The Body Shop Banana shampoo & conditioner

Ik en bananen <3 Dat is een gouden combinatie, hoor! Ik eet er vaak eentje bij mijn ontbijt, tussen mijn boterham of door de muesli.. Maar waarom ook niet door je haar!? Bananen bevatten superveel vitamines en mineralen en die dus ook geweldig zijn voor de verzorging van je wilde haardos! The Body Shop heeft al sinds 1990 deze Banana shampoo en conditioner in het assortiment. En dat is niet voor niks! Deze producten zijn namelijk een van hun vele bestsellers! Ik gebruik deze gele vriendjes nu alweer een aantal maanden en vandaag is het tijd voor de beoordeling. Ben jij nu ook zo benieuwd geworden naar deze producten? Lees dan snel verder voor meer!

p1040992

De banana shampoo en conditioner kosten allebei €6,50 voor een flesje van 250 ml. Dat is opzich een prima prijs, ik denk dat de meeste shampoo’s en conditioners bij de drogist ook al gauw 4 euro of meer kosten tegenwoordig (zonder alle acties en kortingen, natuurlijk) De vormgeving van de verpakkingen zien er mooi strak uit, je ziet het gele goedje al zitten in de doorzichtige flessen. Mmm! De producten beloven voor elk haartype geschikt te zijn, bevatten geen siliconen en ethanol.

Banana shampoo

p1040996

Dit zegt The Body Shop: Een onweerstaanbare shampoo die mild reinigt en het haar zacht, soepel en verzorgd laat aanvoelen. Geschikt voor elk type haar, met name normaal tot droog. Het is een Eighties Beauty Classic van The Body Shop®, oorspronkelijk gelanceerd in 1990.

Ingrediënten
Aqua/Water/Eau (Solvent/Diluent), Sodium Laureth Sulfate (Surfactant), Musa Paradisica Fruit/Musa Paradisica (Banana) Fruit (Emollient/Lubricant), Cocamidopropyl Betaine (Surfactant), Glyceryl Hydroxystearate (Emollient), Sorbitan Sesquicaprylate (Surfactant), Phenoxyethanol (Preservative), Sodium Chloride (Viscosity Modifier), Benzyl Alcohol (Preservative), Sodium Benzoate (Preservative), Mel/Honey/Miel (Natural Additive), Panthenol (Hair Conditioning Agent), Polyquaternium-7 (Hair Conditioner), Stearic Acid (Emulsifier), Citric Acid (pH Adjuster), Palmitic Acid (Surfactant), Parfum/Fragrance (Fragrance), Disodium EDTA (Chelating Agent), Ascorbic Acid (Antioxidant), Sodium Hydroxide (pH Adjuster), CI 19140/Yellow 5 (Colour), CI 14700/Red 4 (Colorant).

p1040997

Informatie op de achterkant van de fles. De producten zijn niet op dieren getest! De ingrediëntenlijst tevoorschijn halen achter het pijltje links onderin.

p1050004

De substantie van de shampoo is vrij vloeibaar en heeft een lichtgele kleur. Je ruikt die heerlijk zoete bananen-geur! Ik merk dat het mijn haar heel goed reinigt maar toch op een hele zachte en vriendelijke manier. Je hebt soms van die shampoo’s die je haar zo hardnekkig reinigen en waar je hoofdhuid heel onrustig op kan reageren. Dat is bij deze totaal niet het geval, het voelt veel eerder als een aai over mijn bol!

Banana conditioner

p1040994

Dit zegt The Body Shop: Een heerlijke, romige conditioner die verzorgend werkt en het haar zacht, glanzend en gemakkelijk te kammen maakt. Geschikt voor elk type haar, met name normaal tot droog. Het is een Eighties Beauty Classic van The Body Shop®, oorspronkelijk gelanceerd in 1990.

Ingrediënten
Aqua (water), Musa Paradisica Fruit (bananenpuree), Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Phenoxyethanol, Hydroxyethylcellulose, Lecithin, Propylene Glycol, Panthenol, Parfum, Benzyl Alcohol, Sodium Hydroxide, Ascorbic Acid (vitamine C), kleurstoffen: CI 15985, CI 19140.

p1050005

Ahh heerlijk! weer die zoete geur van bananen maar dan nog net iets sterker aanwezig dan bij de shampoo! De conditioner is lekker romig, mijn haarpunten worden er heerlijk zacht van en zijn in topconditie! En tegelijkertijd wordt mijn haar er niet zwaarder door, omdat het geen siliconen bevat! Thank you again, to the body shop!

p1040992

Conclusie: Ik kan hier heel kort en krachtig over zijn.. Ik ben ontzettend blij met deze shampoo en conditioner! Ik merk dat de producten mijn haar ontzettend goed reinigen maar op een hele milde wijze. Ook vind ik het super dat de shampoo en conditioner allebei geen siliconen bevatten, zodat je haar er niet zwaarder van wordt!

Plus+ puntjes: De geur, de substanties, zuinigheid, voordeligheid, bestanddelen.. wat eigenlijk niet?!

Min- puntjes: Die zou ik zo snel niet kunnen bedenken!

Waar kan ik dit product kopen?
Bij alle filialen van ”The Body Shop” in Nederland en België maar natuurlijk ook online!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.