Stap-voor-stap ♥ Perfect Brows

Mooie volle wenkbrauwen geven meer karakter en uitstraling. Ze zijn het visitekaartje van je gezicht, wordt vaak gezegd. Maar niet iedereen is hier mee gezegend. Ik ga jullie dit keer stap-voor-stap laten zien hoe je makkelijk zelf de perfecte wenkbrauwen kan nabootsen! Enne, neem er vooral even lekker de tijd voor. Vooral als je nog nooit zelf je wenkbrauwen hebt geëpileerd!

P1010917.jpg

Wat heb je hiervoor nodig? Wees gerust, je hebt geen 10 tallen producten en tools nodig! Ik gebruikte de volgende producten:

  • Pincet
  • Wenkbrauwborsteltje
  • Wenkbrauwpenseeltje met 2 kanten
  • Hema wenkbrauwpoeder
  • Hema wenkbrauwgel

Laten we beginnen! (Schrik niet, ik had voor deze tutorial expres een tijd mijn wenkbrauwen niet geëpileerd. Ik leek dolfje weerwolfje wel!)

Untitled 1.jpggfthhtd.jpg

Stap 1: De vorm van je wenkbrauwen bepalen. Pak daarvoor de onderkant van je wenkbrauwborstel of een potlood. En leg die de eerste keer langs je neusvleugel en binnenste ooghoek. Alle haartjes die daar buiten vallen mag je weghalen. (Let er wel op dat je daar nooit teveel weghaalt, zodat je wenkbrauw ook niet te kort wordt aan de binnenkant) Hierna trek je een denkbeeldige lijn van je neusvleugel, over de pupil van je oog om het middelpunt te bepalen van je wenkbrauw.

Untitled 11

Doe ook hetzelfde aan de buitenkant. Leg de penseel opnieuw langs de neusvleugel en de buitenste ooghoek, kijk waar hij eindigt. Als je wenkbrauw daar ook eindigt, zit je goed! Is hij iets langer kun je hem nog een beetje bij epileren.

Untitled 2.jpghfyghtfh.jpg

Stap 2: Epileren maar! Zoals je kunt zien (bij de eerste en tweede foto) is het echt de moeite! Ik pluk alleen alle verdwaalde haartjes weg. En op de plekken waar ik net heb gemeten met mijn penseel.

Untitled 3hvjghj.jpg

Stap 3: Bijtekenen. Zo, nu we de huid onder onze wenkbrauwen mooi ‘clean’ hebben gemaakt, kunnen we aan het echte werk beginnen! Ik kam eerst al de haartjes van mijn wenkbrauwen naar beneden..

grergted.jpg

Nu pak ik wat van mijn wenkbrauwpoeder en tik altijd even het overtollige poeder van mijn kwastje af, ik trek een lijntje aan de bovenkant van mijn wenkbrauwen en kleur de bovenkant daarna gelijk een beetje in. Daarna kam ik met het borsteltje alle haartjes weer terug omhoog!

dfgdhft.jpg

Teken nu ook op dezelfde manier een dun lijntje langs de onderkant van je wenkbrauwen en probeer zoveel mogelijk je natuurlijke haarlijn te volgen.

Untitled 6.jpgrydtrgr.jpg

Kleur daarna de rest netjes in. Dat stukje aan het begin van je wenkbrauw laat je even voor wat het is..

Untitled 9tgdrg.jpg

Gebruik nu de andere kant van je wenkbrauwpenseeltje (dit kan ook een oogschaduwkwast zijn om mee te blenden!) Pak weer een klein beetje poeder, tik het overtollige af! en daarna veeg je zachtjes tot dat het mooi met de rest mee wordt vervaagd.

Untitled 10.jpg

Stap 4: Fixeren. Als laatste stap borstel je het geheel eventjes door met je borsteltje..

gftgdghdfr.jpg

Nu pak ik wat van mijn wenkbrauwgel en met dit borsteltje van HEMA wordt het product ook meteen mooi verdeelt over je wenkbrauwen.

hfgtdrgtdr.jpg

Als alle haartjes weer terug omhoog staan, heb je als het goed is een beetje van die wilde borstelige wenkbrauwen! Best mooi. Maar wat je nu dus gaat doen, is die haartjes perfect in model kammen! Door alleen je borsteltje langs de bovenste lijn van je wenkbrauw te volgen.. Voilà!

P1010908.JPG

Het geeft altijd weer een heerlijk voldaan gevoel, nadat ik dit gedaan heb! Het oogt weer een heel stuk frisser en verzorgder. Wat ook heel goed kan helpen is tussendoor je wenkbrauwen even te verven! Voor een nog mooier effect. Dat kun je heel simpel zelf doen met een klein tubetje verf speciaal voor je wenkbrauwen. (Het merk Refectocil gebruikten we op school en is daar perfect voor) Maar je kan het natuurlijk ook laten doen door een gespecialiseerd schoonheidsspecialiste.
Misschien vinden jullie het leuk als ik ook een artikel schrijf over ‘Het verven van je wenkbrauwen?’ Laat het me weten in de comment’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.