Zondag’s hapje ♥ Pizzarolletjes

Of je nu lekker voor de buis zit op zondagavond of als je gezellig gasten over de vloer krijgt, wil je er natuurlijk voor zorgen dat ze zich meteen comfortabel voelen. Daar hoort natuurlijk wel iets lekkers bij om te snacken! Dit recept heeft mij nog nooit in de steek gelaten en je hebt er helemaal niet zoveel tijd voor nodig!

P1030092

Wat heb je nodig voor ongeveer 25 stukjes?

  • 1 blikje croissantdeeg
  • 1 potje pastasaus naar keuze of zelfgemaakte tomatensaus!
  • 150 gram geraspte kaas
  • salami, tonijn of ander beleg
  • Italiaanse kruiden

Aan de slag!

  1. Als eerste verwarm je de oven voor op 175 graden. Zet ondertussen een bakplaat klaar bekleed met bakpapier.
  2. Open het blikje croissantdeeg, leg de vellen over elkaar heen en rol hem uit tot één lap ter grote van een A4-vel.
  3. Verdeel de pastasaus over het lapje deeg met een fijn mes om te smeren of een spatel, je kan zelf bepalen hoeveel je eroverheen smeert.
  4. Beleg de lap zoals je dat met een pizza zou doen, leg er gewoon van alles op wat je lekker vind. Kijk alleen wel uit dat je hem niet te dik belegd, hij moet nog wel dicht gerold kunnen worden!
  5. Strooi als laatste de kaas en kruiden eroverheen.
  6. Daarna rol je de lap dicht, doe dit voorzichtig maar zo strak mogelijk zodat de rol niet te dik wordt. Want hij gaat namelijk nog een stuk rijzen tijdens het bakken!
  7. Nu steek je prikkertjes in de gehele lengte van rol en daarna snijd je voorzichtig tussen die prikkertjes door plakjes van ongeveer 1,5 cm.
  8. Bak de rolletjes 15 minuten in een voorverwarmde oven van 175℃.

P1030093

Laat ze na het bakken even afkoelen of serveer ze meteen aan je gasten op een mooi schaaltje! Je kan hier nog een lekker sausje bij serveren maar zonder zijn ze al heerlijk! Enjoy!

Share this post?

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.