Colorescience Sunforgettable

Als ik ergens een hekel aan heb is het wel een plakkerig gezicht van een vies vettig laagje zonnebrandcrème of omdat mijn make-up van mijn gezicht af smelt tijdens een hittegolf. We willen er mooi uitzien, maar ondertussen blijft het super belangrijk om je huid te beschermen tegen schadelijke UVA- en UVB straling! Maar hoe doe je dat zonder dat het een vies zooitje wordt? Ik denk dat ik lang niet de enige vrouw ben met dat dilemma! Dat kan vanaf nu verleden tijd zijn, want ik heb een jaar geleden iets geweldigs ontdekt.. Namelijk ”Colorescience Sunforgettable.” Tijdens mijn heerlijke gezichtsbehandeling bij Fatima haar- en huidverzorging in Breda werd mij het bijzondere verhaal achter het merk verteld. Ik was meteen onder de indruk en heb de producten ruim een heel jaar door kritisch getest om een goede beoordeling te kunnen geven. En vandaag ga ik jullie dan uiteindelijk vertellen wat ik van de producten vindt.

P1030973

Alle producten uit het assortiment worden aanbevolen door artsen en erkend door de ”Skin Cancer Foundation.” Voor wie nog niet bekend is met dit bijzondere merk, moet je dit zeker even lezen voor wat meer duidelijkheid..

Dit zegt Colorescience: Wij vinden dat iedere vrouw het recht heeft op gezonde make-up. Onze luxe-klasse, all-in-one zonneproducten, huidverzorging en mooie kleuren maakt het merk revolutionair. Onze producten bieden een uitzonderlijke bescherming tegen de zon, voedende voordelen voor de huid en rijk gepigmenteerde kleur in buitengewoon licht formuleringen. Gemaakt van 100% gezonde mineralen, pigmenten en voedende ingrediënten, waaronder anti-oxidanten, peptiden, ademend zink en titaniumdioxide. Colorescience wordt wereldwijd door vele artsen aanbevolen. De mineralen beschermen je huid tegen UVA- en UVB-straling. Mineralen zijn ontstekingswerend, waterresistent en niet comedogeen. Onze mineralen lossen niet op in water en vormen een beschermende barrière op je huid. Deze barrière werkt vochtvasthoudend, zodat je minerale foundation ook een huidverzorgende werking heeft. Onze 100% gezond, goed-voor-je-huid cosmetica geeft niet alleen verbetering van uw uiterlijk van vandaag de dag, maar voor een leven lang. 

e998c1_4815ebab8dc24ce7859b5f780550aad9

Het komt er dus op neer dat alle producten van Colorescience heel zuiver en gezond zijn voor de huid! Doordat ze de poriën niet afsluiten maar juist laten ademen. Toen ik dit een jaar geleden las, voordat ik begon met het testen van de producten.. Wist ik eigenlijk al dat dit een ”match made in heaven” moest zijn! Want welke vrouw wil dit nou niet? Bloedmooi naar het strand terwijl je toch de beste bescherming krijgt! Sprookjes bestaan dus wél! En ik kan je alvast vertellen dat het de beste beslissing is die ik heb gemaakt.

 

Tint du soleil

P1030992

Sunforgettable tint du soleil kost €64,95 voor 30 ml. Dit product is een goed dekkende foundation met een luchtige textuur (én spf 30! ) verkrijgbaar in 4 tinten: light, medium, tan en deep. Deze 4 kleuren zouden iedere huidskleur goed matchen en heel makkelijk aanbrengen met de vingertoppen zodra het product in aanraking komt met de warmte van de huid.

Dit zegt Colorescience: Bereik duurzame schoonheid met onze gekleurde pure crème, Tint du Soleil™, met alle fysische bescherming tegen de zon met een beschermingsfactor SPF 30. Onze antioxidant-rijke formule beschermt de huid en geeft pure dekking, terwijl voedende vitaminen de algehele gezondheid van de huid verbeteren.

P1040001

Voor een lichte tot gemiddelde dekking gebruik je dus 2 pompjes en 3 pompjes voor een wat stevigere dekking. De dekking bij deze foundation is prima op te bouwen. Voor de blijvende bescherming zou je deze vaker moeten bijsmeren (iedere 2 uur) ik doe dat niet! Daarvoor gebruik ik het volgende product voor.

P1040002

De bestanddelen. Wat een lijst!

PicMonkey Collage

Zoals je ziet heeft de foundation een wat dikkere textuur die tegelijk luchtig is, het voelt een beetje als een mousse.. Dat vind ik wel fijn! Ik heb de lichtste kleur ”light.” Eenmaal op de huid verdeelt dit heel prettig, want het versmelt echt met je huid zodra je het even tussen je vingertoppen verwarmt en daarna gelijkmatig (van binnen naar buiten) aanbrengt over het hele gezicht.

P1040061

Zonder make-up. (mijn wenkbrauwen moesten ook weer eens nodig onder handen genomen worden!)

P1040083

Hier draag ik 2 pompjes tint du soleil in de kleur ”light.” De kleur is perfect voor mij en de dekking is heel natuurlijk en luchtig. Ik heb het wel met 3 pompjes geprobeerd maar dat vind ik iets teveel van het goede. Dit geeft mij al een mooi resultaat en heb geen volledige dekking nodig. Ik vind het er heel mooi en natuurlijk uit zien! Totaal niet cakey! Wat je normaal wel snel hebt bij wat dikkere foundations. Het maakt mijn huid echt egaal, terwijl je totaal niet ziet dat ik foundation draag. Dikke pluspunt!

 

Loose mineral sunscreen SPF 50

P1030983

Sunforgettable loose mineral sunscreen spf 50 kost €72,95 voor 6 gram, ook in 4 tinten verkrijgbaar (fair, medium, tan en deep) Ze hebben ook een spf 30 versie voor €61,95. Dit schattige kwastje is het grote sterproduct uit het hele assortiment van Colorescience. Het product is speciaal ontwikkeld om je zonbescherming makkelijk en snel bij te werken, de hele dag door! Want zonbescherming werkt maar voor slechts 2 uur, iedere 2 uur moet dat dus weer bijgewerkt worden. Make-up en vette zonnebrandcrème gaan niet samen! Het grote voordeel van dit product is dat een zonbescherming in poedervorm je niet alleen beschermt maar ook je huid matteert zoals de meeste poeders dat doen. Ik weet het, het is belachelijk veel geld.. Maar niet voor niks gebruik ik het product al zo lang. Je doet tenslotte ook erg lang met 6 gram poeder! Ik heb hem bij bijna dagelijks nu een jaar in gebruik! Je vraagt je vast af hoe ik mij dat kan blijven veroorloven? Goede vraag! Het merk verkoopt namelijk ook refills! Mocht je product op zijn, kun je voor €36,95 een navulling bestellen! Zo hoef je niet iedere keer een nieuwe verpakking met kwast te kopen. Bespaart je een hoop!

P1040008

Ingrediënten van het poeder.

P1040006

PicMonkey Collage

Wat je als eerste doet is de kwast tevoorschijn toveren.. haal de beschermkap naar beneden, het rubberen stiekje eraf (gooi die weg) en nu borstel je even over de rug van je hand tot er een goede hoeveelheid poeder ontstaat, nu is de kwast klaar voor gebruik! Houd ook rekening met dat je je kwast tussendoor goed schoonmaakt. (nooit nat onder de kraan! maar op een bevochtigd doekje en een reiniger in sprayvorm.. daarna houd je de kwast met de haren omhoog en haal je het doekje over de kwast) Ik vind dit een life saving product! Het is ook heel geschikt voor mannen en kinderen want je ziet het poeder echt niet zitten! Ook al werk je het meerdere malen bij op een dag, het bouwt zich niet ”cakey” op! Ik stop hem in mijn tas voor onderweg en werk het regelmatig bij. Geen plakkerige crèmes meer! Ik ben de hele dag goed beschermt en niet verbrand!

 

Setting mist

P1030984

Sunforgettable setting mist kost €41,95 voor 118 ml. Ook een duur spulletje! Maar toch was ik wel heel benieuwd wat deze spray zou doen voor mijn huid.

Dit zegt Colorescience: Verwen uw huid met Colorescience Sunforgettable Setting Mist. Dit Mist met serum-kwaliteit fixeert elke make-up en geeft de huid hydratatie en een levendige uitstraling. Gebruik gedurende de dag om uw look te revitaliseren. De perfecte afsluiter voor minerale poeders en foundations.

Klinkt goed!

P1030999

Ingrediënten en gebruiksaanwijzing. Ik zie veel verzorgende bestanddelen, dat ziet er allemaal bijzonder en veelbelovend uit! Je schudt eerst goed de fles en sprayt het gelijkmatig over je gezicht heen. Dit kan je vaker doen om de huid op te frissen en een hydratatieboost te geven!

P1040099

Bij deze foto draag ik alle producten uit de lijn, ook de loose mineral sunscreen spf 50 in de kleur ”fair” en de rest van mijn make-up met een laagje setting mist! ”Mijn huid ziet er geweldig uit, zo flawless!” Jullie zullen het misschien niet echt geloven, maar ik ben met dit alles gaan zwemmen.. en ik ben zo precies weer het zwembad uitgekomen! Alles zat er nog perfect op en niks was ook maar een beetje uitgevaagd.

P1030973

Conclusie: Ik ben van begin af aan al helemaal fan van deze producten, en met name alle hoge spf die er in verwerkt zitten! Al weet ik niet of ik de ”foundation” en de ”setting mist” opnieuw zou kopen, vanwege de prijs. Maar de ”loose mineral sunscreen” absoluut wel! Zonbescherming vind ik gewoon ontzettend belangrijk! Ik verbrand heel snel (soms al na een halfuurtje in de auto zitten) En het is vooral belangrijk dat je het vaker aanbrengt, dat is nu eindelijk ook mogelijk voor de vrouw die elke dag make-up wil blijven dragen in de zomer! Voor de kinderen die de plakkerige crèmes helemaal zat zijn en natuurlijk ook voor de man die zijn gezicht graag goed wil beschermen maar een hekel heeft aan vette crèmes. Maar niet alleen in de zomer maar ook in de winter komen de schadelijke UVA- en UVB stralen gewoon door de wolken heen! Om vroegtijdige huidveroudering te voorkomen is het dus belangrijk dat je dagelijks zonbescherming aanbrengt. Voorkomen is beter dan genezen, toch?

  • werkt echt! beschermt de huid heel bewust                                 – megaduur!
    tegen zonverbranding en huidveroudering                                      – niet in een winkel verkrijgbaar
  • waterbestendig voor 40 en 80 minuten
  • ziet er heel mooi en niet cakey uit!
  • alles is goed en hydraterend voor de huid
  • navullingen verkrijgbaar
  • kwalitatief dure en goede ingrediënten

Waar kan ik deze producten kopen?
Bij een gevestigde schoonheidssalon of online via colorescience.nl

One thought on “Colorescience Sunforgettable

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.