Nivea Men aftershave balsem als primer?

De titel zegt het al. ”Nivea Men aftershave balsem als een primer?” Zou dat nou echt werken? Als het aan onze Nederlandse beautyaddict ”Nikkie de Jager” ligt, wel! Voor wie haar nog niet kent.. Hoe lang zat je precies onder die steen? Pfoe.. wat een talent heeft die meid! Dankzij haar is ook ontdekt dat deze flinke knoeperd van een fles, gevuld met Nivea aftershave balsem, prima kan dienen als een primer! Zoveel beautybloggers en YouTuber’s waren mij al voor met dit experimentje, dat ik er op den duur zelf ook erg nieuwsgierig naar ben geworden! Zou het dan toch?

p1060643

Als het waar is, dan zou dat natuurlijk geweldig zijn! Mede omdat de meeste primers niet goedkoop zijn, in verhouding met de hoeveelheid die je ervoor krijgt. De Nivea aftershave balsem kost €7,49 voor maar liefst 100 ml! Kijk, daar worden we allemaal blij van! Je zal hier hoe dan ook een stuk langer mee doen dan een primer die standaard 30 ml product bevat. Jij blij en je vriend blij.

p1060638

Je hebt 2 verschillende versies, de originele en de sensitive. Ik heb de sensitive variant gekocht, omdat er bij de originele behoorlijk wat alcohol in zit en deze niet. Ik heb geen gevoelige huid, hoor. Maar alcohol is gewoon niet zo fijn voor je huidje, want het werkt enorm uitdrogend. En dat is wat we nou net niet willen! Althans ik zeker niet met mijn droge huid in de winter! Dan wil ik juist dat een primer mij die extra hydratatie geeft en mijn huid niet uitdroogt.

p1060646

Info over het product. Haha! Door dat ”VOOR MANNEN” zet ik lekker een dikke streep! Deze ”Sensitive” formule bevat Kamille en Hamamelis om de gevoelige huid te verzachten. Het beloofd niet vet of plakkerig te zijn, huidirritaties te kalmeren, droogheid en roodheid te verminderen en op den duur de weerstand van de huid blijvend te versterken. Een hoop mooie beloftes!

p1060644

Ingrediënten. Het eerste wat mij meteen opvalt is het tweede ingrediënt, Glycerine! Een natuurlijk stofje die heel goed helpt bij het vasthouden van vocht in de huid. Er zit dus veel van dit stofje in het product! Verder zie ik het Kamille- extract en Hamamelis. Toverhazelaar en Aloë vera, en helemaal onderaan de lijst: Parfum. Een teken dat daar maar heel weinig van in zit, heel fijn!

p1060649

Het enige nadeel is dat de verpakking alles behalve praktisch is. Ten eerste: is die van glas en ten tweede: zodra je de dop van de fles draait zie je een groot gapend gat waar je het product dan heel voorzichtig uit moet halen. Wat je heel goed kan doen is een deel van het product overgieten in een kleiner pompflacon’tje!

p1060652

De substantie is heel vloeibaar, melkachtig en een beetje plakkerig. Het heeft echt die lekkere ”Nivea” mannengeur! Ik houd daar wel van. Nu ruik ik een beetje naar mijn vader die zich net heeft geschoren. Maar dat vind ik niet vervelend!

p1070216

Met de Nivea Men aftershave balsem als primer. (Negeer die knoeperd, alsjeblieft!) Ik merk dat mijn huid het product meteen opslurpt en het een licht plakkerig laagje achterlaat. (maar niet op een vervelende manier) Hier had ”Nikkie” het ook over in haar video’s! Dat licht plakkerige moet je dus hebben om je foundation en gezichtsmake-up de hele dag muurvast te laten zitten!

p1070244

En met mijn full face make-up. (net aangebracht in de ochtend)

p1070332

Na een hele dag dragen van ongeveer 10 uur zit al mijn make-up er nog uitstekend op! Alleen mijn lipstick heb ik soms even moeten bijwerken.

p1060636

Conclusie: Al die tijd stond het gewoon bij mijn vader op het badkamerplankje! Dan is het eigenlijk super stom dat ik hier niet veel eerder mee aan de slag ben gegaan. Je foundation en andere gezichtsmake-up blijft de hele dag muurvast op zijn plek, totdat je het er zelf weer afhaalt. Vergeet die dure primers! Ren naar je dichtstbijzijnde Kruidvat of Etos en haal dit wondergoedje! Echt waar, ik ben er een beetje sprakeloos van geworden. Maar eigenlijk is de goede werking heel logisch te verklaren, kijk maar eens goed naar de ingrediënten!

Plus+ puntjes: De Nivea Men aftershave balsem is heel goedkoop in vergelijking met andere primers die voor een duurdere prijs minder product bevatten! Je doet er een heel eind mee en je kan hem samen delen met je vader of vriend, geen gedoe en toch (iets) minder producten in de badkamer.

Min- puntjes: De originele variant bevat heel veel alcohol. Mocht je dat geen probleem vinden, kun je deze gewoon gebruiken. De verpakking is alles behalve praktisch! Het flesje is groot, van glas en de opening is veel te groot waardoor je al snel veel te veel van het product pakt.

Waar kan ik dit product kopen?
Gewoon bij je dichtstbijzijnde drogist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.