Plog • De verbouwing | deel 1

Laatst schreef ik een stukje over dat we eindelijk de sleutel van ons droomhuisje in ontvangst mochten nemen! Daarna heb ik jullie beloofd iedere maand een plog te gaan schrijven over hoe de verbouwing verloopt. Een ding is zeker: Er moet onwijs veel gebeuren! (eigenlijk alles, daarom zullen we misschien zelfs een jaar, of langer bezig zijn!) Daarom boffen we maar met zon handige familie! Mitchel is elektricien, mijn vader Installatiemonteur en mijn schoonvader is bouwvakker! En ik spring gewoon overal bij waar nodig is! We hebben ook besloten om alles zelf te doen en alleen een stukadoor te laten langskomen voor de muren. Zoals jullie misschien al een beetje aan de eerste foto’s kunnen zien, was het een echte sloopmaand! Kijken jullie mee hoe onze eerste maand van de verbouwing verliep?

P1030446

Eerlijk is eerlijk, over de conditie van het huis viel niks negatiefs te zeggen! Ondanks dat het huis in 1948 gebouwd is, is alles zo netjes onderhouden! Het heeft nog de retro-vintage stijl van toen.. dat vinden Mitchel en ik gelukkig allebei leuk! Dus die stijl willen we er bewust een beetje in houden. Het plan is om van de boven naar beneden te gaan werken. Als eerste begonnen we alle vloerbedekking, behang en plafonds weg te halen op de bovenverdieping. Verder is dit onze planning: De zolder wordt vernieuwd, inclusief behandeling tegen houtworm. De badkamer heeft dringend een metamorfose nodig! De nieuwe plafonds worden bekleed met pallethout. (ja! dat is ook een optie) Alle leidingen, elektriciteit en aansluitingen moeten ook vernieuwd worden. De muren moeten gestuukt worden, en op de vloeren komt heel mooi laminaat te liggen. als dat allemaal een beetje achter de rug is kunnen we de boel gaan aankleden, schilderen en betegelen. Maar dat zal nog een flinke tijd duren voordat we daar aan kunnen beginnen! Geduld is in dit geval dus echt een schone zaak.

P1030448

Zo zag de badkamer er eerst uit.. lekker roze, hè! Het douchewandje wordt er uit gesloopt. Zodat we wat ruimte overhouden voor de wc en aan de wand waar nu de wastafel hangt komt ook het nieuwe badkamermeubel te hangen. Inmiddels hebben we ook al nieuwe tegels gekocht, maar die moesten nog besteld worden dus als het goed is hebben we die volgende week binnen!

P1030449

En de douche..

P1030733

Zo staat de badkamer er momenteel bij.. Onze bedoeling is om hier een simpel badkamertje met een wc en wastafel van te gaan maken. (Beneden komt er een grotere badkamer met hopelijk een douche en bad!)

P1030452

In het logeerkamertje kregen we dit stukje vloerbedekking met geen enkele mogelijkheid los! Daar moeten we nog even iets op verzinnen..

P1030479

Kijk al die oude plankjes van vroeger! Stiekem vind ik dit zo al heel erg mooi en landelijk, maar helaas is het niet veilig om het er op deze manier in te laten zitten.

P1030465

Dit is in onze toekomstige slaapkamer. Al die vervelende spijkertjes moesten uit de houten balken, natuurlijk! Alle plintjes moesten worden verwijderd en dat was een mooi klusje voor mij om te doen! Daarna hield ik me bezig met het behang van de muren stomen. Met die klus ben ik ook zeker een paar dagen bezig geweest.

P1030480

Hier zie je zo’n ingebouwd kastje, dit was echt iets van vroeger! Met welke reden deze kastjes een stuk boven de grond werden geplaatst, ben ik nog niet achter gekomen. Maar deze kast willen we aan de achterkant afbreken. Zodat we meer ruimte winnen in de andere kamer er naast!

P1030571

Wat dat betreft liggen Mitchel en ik precies op dezelfde lijn! Hij begon meteen enthousiast te meppen met die moker. Veel effectiever dan therapie!

P1030734

Kijk eens wat een ruimte we ermee hebben gewonnen! Het lijkt misschien niet veel.. maar geloof me, in een kleiner huis is dit echt heel wat! Dit wordt straks natuurlijk netjes weggewerkt. De opening in de muur wordt ook nog dichtgemetseld. Hier komt straks ook misschien een mooie logeerkamer, of ruimte voor iets anders. Daar zijn we nog niet helemaal over uit.

P1030485

Vanaf de trap.. Echt zo fijn dat we straks gewoon drie goede slaapkamers en een klein badkamertje hebben!

P1030488

Het was zooo stoffig dat je soms amper wat zag en de stof gewoon kon proeven. Dus een mondkapje was geen overbodige luxe!

P1030490

”Mitchel, wat ben je gevaarlijk aan het doen!”

P1030557

Ons 2 groepen meterkastje. Zo grappig! Het doet me echt denken aan een klein robotje, omdat het lijkt dat ie ogen heeft!

P1030493

Ook alle verwarmingen moesten afgetapt worden. Het water was gewoon zwart.. brrr. Ook zat er een heel vies luchtje aan. Ik denk dat ik bij alle verwarmingen in totaal 20x op een neer naar buiten heb gelopen met een volle emmer.. Het was de moeite!

P1030495

Dit is al het hout wat van boven van de muren en het plafond is gekomen. Alles zat vol met spijkers! Het was een hele klus om die puinzooi voorzichtig naar beneden te krijgen. Samen met mijn vader bracht ik dit alles naar de milieu straat toe. Het was die dag snikheet, dus daar stond ik samen met pa en onze rode koppies!

P1030472

Dit kastje boven de trap halen we ook weg zodat we meer ruimte over houden. Mitchel is er weer helemaal klaar voor.. Keep up the good work!

P1030540

Het dakkapelletje in de badkamer (voorzijde huis) Aangetast door houtworm, en de kozijnen. Deze moet dus ook vernieuwd worden en een goede onderhoudsbeurt krijgen.

P1030549

Zo ziet het er dus uit als de zolder is weggehaald! Hooooog! en lekker ruimtelijk zo.

P1030731

Hier wordt de zolder weer terug opgebouwd, we verhogen het plafond daar meteen een stukje mee. Ik zie het al helemaal voor me dat er overal van die gloeilampjes hangen op verschillende hoogtes. Keileuk!

P1030732

Na zo’n hele dag in het stof kunnen we wel even wat frisse lucht gebruiken..

P1030743

We hebben nog een lange weg te gaan naar ons droompaleisje.. Maar dat gaat zeker goed komen! Daar ben ik van overtuigd! Mitchel en ik brengen hier heel wat uurtjes door, samen met alle hulp van familie en vrienden. Ontzettend bedankt voor al jullie steun!! Tot volgende maand! X

2 thoughts on “Plog • De verbouwing | deel 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.