Lush valentijn 2017

Liefde is.. een badje vol laten lopen voor die ene, speciale persoon. Wat er zo romantisch aan een dinsdag is? De dag der liefde is in aantocht! Maar over liefde gesproken.. Er zou geen limiet moeten zitten aan de tijd die je kunt doorbrengen met die ene, speciale persoon. Of het nu om je vriend, vriendin, broer, zus, vader of moeder gaat.. Je gevoelens uiten voor iemand zou niet zo ingewikkeld moeten zijn. We zouden het in elk geval veel vaker moeten doen! Dat hoeft niet in de vorm van grote cadeaus of een enorme diamanten ring. Maar gewoon simpelweg wat tijd voor elkaar vrijmaken. Deze prachtige ”Valentijnscollectie” van Lush gaat daarbij zeker goed van pas komen! Dus laat diegene niet alleen op 14 februari, maar elke dag zien dat je om hem of haar geeft door te blijven praten, lachen, de liefde en je goede humeur te delen en zo af en toe het bad even vol te laten lopen..

Dit zijn alle producten die ik heb besteld bij lush.nl en alles is netjes apart verpakt. Ik denk dat je hier niet zo gestresst snel bij hoeft te zijn zoals de kerstcollectie. Wel zijn de producten limited edition dus niet heel lang verkrijgbaar. Als je dus graag iets wil scoren, wees dan op tijd! Ik heb mijn best gedaan om een aantal producten tijdig te testen, op beeld vast gelegd en vandaag mijn uiteindelijke review geschreven om de lezer een beetje meer informatie en inzicht te geven over de producten!

 

Prince charming | Shower cream | €16,95 voor 250ml

Laten we maar meteen beginnen met een van mijn grote favorieten. ”Prince charming!” Ik kende deze nog niet. Maar aan de beschrijving te lezen beloofd het heel wat! Deze romige ”shower cream” beloofd een echte zoete charmeur te zijn! Klinkt mij in de oren als een sprookje met een ”happily ever after” voor onder douche..

Dit zegt Lush: Je zoektocht naar de ware eindigt hier. De sprookjesachtige combinatie van vers granaatappelsap en luxe grapefruitolie behandelen je huid zoals een prins dat ook zou doen en ze maken van deze shower cream een echte charmeur. De zoete marshmallow- met vanille-geur pakt je in en blijft voor altijd (of in elk geval bijzonder lang) bij je. Dit jaar heeft Prince Charming zichzelf zelfs overtroffen: hij is zelfconserverend dankzij de perfecte balans van ingrediënten.

Ingrediënten. Helemaal bovenaan Glycerine! (hoe kan het ook anders, lush! <3) Daarna Natrium Laureth Sulfaat, Water (aqua), Natrium Cocoamphoacetaat, Heemstwortel- en Vanillestokjesextract (hmmm.. interesting), Stearinezuur, Laurylbetaïne, Fair trade en biologische cacaoboter (Theobroma cacao), Titanium Dioxide, Grapefruitolie (Citrus paradisi), Geraniumolie (Pelargonium graveolens), Vers granaatappelsap, Propyleen Glycol, Citronellol, Limonene, *Linalool, Parfum, Kleurstof 17200, Kleurstof 14700 (CI 14700), Kleurstof 45410 (CI 45410), Sandelhoutolie (Fusanus spicatus)

Dat ziet er allemaal prima uit!

Maar wow, kijk dan! Zo’n felroze kleur verwachte ik niet! Op mijn hand lijkt het wel een roze klodder verf. Toen ik mijn flesje met de inhoud zo in het begin zag, maakte ik me een beetje zorgen om de kleur.. Zou het product misschien niet meer goed zijn? Ik had hem wel eens eerder zien staan in de winkel, veel feller van kleur! Misschien dat het gewoon door de kou kwam tijdens de bezorging. De geur is te omschrijven als verrukkelijk zoet! Maar dan niet op de zoetsappige manier.. Het heeft iets.. stoers.. als ik dat goed omschrijf! Het doet me inderdaad denken aan marshmallows zoals lush het zelf al omschrijft. Echt een plezier om te gebruiken!

 

Ladybird | Bubble bar | €5,25 per stuk

Kijk dan, wat een cutie ”Ladybird!” is! Dit stoer lieveheersbeestje is liefde op het eerste gezicht en wat mij betreft de enigste insectensoort die pure schattigheid uitstraalt! Deze bubblebar was dus volledig uitverkocht bij de ”Moederdag collectie van vorig jaar!” Ik moest hem dit jaar dus wel bemachtigen om het met mijn eigen ogen, neus en gevoel te ervaren!

Dit zegt Lush: Dit vriendelijke lieveheersbeestje neemt jou maar wat graag onder z’n vleugels. Hij regelt een warm bloemenbad voor je – gevuld met zoete geraniumolie om te ontspannen en een vleugje pepermuntolie zodat je wel wakker blijft. Maak bergen vol frisse bubbels of houd een beetje bubble bar achter de hand om nog vaker van dit badbeest te kunnen genieten.

Ingrediëntenlijst: Natrium bicarbonaat (sodium bicarbonate), Wijnsteenzuur (potassium bitartrate), Natrium Laureth sulfaat, Laurylbetaïne, Maïsmeel, Parfum, Geraniumolie (Pelargonium graveolens), Pepermuntolie (Mentha piperita), Citronellol, Kleurstof 14700 (CI 14700), Kleurstof 45410 (CI 45410), Kleurstof 17200, Kleurstof 42090

Zo, ga jij maar eens lekker met mij mee in bad!

Je verkruimelt de bubblebar zoals gewoonlijk onder een lopende kraan voor nog meer bubbels en schuim!

En dat krijg je uiteindelijk dit resultaat! Heerlijk geurend naar bloemen maar ook een klein beetje naar kauwgom en pepermunt. Een hele aparte maar toch prettige geur!

 

2 hearts beating as one | Luxury bath oil | €4,95 per stuk

Mag het ook voor twee personen zijn? ”2 hearts beating as one!” Dit is een luxe badolie in vaste vorm, net als de floating Island die ik al eerder liet zien. Maar dan in twee mooie knalkleuren die het badwater een prachtige kleur zouden geven en boordevol verzorgende oliën die de huid intensief voeden!

Dit zegt Lush: De combinatie van ylang ylang en rozenolie is een match made in heaven. Ze dansen samen door je badwater en laten een duizelingwekkende bloemengeur achter. Terwijl je gebiologeerd naar de mooie kleuren in je badkuip kijkt, wordt je lichaam verzorgd en verzacht door biologische cacaoboter en luxe amandelolie. Een cadeau voor je huid!

Ingrediëntenlijst: Fair trade biologische cacaoboter (Theobroma cacao), Laureth 4, Amandelolie (Prunus amygdalus dulcis), Parfum, Abrikozenpitolie (Prunus armeniaca), Arganolie (Argania spinosa), Geraniumolie (Pelargonium graveolens), Jasmijn Absolue (Jasminum Grandiflorum), Roos Absolue (Rosa damensca), Ylang Ylang-olie (Cananga odorata), Titanium Dioxide, *Benzyl Benzoaat, *Citronellol, *Geraniol, *Limonene, *Linalool, Hexylcinnamal, Kleurstof 14700 (CI 14700), Kleurstof 45410 (CI 45410), Kleurstof 19140, Kleurstof 15510 (CI 15510)

Ik was raaazend benieuwd naar de specialiteit van dit hartje in het water!

Oehh, wat een grappig effect!

De hartjes verspreiden hun vrolijke felle kleuren en oliën door het water en geven een heerlijk ontspannen gevoel als je er in ligt. De cacaoboter en abrikozenpitolie zorgen samen voor dat zachte velletje en deze geur is meer bloemig en olieachtig. Als je daar van houdt!

 

The kiss | Lipscrub | €8,95 voor 25g

Alweer zo’n traktatie om uit te proberen! ”The kiss” lipscrub. Als ik die heerlijke inhoud zo zie met hartjes en al.. hoop ik dat het net zo’n lekkere lipscrub is als de ”bubblegum” variant! We zullen het zien..

Dit zegt Lush: Wie lief is krijgt lekkers! De zachte mmmix van fijn zeezout, suiker en Fair Trade cacaoboter laat een heerlijke smaak achter op je lippen. En wat dacht je van mandarijn, amandelolie en eetbare hartjes? Dat wordt genieten, met of zonder Valentijn.

Bestanddelen: Fijne kristalsuiker, Saffloerolie (Carthamus tinctorius), Fijn zeezout (Maris sal), Fair trade en biologische cacaoboter (Theobroma cacao), Etherische amandelolie (Prunus amygdalusl amara), Maïsmeel, Geraniol, Limonene, Smaakstof, Kleurstof 15850:1

V.l.n.r: Eerste foto: Voor het scrubben, Tweede foto: tijdens en derde foto: Na het scrubben! De scrubdeeltjes voelen niet grof maar juist heel fijn en zacht aan op de lippen. De smaak is een ander verhaal.. Die smaakt exact naar die ”zoute rijtjes-snoep” van Haribo. Het zout overheerst sterk. Ik ben er niet weg van! Maar de scrub zelf is erg fijn in gebruik en doet zijn werk uitstekend. En het belangrijkste: mijn lippen zijn weer velletjesvrij!

 

The kiss | Lipgloss | €9,95 voor 5g

Een liptint met de naam ”The kiss” bekeek mij het afgelopen jaar al verlegen aan vanuit haar roze schapje in de lush store.. Ik nam haar niet mee, vanwege de twijfel over de kleur..

Dit zegt Lush: Een kus wordt nóg lekkerder als er Fair Trade sheaboter uit Afrika bij komt kijken. Deze zachte, verzorgende boter voedt en verzorgt je lippen. Jojoba-olie en Kalahari-meloenolie zorgen voor een tropisch tintje en de agavenectar en biologische illipeboter geven een subtiele glans. Voor onweerstaanbaar mooie lippen.

Bestanddelen: Biologische jojoba-olie, Fair Trade Sheaboter (Butyrospermum parkii), Kalahari-meloenolie, Candelilla was, Biologische Illipeboter (Shorea stenoptera), Cupuacuboter (Theobroma grandiflorum), Zonnebloemwas, Extra Virgin Kokosolie (Cocos nucifera), Glycerine, Smaakstof, Biologische agavesiroop, Etherische amandelolie (Prunus amygdalusl amara), Guaranazaadpoeder (Paullinia cupana), Titaniumdioxide, Cetearyl Alcohol, Polyvinylpyrrolidone (PVP), Synthetische Fluorflogopiet, Calcium Aluminium Borosilicaat, Tinoxide, Geraniol (Geraniol), Limonene, Kleurstof 15850:1

Swatch. De lipgloss laat een hele lichte (bijna nauwelijks zichtbare) roze kleur achter maar wel een mooie glans. Ik had meer kleur verwacht op mijn lippen, en was lichtelijk teleurgesteld omdat lichtroze kleuren vaak mijn tanden geler laten ogen. Dat deed deze dus ook!

 

Over and over | Bath bomb | €5,95 per stuk

De naam zegt het misschien al een beetje.. ”Over and over!” Of je nu net in een break up zit of je hebt een depri dag achter de rug.. Deze bom is er voor je om je op te vrolijken!

Dit zegt Lush: De bijzondere combinatie van cacaoboter, limoen- en venkelolie vrolijkt je enorm op. Je kunt aan niets anders meer denken – en dat hoeft ook niet. Laat je gewoon betoveren door het hypnotiserende (rock en) rollen van deze bath bomb, alsof er roze, oranje en gouden vuurpijlen door je bad schieten.

Ingrediëntenlijst: Natrium bicarbonaat (Sodium bicarbonate), Citroenzuur (Citric acid), Fair trade en biologische cacaoboter (Theobroma cacao), Parfum, Limoenolie (Citrus aurantifolia), Venkelolie (Foeniculum vulgare), Cypresolie, Orrisolie (Iris orentina), Wijnsteenzuur (Potassium bitartrate), Natrium Laureth Sulfaat, Laurylbetaïne, Citral, *Limonene, *Linalool, Kleurstof 45410 (CI 45410), Kleurstof 47005

Zoals je ziet is dit echt een feestje in de badkuip! Nu snap ik meteen waarom lush deze bom als ”opvrolijker” omschrijft! Niet te geloven wat een kleuren spektakel! Ik heb meteen mijn vriend Mitchel geroepen en ook hij was ”flabbergasted.”

 

Unicorn horn | Bubble bar | €5,95 per stuk

Aanschouw.. mijn grootste favoriet uit de collectie! ”Unicorn horn!” Dit is ook meteen de meest mooie en schattigste bubblebar die ik ooit heb gezien! Btw.. als je van lavendel houdt, zit je bij deze helemaal goed!

Dit zegt Lush: Uit je liefde voor unicorns door je bad te vullen met glimmende, gekleurde bubbels met de geur van lavendel en neroli. Neroli zorgt ervoor dat het serotine-level (geluksstofje!) in je hersenen stijgt. Kun jij lekker blijven dromen van schuimkastelen en mijmeren of eenhoorns nu wel of niet bestaan (natuurlijk bestaan ze). Magisch!

Ingrediëntenlijst: Natirum bicarbonaat (Sodium bicarbonate), Wijnsteenzuur (Potassium bitartrate), Natrium Laureth Sulfaat, Laurylbetaïne, Maïsmeel, Parfum, Lavendelolie (Lavandula augustifolia), Ylang Ylang-olie (Cananga odorata), *Citral, *Limonene, *Linalool, Kleurstof 45350, Kleurstof 42090, Kleurstof 47005, Kleurstof 19140, Kleurstof 45410 (CI 45410), Kleurstof 45350

Deze kleurrijke hoorn is gewoon bijna te mooi om te verkruimelen! Vinden jullie ook niet?

Goodbyee unicorn..

En de bubblebar laat een prachtige lichtroze kleur met hele fijne glitters achter in het water.. Daarnaast ook nog eens erg veel schuim.. Met de geur van lavendel en neroli, verspreid door de hele badkamer! Ik voel me als een prinses in de badkamer.. Dit is vanaf nu mijn absolute favoriet!

 

Lover lamp | Bath bomb | €5,95 per stuk

En dan zijn we nu aangekomen bij het laatste maar zeker niet een van de minder leuke producten! De ”Lover lamp” bath bomb.. Dit heilige witje oogt misschien onschuldig.. In bad laat hij anders een geheel andere kant van zich zien!

Dit zegt Lush: Met Lover Lamp in je bad zak je langzaam weg in een hartverwarmende knuffel van zoete vanille, chocolade en Braziliaanse sinaasappel. De hartjes van biologische cacaoboter maken het water en je huid heerlijk zacht. Deze lover lover pakt je in waar je bij staat. Je bent gewaarschuwd.

Hmm dat klinkt heerlijk! Chocolade is wat mij betreft altijd goed! In combinatie met sinaasappel doet me dat meteen denken aan die ”PIMS” koekjes! Ohh, die zijn zo verrukkelijk!

Ingrediëntenlijst: Natirum bicarbonaat (Sodium bicarbonate), Citroenzuur (citric acid), Fair trade en biologische cacaoboter (Theobroma cacao), Parfum, Braziliaanse Sinaasappelolie (Citrus sinensis), Titaniumdioxide, Biologische Extra Virgin Olijfolie (Olea europaea), Biologische Castorolie (Ricinus communis), Polyglyceryl-3-Stearaat, *Limonene, *Citral, Roodkleurige Eetbare Hartjes, Goud Glanspoeder (Synthetische fluorflogopiet), Kleurstof 14700 (CI 14700)

Zodra je dit bommetje in het bad laat vallen, begint het te bruisen als een gek..

En natuurlijk zullen de meeste bruisballen dat wel doen, of course! Maar deze is net een tikkie specialer omdat hij niet alleen het water een fraaie blik geeft maar ook verzorgende eigenschappen heeft! Hij verspreid namelijk ook oliën door het water. De geur is werkelijk heerlijk! Het ruikt naar witte chocolade, vanille en een vleugje sinaasappel.. I am in love!

Conclusie: Wat een ontzettend leuke collectie weer, Lush! Ik en mijn naasten hebben ons weer heerlijk vermaakt met het uittesten van jullie prachtige fairtrade producten. Alles is zo lekker kleurrijk en vrolijk! Je word er zelf ook helemaal vrolijk van. Valentijnsdag staat natuurlijk in het teken van liefde.. Maar voor mij kan het niet vaak genoeg worden benadrukt hoeveel ik van mijn naasten houd! En dus laat ik regelmatig een badje vollopen om hem vervolgens om te toveren tot een echte spa..

Plus+ puntjes: Prachtige vormgeving, verfijnde geuren en kleuren-explosies in bad!

Min- puntjes: Ik had meer verwacht van de lipgloss en de lipscrub had een niet zo lekkere smaak maar dat is een kwestie van persoonlijke smaak! Wie weet vind jij hem wel erg lekker!

Waar kan ik deze producten kopen?
Bij alle Lush filialen in Nederland en België en online via de webshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.