Mijn favorieten van de afgelopen tijd #2

Het is alweer oktober! Nu de maand september ook weer ten einde is gekomen, ben ik de laatste tijd weer bewuster gaan kijken naar mijn huidverzorgingsroutine en make-up. Omdat ik merk dat mijn huid zich weer in de aftakelingsperiode bevindt. Dat gebeurd bij mij altijd tijdens de veranderingen van het seizoen! Iedereen met een normale tot droge huid kent het vast wel. Binnenkort gaat de verwarming ook weer een stukje omhoog, dus alles gaat weer een stukje droger worden.. En daar horen natuurlijk rijkere en meer verzorgende producten bij.. Maar voor nu mijn favorieten van de afgelopen maand ”September!”

anastasia-beverly-hills-contour-cream-kit-review-02

Anastasia Beverly Hills ♥ Cream contour kit light  Heel geschikt om een lichte huid wat beter naar voren te laten komen!

Contouren.. het is een trend wat zich al vele jaren heeft voort gezet. En tot op de dag van vandaag lijkt het soms wel of we moeten contouren alsof ons leven er vanaf hangt.. Voor die ene perfecte instagram foto! Anastasia Beverly Hills behoort toch wel tot een van de luxere high end -merken die de betere contour-producten verkoopt.. Namelijk de welbekende cream contour kits! Ik zag overal op YouTube perfect gecontourde gezichtjes.. en mijn eerste gedachte was.. ”Dat wil ik ook proberen!” In het begin wist ik echt niet wat ik hier mee aan moest. De meeste mensen smeren hun gezicht hier mee vol en daarna blenden ze het uit met een beautyblender, maar zelf houdt ik daar niet van. Het oogt al heel snel ”cakey” en je ziet rare texturen op mijn huid die je normaal niet zou zien. Verschillende keren ben ik er thuis serieus voor gaan zitten, heb ik bewust dagen uitgekozen dat ik nergens naartoe moest, urenlang de tijd genomen om het product zo mooi mogelijk proberen te blenden (met een beautyblender, zoals iedereen dat blijkbaar doet) Maar ik kwam er al snel achter dat dat voor mij niet goed werkte. Gebruikte ik iets te veel? Dan zag het er vlekkerig en allesbehalve ”flawless” uit. Blende ik net iets te lang? Dan zag je er vrijwel niets meer van. Ik vroeg mezelf af.. ”Wat was er mis met mij?” ”Waarom kon ik mijn draai met dit product niet vinden?!” Toen ben ik eens kritisch gaan kijken naar de tools en kwasten die ik in mijn bezit heb. En ik ben er achter gekomen dat net als bij de ”bronzing primer” van Bourjois het product veel mooier blend met een stipling brush. (Mits je niet teveel product pakt) Het fijne aan deze cream contour kit van Anastasia is dat het super gepigmenteerd is makkelijk blend. Alleen je moet echt even voor jezelf uitvinden hoe je het product het liefste aanbrengt.

benefit-cosmetics-girl-meets-pearl-illuminator-d-20100914170923973967268

Benefit ♥ Girl meets pearl  Every girl needs glow in her life!

Dat is ook precies wat deze (vloeibare) highlighter van Benefit je geeft, een prachtige dewy glow! Omdat deze highlighter vloeibaar is, heb je maar een ieniemienie beetje nodig voor groot effect. Hoe ik hem aanbreng? Ik pak een hoeveelheid ter grootte van een erwtje en daar dip ik met het puntje van mijn ”Miracle complexion sponge” in (van Real techniques).. Daarna zet ik daar 3 of 4 kleine stipjes per kant op mijn jukbeenderen. Tot slot blijf ik bouncen (met datzelfde puntje van de spons) tot dat de highlighter mooi geblend is over de gehele lengte van de jukbeenderen. Wat ook fijn is bij deze highlighter is dat je hem heel makkelijk kan aanbrengen in de kleinere gebieden (onder de wenkbrauwen, binnenste ooghoeken, puntje neus en cupidoboogje boven de mond) Geloof me, het is echt supermooi!

p1050313

Lush ♥ Floating island bath oil  Maak je hoofd even helemaal leeg!

Ik ben helemaal gek op zoete en foody geurtjes!! En deze schattige ”Floating islands” (het lijken wel peertjes) van Lush zijn bad oliën in vaste vorm. Zodra je er eentje in het warme badwater legt, verspreiden de heerlijke boters en oliën zich niet alleen door het water.. Die verrukkelijke geur van Vanille, Cocoaboter en Sandelhout werkt ook als een aromatherapie die je dagelijkse zorgen even doen wegdrijven naar een onbewoond eiland. Je huid is zijdezacht zodra je uit bad stapt.. Echt het proberen waard, hoor!morphe-color-koffee-eyeshadow-pallete-1

Morphe ♥ Koffee eyeshadow palette  Hallo herfstige kleurtjes!

Misschien wat saai, maar bruintinten zijn mijn favoriete kleuren die ik op mijn oogleden aanzet! En ik denk dat ik lang niet de enige vrouw ben. Het is veilig, maar daarnaast vind ik mijn ogen het meeste spreken met herfstachtige aardetintjes als kakigroen, chocoladebruin en cognac. Dit Koffee palette van Morphe heeft maar liefst 35 verschillende bruintinten (mat en met een shimmer) maar ook grijs, zilver en zwart. De pigmentatie, jongens.. is echt ge-wel-dig!! Ik moest echt opletten dat ik niet teveel oogschaduw op mijn kwast nam. Met één veegje zijn de kleuren zo goed als volledig dekkend. Ook een dik pluspunt dat alle producten van Morphe zo lekker betaalbaar zijn! Lees hier mijn uitgebreide review.

p1040992

The Body Shop ♥ Banana shampoo & conditioner  Je haar is in goede handen! En die geur.. <3

Laatst schreef ik een review over deze gele vriendjes van mij! Sinds ik de producten regelmatig gebruik is mijn haar heel soepel en zacht geworden. Als ik weer last krijg van klitten is conditioner echt een must! De shampoo zorgt ervoor dat mijn haar schoon voelt maar op een zachte, niet-hardnekkige manier. Als ik de conditioner heb gebruikt, glijdt de borstel door mijn haar heen! Fluitje van een cent. Het is niet voor niks dat The Body Shop deze twee producten al sinds 1990 in hun vast assortiment hebben. En nu nog steeds een van de bestsellers is! Het is voor alle haartypes geschikt en bevat geen siliconen of ethanol wat je haar doet verzwaren, helemaal top!

Zit er voor jou ook een favoriet tussen? Laat hieronder zeker even een reactie achter als jij ook van die producten hebt waar je niet meer zonder kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.