De leukste films tijdens kerst!

Wat mij betreft is er niets heerlijker dan cliché kerstfilms kijken onder een dekentje terwijl de hele huiskamer verlicht is met kaarsjes en de goddelijke hapjes binnen handbereik! Relaxen en of course quality time met familie hoort er ook bij! Samen lachen, spelletjes doen en lekker bijkletsen. Maar natuurlijk is een me-time momentje ook heerlijk, uiteraard met een goede kerst klassieker! Vandaag laat ik mijn meest favoriete kerstfilms zien en wens ik iedereen warme kerstdagen toe!                                                    -bron: moviemeter.nl

Love Actually

Love actually (2003) Genoeg zwijmel materiaal voor een romantische kerstavond! Daarom kijk ik deze film het allerliefste als ik in de mood ben voor wat ”feel good stuff!”

De film volgt het liefdesleven van acht Londenaren in de aanloop naar kerst. De nieuwe premier wordt verliefd op het meisje dat hem thee brengt, terwijl zijn zus huwelijksproblemen heeft. Een vader en zijn stiefzoon moeten het verlies van de moeder verwerken terwijl de zoon tot over z’n oren verliefd is op een klasgenote.

Home Alone

Home alone (1990) is toch wel de kerstklassieker aller tijden! Deze film is intussen een jaarlijkse traditie geworden omdat ik geen jaar heb overgeslagen zonder ”Home alone” te kijken! Zo geweldig vind ik hem! En stiekem was ik vroeger ook een beetje verliefd op Kevin. Het tweede deel is overigens ook heel leuk!

De achtjarige Kevin McAllister wordt per ongeluk alleen thuis achtergelaten wanneer zijn familie op vakantie gaat naar Frankrijk. Wanneer Kevin zich realiseert dat hij alleen thuis is, leert hij al snel voor zichzelf te zorgen. Uiteindelijk moet hij het huis beschermen tegen Harry en Marv, twee inbrekers die van plan zijn in het huis van Kevins familie in te breken.

How the grinch stole christmas

How the grinch stole Christmas (2000) Mijn absolute favoriet! Want ook van deze film kan ik maar geen genoeg krijgen. Alles is zo prachtig en fantasierijk!

In een sneeuwvlok ligt het magische land van de Who’s, een volkje dat houdt van Kerstmis en feest vieren. Maar bovenop de berg leeft de ‘Grinch’, een oude knorrepot die de kerstdagen haat en alleen maar wraak wil nemen op diegenen die hem kwaad hebben gedaan. Op kerstavond besluit hij naar het dorp af te zakken, vermomd als de Kerstman, en de cadeautjes en kerstversieringen te stelen. De kleine Cindy Lou Who kan niet begrijpen dat iemand zo stout kan zijn en probeert contact te zoeken met de ‘Grinch’.

The Holiday

The holiday (2006) In één woord fantastisch! Ik houd zo van deze film. Het is zo romantisch, anders dan anders en daarom erg leuk als je even wat anders wilt zien dan alle andere cliché films.

Amanda (Cameron Diaz) is een Amerikaanse die de nodige problemen in haar relatie ondervindt. Om even weg te zijn van al dit gezeur, ruilt ze gedurende de vakantie haar huis tegen die van een onbekende Engelse. Hierdoor komt ze in het leven van Iris (Kate Winslet) en nemen ze tijdelijk elkaars leven over.

Christmas vacation

Christmas vacation (1989) is heerlijk old school en een tikje fout! Echt een avondje gieren op zijn Amerikaans!

Clark Griswald heeft zich voorgenomen om zijn gezin een heerlijke kerstvakantie te bezorgen. Maar helaas verloopt die zeer rampzalig. Hij koopt vijfentwintigduizend knipperlichtjes om het huis te versieren en gaat samen met zijn vrouw Ellen, zoon Russ en dochter Audrey, een hele zaterdag in het bos op zoek naar die ene, speciale kerstboom. De familie gaat aan het vele gooi- en smijtwerk bijna ten onder, maar redt het met vallen en opstaan tot het ‘vrede op aarde’ is en alle breuken hersteld zijn.

The polar express

The polar express (2004) Als je deze film ook gezien hebt als kind, ben je het vast wel met mij eens dat dit alle magie in kinders fantasieën naar boven haalt!

Een jongen die twijfelt aan het bestaan van de Kerstman, komt in een fantasiereis naar de Noordpool terecht op een magische trein. Daar zal hij de Kerstman persoonlijk mogen ontmoeten, samen met enkele andere kinderen.

Kruimeltje 

Kruimeltje (1999) Hoe vaak ik al wel niet naar ”kruimeltje” heb gekeken! Ik denk dat ik de tel allang kwijt ben. Super als je in de stemming bent voor een meeslepende film vol kattenkwaad!

Rotterdam, een winter in de jaren ’20. Kruimeltje werd als kind te vondeling gelegd. Nu is hij tien jaar. Hij moet grotendeels voor zichzelf zorgen, want met zijn pleegmoeder kan hij niet goed opschieten. Zij laat hem trouwens alleen binnen als hij geld meebrengt. Kruimeltje is dus een klein boefje geworden. Bij de politie is hij inmiddels vaste klant. Maar Kruimeltje blijft hopen dat ooit op een dag zijn vader zal terugkomen om voor hem te zorgen.

Dit waren mijn meest favoriete kerstfilms aller tijden! Happy holidays!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.