Stap-voor-stap | wenkbrauwen verven

Ik heb vandaag weer een leuke stap-voor-stap voor jullie! Met dit keer een uitleg over hoe je helemaal zelf je wenkbrauwen kan gaan verven! Natuurlijk begrijp ik dat sommigen hier misschien een beetje schrik voor hebben in het begin. Maar geloof me, als je dit vaker doet en eenmaal goed onder de knie hebt.. wil je niet anders meer! Het ziet er prachtig en natuurlijk uit en je hoeft je wenkbrauwen niet iedere keer bij te tekenen. Heb je dit altijd al eens willen proberen? Watch & learn..

P1020746

Wat je hiervoor nodig hebt:

 • Wenkbrauwverf (bij voorkeur van het merk RefectoCil, deze
  is in verschillende tinten verkrijgbaar o.a. bij kapperskorting.com)
 • Vaseline
 • Oxidant 3% (ook van RefectoCil)
 • Tissue
 • mengglaasje
 • mengstokje
 • kwastje
 • veeel (met water bevochtige) wattenschijfjes!(Als je dit allemaal hebt klaargelegd, kun je gaan beginnen!)P1020750

  Stap 1: reinigen.
   Als eerste halen we alle make-up weg met een beetje micelair water op een watenschijfje. Je kan ook je normale reiniger gebruiken. (het liefst olievrij) Mocht je je afvragen of je epileert voor of na het verven? Dit doe je dus NA het verven, om huidirritaties te voorkomen. Want zodra je van te voren al geëpileerd hebt, staan de haarfollikels nog een beetje open.. Niet prettig dus om daar verf overheen aan te brengen, dat kan flink prikken.

  P1020766

  Stap 2: prep!
  Een goede voorbereiding is het halve werk! En absoluut onmisbaar bij deze behandeling! Smeer de huid rondom de wenkbrauwen in met vaseline. Dit zorgt ervoor dat alleen de haartjes van de wenkbrauwen meekleuren en de huid er omheen niet. (zorg er wel voor dat je zo min mogelijk haartjes aanraakt, terwijl je dit doet) Je wenkbrauwen moeten goed vetvrij zijn! Anders kan dat de kleur nadelig beïnvloeden.

  P1020755

  Stap 3: het mengseltje maken. Je gebruikt ongeveer 2 cm van de verf per keer.. (Ik gebruik de kleur natural brown) Als je blond bent, of je hebt een lichtere haarkleur moet je deze kleur zeker NIET pakken! Ga voor lichtbruin of donkerblond! Die kleuren verkopen ze ook.

  P1020756

  Daar voeg je het aantal druppels oxidant vloeistof bij.. (Ik deed er 5 druppels bij) Afhankelijk van hoe je de kleurintensiteit wilt hebben. Dit is vrij donker. Nogmaals, wees in het begin voorzichtig. Beter iets te licht dan te donker, je kan het veel makkelijker nog ietsje donkerder maken dan lichter.

  P1020763

  Dit vermeng je samen tot een papje. Het is wat aan de dikke en klonterige kant, maar geen probleem!(Het is wel iets teveel geworden maar het is haast onmogelijk om een nog kleinere portie te maken en dan moeten de verhoudingen ook nog kloppen)

  P1020776

  Stap 4: de real thing! Nu is het tijd om de verf netjes maar dik aan te brengen. Hiervoor gebruik je een klein wenkbrauwkastje. Daarna laat je het gemiddeld 5 minuten inwerken. (Let op! dit verschilt ook per haarkleur! lees daarom heel goed de bijsluiter door) Omdat je het natuurlijk wel zo netjes mogelijk wilt doen, zou ik voor de eerste keer wenkbrauw voor wenkbrauw doen. Dus eerst de een inkleuren, 5 min laten inwerken en verf weghalen. Daarna hetzelfde bij de ander. Zo weet je in ieder geval 100% zeker dat ze allebei dezelfde kleurintensiteit zullen hebben!

  P1020781

  Kijk nou! ik lijk wel op die heks uit sneeuwwitje.. superfreaky!

  P1020791

  Stap 5: Nazorg: Zo na de 5 minuten inwerktijd haal ik eerst de verf van mijn rechter wenkbrauw, omdat ik die ook als eerste heb aangebracht. Daarna haal ik alles bij de linker wenkbrauw er ook af. Als je klaar bent, kun je eventueel de nog verdwaalde haartjes wegplukken.

  P1020805

  Het eindresultaat! Not bad! Ik vond het zelf nog ietsje aan de donkere kant. Mocht dat bij jou ook het geval zijn, dan heb ik nog een tip. Gebruik een zachte peeling of gezicht scrub die je zachtjes over je wenkbrauwen wrijft. Wees niet bang, je hele kleur verdwijnt heus niet! Vaak heb je net na het verven een beetje build up bij de randjes. Dat kan wat onnatuurlijk ogen, dus als je daarna even zachtjes scrubt vervaagt dat mooi weg. Zo oogt het veel mooier en natuurlijker!

  P1020806

  Oh ja! en voor ik het vergeet te erbij te vertellen: Spoel dit never nooit uit in je wasbak! Tenzij je wit beu bent. Maar maak hem op de volgende manier schoon.

  P1020808

  Zo dus, met een tissue of wattenschijfje met een beetje ontsmettingsalcohol erop.

  P1020809

  Na een paar veegjes is hij echt weer als nieuw zo schoon. Dit doe je hetzelfde met alle kwastjes en spullen waar verf resten op zitten. Vieze tissues en watjes gewoon in de prullenbak. (niet door de wc spoelen!)

  P1020833

  Dit bedoel ik dus! Je ziet een subtiel verschil (sorry van het lichtverschil in de foto’s) maar het ziet er zo gewoon veel beter uit, als je dit even aan het einde doet. Ik vind mijn wenkbrauwen zo prachtig dat ik ze praktisch niet meer bij hoef te tekenen. Waarom zou ik? Ik hou van borstelige wenkbrauwen! Je kan tot ongeveer 6 weken plezier hebben van het resultaat! Daarna gaan de haartjes zich weer vernieuwen. Misschien dat ik ze nog wel een stukje voller laat groeien. Wat vonden jullie van deze stap-voor-stap? Hebben jullie nog tips? Ga je dit thuis zelf ook proberen of samen met een vriendin? Let me know! -X

One thought on “Stap-voor-stap | wenkbrauwen verven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.