthetische Fluorflogopiet, Silica

 • Zoete wilde sinaasappelolie werkt verfrissend en verkwikkend voor de huid
 • Fair Trade Olijfolie is heel hydraterend en beschermt ook meteen de huid
 • Maïsmeel exfoliërt zachtjes

Zou dit gouden eitje echt geluk brengen?

In het water is hij niet zo spectaculair dan ik had verwacht. Maar.. die geur!! Wat houd ik toch van die Chocolade-Cacaoboter geuren. Verder bevat dit verassingseitje nog een aantal verzorgende oliën die je huidje weer als een babyvelletje laten aanvoelen! Dit is wat mij betreft een echte Aanrader!

Conclusie: Dat de ”Zomer en Pasen” collectie dit jaar ook weer om te smullen is, is nu opeens geen verassing meer! Alles ziet er op en top feestelijk uit! Helemaal in de vrolijke Paas-sfeer! Jezelf verwennen is altijd leuk maar de producten zijn ook super om als cadeau te geven. En doe eens gek! Organiseer dit jaar een paasbrunch met vriendinnen en verstop een aantal Lush goodies in de tuin i.p.v. chocolade paashazen! Dat zou toch een heel origineel gezellige middag moeten worden! Wat ga jij dit jaar met Pasen doen?

Plus+ puntjes: Alle producten die ik heb getest bevatten heerlijke aroma’s die zich door de hele badkamer verspreiden! Daarnaast zien alles er zo vrolijk uit! De Bath bombs zorgen voor kleurenexplosies in bad, de showergel laat mijn huid heel zacht aanvoelen en de lipscrub vind ik alleen al heerlijk van smaak maar werkt ook top!

Min- puntjes: Dat het Limited edition is! Ik ben verslaafd geworden aan ”Wash behind your ears” en de ”Chocolate” lipscrub!

Waar kan ik deze producten kopen?
Bij alle Lush filialen in Nederland en België en online via de webshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.