The Body Shop superfood masks

Als iemand een grote liefhebber van maskertjes is, ben ik het wel! Iedere week heb ik er weer eentje op mijn gezicht. The Body Shop bracht een half jaar geleden maar liefst 5 nieuwe gezichtsmaskers uit. Voor ieder huidtype wat wils! Iedereen heeft het tegenwoordig over superfoods, van bloggende sterren tot de echte gezondheidsfreaks in je vriendenkring. Het gaat om stoffen die goed zijn voor je gezondheid en je looks, en het is dan ook geen wonder dat dit woord (en de smaak) momenteel zo populair zijn. Smoothies met acai en houtskool zorgen er voor dat je je goed voelt, maar om er voor te zorgen dat je huid er net zo gezond en stralend uitziet als je je voelt, bieden deze maskertjes alle nodige hulp!

the-body-shop-recipes-of-nature-range

De maskers van The Body Shop kosten €20 per stuk, zitten boordevol natuurlijke ingrediënten en zijn speciaal ontwikkeld voor de behoeften van de huid. Met 100% vegetarische ingrediënten (Himalayan Charcoal-, British Rose- en Amazonian Acai-maskers zijn zelfs 100% veganistisch) en zonder parabenen, paraffine, siliconen of minerale oliën. Kijk, dat is ook weer mooi meegenomen!

p1070033

Multimasking is momenteel helemaal hot and happening! We hebben allemaal een algemeen huidtype, maar het kan zijn dat bepaalde delen van je gezicht andere behoeften hebben. Door meerdere maskers op verschillende plekken aan te brengen, kun je de behoeften van elk gedeelte van je huid apart aanpakken! Tijd om dat te gaan testen!

 

British rose fresh plumping mask

p1070047

British rose fresh plumping is een verkoelend gelmasker voor de huid die flink de behoefte heeft aan hydratatie. Rozenextract zorgt onmiddellijk voor een gezonde gloed en Mexicaanse biologische aloë vera zorgt er op den duur voor dat de verfrissende en hydraterende eigenschappen van het rozenextract versterkt worden. Op deze manier zal de huid beter het vocht kunnen vasthouden. Het ”plumping effect” heb ik niet echt kunnen terugvinden, maar mijn huid voelde wel lekker zacht aan. Voor mij niet het meest bijzondere masker, dus.

Beloftes:
• Echte rozenblaadjes en extract van handgeplukte rozen uit het Verenigd Koninkrijk herstellen het vochtgehalte in de huid.
• Rozenbottelolie uit Chili, vol met herstellende Omega 3 en 6 om de huid te verstevigen.
• Biologische Community Trade-aloë vera uit Mexico, bekend vanwege de milde, kalmerende en verzachtende effecten op de huid.

Ingrediënten:
Aqua, Glycerin, Propanediol, PPG-26-Buteth-26, PEG-32, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Alcohol Denat., Phenoxyethanol, Carbomer, Rosa Gallica Flower Powder, Parfum, Sodium Hydroxide, Caprylhydroxamic Acid, Rosa Canina Fruit Oil, Methylpropanediol, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Disodium EDTA, Rose Extract, Benzyl Salicylate, Menthoxypropanediol, Limonene, Citronellol, Geraniol, Alpha-Isomethyl Ionone, Citric Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, CI 14700

 

Ethiopian honey deep nourishing mask

p1070040

Ethiopian honey deep nourishing is een intens voedend honingmasker voor de huid die behoefte heeft aan voeding. Honing is zeer rijk aan antioxidanten en van nature antibacterieel. Bij regelmatig gebruik zal de huid gladder ogen en de fijne lijntjes minder zichtbaar moeten zijn. Ik vind dit masker geweldig! Mijn huid oogt inderdaad een stuk zachter en gladder na Winnie ’s favoriete maaltje!

Beloftes:
• Community Trade honing uit Ethiopië, rijk aan verfrissende voedingsstoffen die vocht vasthouden en die de vermoeide huid verzorgen en prikkelen.
• Community Trade maroela-olie uit Namibië, een milde koudgeperste olie die de veerkracht van de huid herstelt en verbetert.
• Biologische Community Trade-olijfolie uit Italië, rijk aan omega 9 dat de veerkracht van de huid verbetert en uitdroging voorkomt.

Ingrediënten:
Aqua, Mel, Glycerin, Pentylene Glycol, Propanediol, PPG-26-Buteth-26, Polysorbate 20, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, PEG-150 Distearate, Phenoxyethanol, Xanthan Gum, Carbomer, Benzyl Alcohol, Parfum, Sodium Hydroxide, Sclerocarya Birrea Seed Oil, Sesamum Indicum Seed Oil, Olea Europaea Fruit Oil, Disodium EDTA, Linalool, Citronellol, Limonene, Benzyl Benzoate, Citric Acid, Caramel

 

Chinese ginseng & rice clarifying polishing mask

p1070043

Chinese ginseng & rice clarifying polishing is een romig masker met kleine scrubdeeltjes voor de huid die behoefte heeft aan een gezonde glow. Dit masker beloofd een stralend en verhelderend effect te geven als je last hebt van een vale huid. Gisengextract heeft verstevigende en stimulerende eigenschappen die de huid helpen te revitaliseren. Ik heb gemerkt dat dit masker een goede daad heeft verricht bij mijn poriën!

Beloftes:
• Ginsengextract uit China, bekend vanwege de verstevigende werking en stimulerende eigenschappen die de huid helpen revitaliseren.
• Rijstextract uit China, van oudsher gebruikt om de huid te hydrateren en te verhelderen.
• Biologische Community Trade-sesamzaadolie uit Nicaragua, rijk aan olie- en linolzuren die de huid verzachten.

Ingrediënten:
Aqua, Glycerin, Luffa Cylindrica Fruit, Kaolin, Sesamum Indicum Seed Oil, Cetyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Magnesium Aluminum Silicate, PEG-100 Stearate, Alcohol Denat., Decyl Glucoside, Cera Alba, Perlite, Butyrospermum Parkii Butter, Parfum, Phenoxyethanol, Tocopheryl Acetate, Salicylic Acid, Xanthan Gum, Limonene, Sodium Benzoate, Citric Acid, Propylene Glycol, Myristyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Menthol, Panax Ginseng Root Extract, Disodium EDTA, Citral, Citronellol, Linalool, Menthoxypropanediol, Tetrasodium Pyrophosphate, Eugenol, Dextrin, Oryza Sativa Extract, CI 77891

602db763-c85f-4947-a33a-be281802983e

Mijn huid voor de maskers, na een goede reiniging en milde peeling.

p1070151

Met de maskers volgens de multimasking techniek. Dat ziet er best gek uit! Op mijn voorhoofd heb ik het ”ethiopian honey deep nourishing” masker aangebracht, op mijn wangen de ”british rose fresh plumping” masker en het ”chinese ginseng & rice clarifyng polishing” masker op mijn neus en kin.

p1070153

De bijbehorende maskerkwast vind ik heel fijn in gebruik! Hij brengt de maskers heel zorgvuldig en precies aan op het gezicht! En je kan vanwege de vorm ook makkelijk in alle kleinere hoekjes komen.

p1070155

Na het multimasken! Ik vind het altijd moeilijk om het verschil + resultaat te beoordelen op voor -en na foto’s, maar ik kan wel met zekerheid vertellen dat ik een groot verschil VOEL! De huid op mijn voorhoofd voelt heel zacht en soepel aan, hetzelfde geld voor mijn wangen en de poriën bij mijn neus en kin lijken iets verfijnd (minder aanwezig) te zijn! Dat is een heel groot pluspunt!

a34e7b36-d79f-4fd6-89e6-107de84dfd1a

Conclusie: Ik ben echt te spreken over de werking van de maskers die ik heb getest! Het oogt allemaal net wat frisser, egaler en stralender. Als je ze langer door blijft gebruiken, gaat je huid er op den duur steeds beter uit zien! Ook dat heb ik zeer zeker gemerkt. Of ik die andere 2 ook nog ga kopen? weet ik niet. Ik ben toch wel heel benieuwd naar het ”Amazonian acai energising radiance” masker.

Plus+ puntjes: Het meeste van alle beloftes wordt nagekomen, dat zie ik duidelijk in mijn gezicht terug! De maskerkwast laat het product heel soepel over de huid verdelen.

Min- puntjes: De maskertjes zijn niet goedkoop, maar met 75 ml per potje kan je gelukkig wel een tijdje vooruit. Ook zijn ze niet praktisch om mee te nemen, omdat ze in glazen potjes verpakt zitten.

Waar kan ik deze producten kopen?
Bij alle winkels van The Body Shop in Nederland en België en online via de webshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.