The Body Shop | Oils of life | Sleeping cream | Eye cream | Twin massager

Er wordt vaak beweerd dat de huid gemiddeld 8 uur slaap nodig heeft om goed te kunnen herstellen. Ook omdat de mens gemiddeld 8 uur slaap nodig heeft om goed te kunnen functioneren is dat ergens wel logisch dat het bijna hetzelfde werkt als met de huid. Natuurlijk is dat niet altijd voor iedereen de realiteit. Stress en slaaptekort is voor veel mensen een herkenbaar probleem. Op de langere termijn kan het er zelfs voor zorgen dat de huid veel sneller de tekenen van huidveroudering laat zien. Daarom is het erg belangrijk om je nachtrust te pakken. Al valt dat voor velen niet altijd mee! Maar daar heeft ”The Body Shop” wat voor bedacht om een steuntje in de rug te bieden. Ik was al eerder bekend met de huidverzorging uit de ”Oils of life” serie. Ik ben echt weg van het serum, de lotion en de dagcrème! De lijn biedt een mix van 3 kostbare zaadoliën én 7 etherische oliën! Ondertussen is het prachtige merk toch wel een hele grote rol gaan spelen in mijn dagelijkse huidverzorgingsroutine. Want negen van de tien keer als ik een stukje over huidverzorging schrijf, gaat het over The Body Shop! Een tijd terug kwamen ze met iets heel speciaals! Nu bijna een halfjaar verder heb ik alles goed kunnen uitspitten en testen. Vandaag vertel ik hier wat meer over..

Het is niet gloednieuws van de laatste tijd, want de producten liggen al een tijdje in de winkels. Het gaat om de ”Oils of life” Sleeping cream, een speciale nachtcrème om een heerlijke massage te geven aan het gezicht, hals en decolleté voordat je gaat slapen. Een ”twin massager” om te gebruiken in combinatie met de nachtcrème en de ”Oils of life” eye cream gel, een speciale oogcrème met gouden deeltjes voor een oplichtend effect. Nou, klinkt dat allemaal niet heerlijk?

Het zit zo.. De piek van de vernieuwingsperiode van de huid ligt tussen 23.00 uur en 02.00 uur. Door het gezicht, de hals en de decolleté voor het slapen gaan te masseren, help je de huid zich te ontdoen van gifstoffen, vermoeidheid en stress die zich gedurende de dag hebben opgestapeld. Het is belangrijk om dit ‘s avonds te doen, zodat de huid zichzelf kan herstellen in haar meest ontspannen toestand. Dit ritueel bevordert de revitaliserende werking en vergroot de uitstraling van de huid. Zo haal je het meeste uit je schoonheidsslaap!

Intensely revitalising sleeping cream | €35,- voor 80ml

De sleeping cream is speciaal gemaakt om de huid gedurende de nacht te revitaliseren. Het product zit verpakt in een glazen pot en met een zwarte kunststof deksel. Dat oogt meteen heel luxe in je badkamer maar is iets minder praktisch om mee te nemen. Ook bevat deze nachtcrème maar liefst 80 ml! i.p.v. 50ml (wat meestal de normale hoeveelheid is voor crèmes) Dat hebben ze heel bewust gedaan met een goede reden! Je smeert bij dit product ook wat meer dan normaal, omdat het speciaal ontwikkeld is om het in de huid te masseren.

The Body Shop heeft ervoor gekozen 3 kostbare zaadoliën aan de producten toe te voegen die bekend staan om hun krachtige revitaliserende en herstellende eigenschappen:

• Zwarte komijnzaadolie uit Egypte, met een hoge concentratie aan antioxidanten.
• Rozenbottelzaadolie uit Chili, rijk aan het herstellende Omega 3 en 6.
• Camelia zaadolie uit China, van nature rijk aan voedend oliezuur.

De informatie in het Engels op de achterkant van het doosje.

Ingrediëntenlijst. Ik zie bovenaan al meteen glycerine staan. Daar word ik heel blij van! Ook zitten er siliconen in de crème, maar persoonlijk heb ik daar geen problemen mee. Over alcohol denat ben ik een stuk minder tevreden, zeker als het zo hoog aan de lijst staat. Ik probeer het ingrediënt altijd zoveel mogelijk te vermijden met mijn droge huid. Verder zitten er een hele hoop etherische oliën in, dat kan ook irriterend zijn voor de gevoeligere huidtypes. Parfum staat halverwege de lijst. Hyaluronzuur is daarentegen weer een geweldig ingrediënt als het gaat om antiveroudering, het houdt beter vocht vast in de huid en is super hydraterend!

De textuur van de nachtcrème is heel apart! Op het eerste gezicht lijkt het een potje gevuld met vanille vla!Niet zo vol en dik zoals de gewone dagcrème uit dezelfde serie, wat je normaal gesproken toch eerder andersom verwacht! Maar juist heel luchtig en silkyzacht en door alle toegevoegde oliën heeft het ook de eigenschappen van een intens voedende crème. Kijk, daar houd ik van! De geur is een beetje als kruidig te omschrijven.

De nachtcrème voelt heerlijk zacht en verfrissend aan. Het versmelt moeiteloos met de huid, zodra je de crème over het gezicht, hals en de decolleté verdeelt. Wees niet bang om een ruime hoeveelheid te gebruiken! Het product is daar speciaal voor gemaakt en het potje heeft niet voor niets extra inhoud. Het beste resultaat kun je bereiken door altijd met opwaartse bewegingen te masseren. Dat kan door middel met je handen maar ook in combinatie met de ”twin massager.” Ik vind het ook erg fijn dat de crème niet als een laagje op mijn huid blijft liggen maar goed word opgenomen door de huid na het masseren. De volgende ochtend wordt ik wakker met een velletje.. Laten we zeggen.. De billen van een baby zijn er niks bij! Ook merkte ik dat mijn fijne droogtelijntjes een stuk minder zijn geworden. En daarnaast zat mijn make-up er nog nooit zo mooi op!

Twinball revitalising facial massager | €20,-

Deze facial massager is ontwikkeld door Vanda Serrador de Facial and Body Expert voor The Body Shop. In het begin dacht ik wel even ”Wat een eng gevalletje!” en ”Zou dat nou echt zoveel toegevoegde waarde hebben?” Maar geloof mij maar.. Dat het tegenwoordig mijn beste vriendje geworden is! Je gebruikt deze tool in combinatie met de ”sleeping cream” voor een wat intensievere massage, betere doorbloeding en zo dus ook een betere opname van de nachtcrème. En dat laatste is mij wel degelijk opgevallen! Op de langere termijn zou het voor een verstevigend effect van de huid moeten zorgen.

De tool zit netjes verpakt in een wit doosje met aan de binnenkant alle stapjes nog eens afgebeeld! Handig om in het begin erbij te houden maar na de massage een paar keer herhaald te hebben zit het al snel in je hoofd. De metalen balletjes voelen heerlijk koel aan op het gezicht tijdens het masseren!

Intensely revitalising eye cream-gel | €22,- voor 20ml

De eye cream-gel is een frisse dagelijkse gel crème die de huid rondom de ogen direct fris en fruitig laat ogen en net als de sleeping cream bedoeld is om de huid te revitaliseren. Het bied een mooie basis voor concealer omdat het product gouden deeltjes bevat voor een oplichtend effect.

Op de achterkant van het doosje de informatie in het Engels.

Ingrediëntenlijst. Die lijkt bijna hetzelfde te zijn als van de sleeping cream. Glycerine boven aan de lijst. Ook weer alcohol denat, dat valt me toch zwaar tegen dat ze dat zelfs in een oogcrème stoppen! Siliconen en dezelfde etherische oliën als in de sleeping cream.

Ik weet niet of je het kan zien op de foto maar de eye cream-gel heeft inderdaad hele kleine gouden deeltjes in het product zitten! De geur is exact hetzelfde als bij de sleeping cream. Net zo lekker kruidig en olieachtig.

De ooggel heeft een gelachtige textuur die heel soepel over de huid verdeelt en snel intrekt. Het voelt echt lekker fris aan op huid rond de ogen! Je wordt er meteen wakker van. Ik merk geen verschil in vermindering van de lijntjes onder mijn ogen maar dat beloofd het product ook niet! Wel is het gebied rond mijn ogen super gehydrateerd en gaat concealer daar mooi overheen!

Conclusie: Met een brede grijns op mijn gezicht ben ik weer meer dan dik tevreden met deze heerlijke smeerseltjes uit de Oils of life serie! Ik gebruik de producten alweer flink een tijdje en ik kan er nog wel een tijd mee voorruit! Over de twin-ball facial massager had in het begin gemengde gevoelens, maar ben er nu ook achter dat het echt wel een mooie aanvulling is op de skincare! Ook help je ook nog eens een heel goed doel bij aankoop van de producten! Namelijk: het planten van 1 miljoen zaden in Cerro Blanco, Ecuador, in samenwerking met de World Land Trust. De lokale gemeenschappen gaan door met het beschermen van de biodiversiteit door de groei van gezonde, inheemse bomen in deze aangetaste gebieden te vergroten. Weer een mooi iniatief van The Body Shop!

Plus+ puntjes: Bijna alle huidtypes kunnen met deze producten uit de voeten. Ze hydrateren en voeden als een malle! Behalve als je een hele vette huid hebt, zou ik de gewone dagcrème en sleeping cream laten staan maar kun je beter voor de dagcrème in gel variant gaan! Bij aanschaf van de producten steun je altijd weer een goed doel bij The Body Shop!

Min- puntjes: Er zit veel alcohol in de producten! Mensen die er gevoelig voor zijn kunnen deze producten dus al niet gebruiken.

Waar kan ik dit product kopen?
Bij alle filialen van The Body Shop in Nederland en België.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.