Plog • De verbouwing | Deel 2

Oost west, thuis best! Wat is er in de tussentijd veel gebeurd tijdens onze klusdagen hier! Helemaal nu Mitchel en ik een aantal weken vakantie hebben, zijn we er echt met volle vaart tegenaan gegaan. Niet omdat we op de schopstoel zitten, maar omdat het kriebelt! En dat is maar goed ook, want we zijn er nog lang niet. Ik merk nu echt dat het klussen zwaar kan zijn maar het vooral gewoon erg leuk is! In het begin was ik daar een klein beetje sceptisch over. Of ik het wel zou blijven volhouden en ik moet zeggen dat het tot nu toe uitstekend gaat! Soms heb ik nog wel wat moeite met alle plotselinge veranderingen die aan bod komen. Daarom probeer ik het ook allemaal maar een beetje over me heen te laten komen en gewoon mijn ding te doen. Zo heb ik me deze afgelopen maand wat meer uitgesloofd in de keuken dan in de bouw. Maar een beetje goed zorgen voor alle hulp is natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk!

P1040421

Sinds kort zijn we nu ook op de benedenverdieping alvast begonnen met wat sloopwerk. We hebben een aantal deuren voor tijdelijk weggehaald, zodat we die niet zouden beschadigen! Dat zou zonde zijn.. want het zijn prachtige authentieke deuren! Deze deuropening wordt straks helemaal dichtgemaakt en de mooie boog blijft wel zitten. Dat doen we zodat er een mooie open kast van gemaakt kan worden! Zo kun je straks al die potjes en pannetjes kan zien staan, superleuk!

P1040444

En natuurlijk iedereen ontzettend bedankt voor alle lieve berichten en kaartjes! Dat geeft de keuken weer een net wat vrolijker aanzicht!

P1030833

De vorige keer kon je al een beetje zien hoe het oude plafond er uit zag, heeel oud! Die hebben we nu mooi vervangen voor een nieuwe, waar osb-platen in liggen.

P1040109

Hierna zijn de muur boven en het gat (waar het deurtje van de inbouwkast zat) dichtgemetseld.

P1040111

En een luikje voor naar de zolder. Die nu wel een stukje kleiner geworden is, omdat het plafond is verhoogd. Maar ons kennende zullen we niet veel gebruik maken van de zolder. Misschien rond de feestdagen om een kerstboom in op te slaan en versieringen.

P1040412

Hier is ons nieuwe toiletje gemonteerd. Wat nog wel betegeld moet worden, elektra, centrale verwarming, plafond en een likje verf, klaar!

P1040438

Pa was bezig met wat gaten boren voor de riolering, water en elektra.

P1040416

Alle elektriciteit en waterleidingen zijn aangelegd..

P1040443

Daarna hebben we de boel helemaal geïsoleerd, dit was de laatste logeerkamer boven die is gebeurd.

P1040122

Ik hield me ondertussen een beetje bezig met het bereiden van een voedzame maaltijd voor onze bouwvakkers!

14002311_1011506642295680_935925322_o

Terwijl de eitjes op het vuur stonden, was er beneden nog een stukje behang wat ik van de muur kon gaan stomen. Als ik maar even iets om handen had, vond ik het allemaal prima. Verveling was geen optie, haha!

P1040128

Stokbroodjes in de oven, gekookte eitjes en een blik soep opengedraaid.. Bijna klaar hoor, mannen!

P1040129

Weer even bijkomen met extra brandstof! Dat gaat er in als koek.

P1040410

Nog even een goede zender kiezen en dan kunnen we weer door!

P1040427

Mitchel helpen met latjes zagen en nummeren. ”Wil jij het ook proberen?” vroeg Mitchel. Nee Dankje, ik heb het nooit zo op die zaagmachine’s. Ik zou ook echt zo iemand zijn die hierdoor d’r vinger kwijtraakt. Vroeger als klein kind als ik bij papa in de schuur kwam kijken, werd me door het helse oorverdovende geluid al snel duidelijk dat ik maar beter niet te nieuwsgierig dichtbij kon komen. Op een of andere manier ben ik nog steeds een beetje bang voor dat ding.

P1040437

Dan de latjes maar vastboren aan het plafond!

P1040451

Laatste tijd begon ik me een beetje te storen aan al dat kleverig vuil in het tapijt op de trap. Ja, ik weet het.. Maar ik blijf een vrouw! Echt alle troep blijft er aan vast zitten. Tijd om daar een punt achter te zetten!

PicMonkey Collage

Dat is al een heel ander gezicht zo! De kleur die willen gebruiken voor op de trap zijn we nog niet helemaal over uit.

P1040424

Het was best een zooitje dus tijd om even te gaan opruimen! Nog een hoop te doen, zo zullen we ons zeker niet vervelen in onze vakantie. Volgende maand weer meer nieuws over onze verbouwing! Ik zal mijn uiterste best doen om zoveel mogelijk beelden vast te leggen en aan jullie te tonen! Till next time X

Share this post?

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.