The Body Shop Drops of youth

Voor degenen die net als ik regelmatig bij The Body Shop over de vloer komen, zullen vast ook wel eens de Drops of Youth huidverzorgingslijn in de schappen hebben zien staan! Deze producten richten zich vooral op het verfijnen van de poriën, verzachten van de fijne lijntjes en de huid meer veerkracht te geven. Er worden daarvoor stamcellen gebruikt van 3 bijzondere planten: de zeevenkel, blauwe zeedistel en de edelweiss. De producten uit de serie bestaan al een tijdje en zouden voor alle huidtypes geschikt beloven te zijn. Ik was zo nieuwsgierig geworden dat ik ook deze lijn een kans moest gunnen! Zoals The Body Shop het zelf al prachtig omschrijft: We haven’t found the fountain of youth, but we might have found a few drops of it.

P1010580.jpg

Er zijn twee gloednieuwe producten bijgekomen in de lijn, namelijk de Youth essence lotion en de Youth cream. Wat een plaatjes om te zien! Je ziet ook dat The Body Shop zich momenteel bezig houdt met het vernieuwen van de verpakkingen. Ik vind de verpakkingen er erg mooi uit zien, het straalt toch meer luxe uit!
Youth Essence Lotion

P1010585.jpg

De Drops of Youth™ Essence Lotion kost €15,00 voor 160 ml. Dit is dus eigenlijk een extra stap wat je na de reiniging en je toner gebruikt om de huid alvast een extra boost te geven en voor te bereiden op de volgende producten. Ik snapte nooit zo goed wat dit soort producten als toegevoegde waarde kon bieden. Maar sinds ik dit nu een aantal maanden overdag en s’avonds gebruik na het reinigen, merk ik echt dat mijn huid er helemaal van opknapt! Maar of dit spulletje er nu echt voor heeft gezorgt dat het mijn serum en dagcrème beter opnam? Dat durf ik niet met zekerheid te zeggen.

P1010592.jpg

Informatie over het product. (Deze lotion hoef je trouwens niet te schudden van te voren)

Dit zegt The Body Shop: Een frisse en verkwikkende gezichtslotion met een gel-formule de huid voorbereid op het dagelijkse verzorginsritueel.

P1010594.jpg

En de ingrediënten.

P1010622.jpg

De lotion heeft een hele vloeibare gel- waterformule die heerlijk fris ruikt en aanvoelt op de huid! Ik verdeel een aantal druppels met mijn vingertoppen over mijn hele gezicht, hals en een stukje van mijn decolleté. Je kan het ook eerst op een wattenschijfje aanbrengen en daarna over je gezicht halen. Maar ik kies er toch voor om het gewoon met mijn handen aan te brengen, omdat wattenschijfjes meestal veel van het product opnemen. Op deze manier kan ik het een beetje in mijn huid masseren en dat heeft nog veel meer effect! Tegelijk hield ik er rekening mee dat deze lotion ontzettend snel door de huid wordt opgenomen, een heel groot voordeel natuurlijk! Hierna kon ik meteen mijn serum aanbrengen!

P1010610.jpg

Dan de twee producten die al wat langer bestonden, ook nog in de oude verpakking.. De Youth concentrate en de Youth eye concentrate.

Youth Concentrate

P1010597.jpg

De Drops of Youth™ Concentrate kost €39,00 voor 50 ml. Tijd om dit lekker vloeibaar serum eens onder de loep te nemen! Dit beloofd je huid er egaler uit te laten zien, omdat het de poriën verfijnt en op den duur de fijne lijntjes ook te verzachten. Dit breng je aan nadat de lotion volledig is opgenomen door de huid. En dat kun je vrijwel meteen daarna doen, want echt zo snel werken deze producten in!

P1010605.jpg

Informatie over het product.

Dit zegt The Body Shop: Dit innovatieve concentraat met plantaardige stamcellen verbetert de vernieuwing van de opperhuid zodat die er gladder uitziet en zachter aanvoelt. Geschikt voor elk type huid, vooral bij tekenen van huidveroudering. Vrij van siliconen en parabenen.

P1010606.jpg

Ingrediënten.

P1010603.jpg

Het flesje heeft een knopje op de bovenkant van de dop zitten. ”Superhandig!” dacht ik in het begin. Maar ik ben er tijdens het gebruik achter gekomen, dat het lastig in de hand kan liggen. Vooral als je al wat restjes serum in je handen hebt en nog wat meer wilt pakken, glipt het dopje met pipetje soms zo weg. Maar nog even voor de duidelijkheid.. Mocht je het product graag willen kopen, The Body Shop heeft inmiddels de verpakkingen onder handen genomen dus daar heb je straks geen last meer van!

P1010600.jpg

Het pipetje van het serum werkt over het algemeen goed, het enige puntje is dat ik er zelf niet zo goed mee overweg kon in het begin. Vanwege de lengte en het knopje boven op de dop. Maar dat is eigenlijk een kwestie van wennen en tijd.

P1010613.jpg

Dit serum voelt ook al zo heerlijk fris aan op je gezicht! Mijn huid slurpt dit echt weg als een zomerse cocktail! En het gevoel wat ik daarna ervaarde.. zo glad en zacht als een zijden kussentje! Na het aanbrengen voelt mijn huid goed gehydrateerd aan en na een langere periode en regelmatiger gebruik merkte ik eigenlijk pas dat ik het verschil ging zien. Maar gelukkig zag ik wel een degelijk goed verschil! Want mijn huid zag er inderdaad een stukje egaler uit, doordat mijn poriën er ook een stuk kleiner uit zagen. Wederom top!

Youth Eye Concentrate

P1010609.jpg

De Drops of Youth™ Eye Concentrate kost €25,00 voor 10 ml. Ook op jongere leeftijd is het al belangrijk om de huid rondom de ogen niet vergeten goed te verzorgen! Want daar verschijnen later de eerste tekenen van huidveroudering. Ik was zeer benieuwd of dit product mijn droogtelijntjes onder de ogen wat kon verzachten en hopelijk verminderen! Of was dit weer het zoveelste oogcrème’tje met mooie beloftes?

Dit zegt The Body Shop: Drops of Youth™ Eye Concentrate is een effectief oogserum in een roller met pompje. Dit product is gebaseerd op innovatieve stamceltechnologie. Perfect voor alle huidtypes en geschikt voor gebruik overdag en ‘s nachts. Gebruik het onder je favoriete oogproduct.

P1010608.jpg

Ze hebben zelfs een speciale techniek bedacht als hulpmiddel om dit product te gebruiken. Je brengt het serum in een 8 vorm rond de oogcontouren aan en daarna dep je dit zachtjes met je ringvingers totdat je huid al het product heeft opgenomen. Dat heb ik een aantal keren op die manier gedaan, maar ik ben toch een beetje een ongeduldig iemand die liever smeert én dept. Dat gaat een stuk sneller dan alleen deppen.

P1010607.jpg

Ingrediënten.

P1010618.jpg

Hier is goed over nagedacht! Dit handig pompsysteem zorgt ervoor dat je hygiënisch en makkelijk het serum onder je ogen kan aanbrengen en tegelijkertijd stimuleer je de doorbloeding in de huid. Je duwt met je wijsvinger dus het pompje naar beneden en daar heb je het serum! Ik heb na maandenlang gebruik helaas niet echt verschil gezien dat de fijne lijntjes rond mijn ogen (die ik voor mijn leeftijd al best veel heb) minder zichtbaar zijn geworden. En dan bracht ik er ook nog altijd een oogcrème over aan! Als je zelf geen probleemgebied hebt rond je ogen, zal dit serum prima voldoen! Want het geeft wel gewoon goede hydratatie.

Youth Day Cream

P1010588

De Drops of Youth™ Day Cream kost €25,00 voor 50 ml. Toen ik het test-product in de winkel probeerde, was ik meteen onder de indruk van de heerlijke fluffy textuur! Deze lichtgewichte dagcrème beloofd na enkele seconden in te trekken en de huid fluweelzacht te maken. De beloftes komen een beetje overheen met de andere producten uit de lijn. Als je ze samen gebruikt zouden ze de werking zelfs versterken. Dat neem ik altijd met een korreltje zout, want je kan het prima met andere producten combineren. Het is echter wel zo als je producten uit dezelfde lijn gebruikt, dat de ingrediënten meestal goed zijn afgestemd op elkaar. Dus dan heb je meestal minder kans op allergische reacties.

P1010596.jpg

Nog wat informatie.

P1010595.jpg

En ingrediënten.

P1010619.jpg

Deze crème voelt echt geweldig! Zodra ik dit over mijn gezicht verdeel, voelt mijn huid een beetje ”geplumpt” wat perfect is! Meestal zijn crèmes net iets te voedend of geven weer net te weinig hydratatie waardoor mijn huid schreewt om meer. Deze dagcrème zit daar precies tussenin! Het geeft me genoeg hydratatie zonder de huid vet te maken. Ook een fijne basis voor je make-up!

P1010634

Conclusie: De Drops of Youth- lijn is geweldig voor de zomer! Vooral mensen met een gecombineerde huid zullen de producten als zeer prettig ervaren! Mijn huid neigt iets naar het drogere en is meestal heel vochtarm, maar dat wisselt bij mij heel erg met de seizoenen. Dus ik zal in de winter sneller naar wat vollere en rijkere producten pakken zoals de ”Oils of life” lijn. Maar voor nu deze zomer reageerde mijn huid heel goed op alles! Ik gebruik de producten nu al bijna een halfjaar, en ik vind het stiekem heel jammer dat ze nu op zijn. Mijn poriën zijn aanzienlijk kleiner geworden, de huid voelt heel zacht en soepel. Als je de eerste tekenen van huidveroudering alvast een beetje aan wilt pakken is dit ook een goede keuze! Mocht je een wat gevoeligere huid hebben, weet ik niet zeker of deze producten geschikt voor jou zullen zijn.. vanwege de vele alcohol wat in de producten zit.

Plus+ puntjes: Alle producten voelen lekker fris aan, werken zeer snel in, poriën zijn verfijnt en huid wordt er heel zacht en glad van!

Min- puntjes: De hoeveelheid alcohol wat in de producten zit is minder fijn voor mensen met een gevoelige huid.

Waar kan ik dit product kopen?
Bij alle filialen van ”The Body Shop” in Nederland, België en in nog veeel meer andere landen! Natuurlijk kun je ook gewoon lekker online shoppen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.