The body shop Oils of life

Het leuke aan The body shop is dat het merk zich altijd laat inspireren door wat de natuur voor moois te bieden heeft, en sinds vorig jaar september is er weer een nieuwe bijzondere huidverzorgingslijn in het assortiment gekomen, met een luxe uitstraling: Oils of life. Ik heb de producten een paar maandjes uitgebreid getest, en vond het nu toch wel tijd voor een review!

De complete lijn bestaat uit: Essence lotion, Facial oil, cream, gel cream en massager.  Ik testte de: Essence lotion, facial oil en de gewone cream. Stuk voor stuk plaatjes om te zien!

Untitled 2.jpggyhygfty

Veel mensen denken dat oliën de huid alleen maar vetter maken, maar niets is minder waar! Olie is juist heel goed te doen voor alle huidtypes, ook de vette huid! (vanwege de ontstekingsremmende werking) Onze huid maakt van zichzelf natuurlijke olie aan om soepel en glad te blijven. Als je die gaat reinigen met te agressieve reinigingsproducten, wordt er teveel van onze eigen natuurlijke olie weggehaald. Waardoor er dus een droge huid met irritatie kan optreden. Nu moet de huid weer meer olie gaan aanmaken om dat te compenseren, wat kan leiden tot versnelde huidveroudering en een onzuivere huid.  Zolang je maar de goede hoeveelheid olie en een milde reiniger gebruikt, meestal heb je maar een paar druppels nodig voor het hele gezicht. Volgens The body shop zou een goede olie direct door de huid opgenomen moeten worden. Daarom heeft het merk gebruik gemaakt van 3 koudgeperste zaadoliën, namelijk: zwarte komijnzaadolie, cameliazaadolie en rozenbottelzaadolie.  Zwarte komijnzaadolie bevat een hoge concentratie aan antioxidanten, wat de vrije radicalen neutraliseert. (vrije radicalen zorgen ervoor dat de huid veroudert, antioxidanten kunnen dit voorkomen) Cameliazaadolie bevat een hoog gehalte aan voedende oliezuren en Rozenbottelzaadolie is rijk aan omega 3 en 6.

 

Intensely Revitalising Essence Lotion

yttry.jpg

De Essence lotion kost €16,00 voor 160 ml. Dit is een product wat je op het eerste gezicht zult verwarren met een toner, maar dit gebruik je dus na je reiniging en toner! Om het vochtgehalte op peil te houden en als voorbereiding zodat de volgende producten beter worden opgenomen door de huid.

Dit zegt The body shop: Oliën bevatten essentiële vetzuren die het menselijk lichaam nodig heeft en speelt een cruciale rol voor een normale werking en uitstraling van de huid. Oliën helpen zowel de hele dag als de nacht vocht vast te houden en geven een vochtregulerende boost. Het gebruik van oliën is geschikt voor alle huidtypes, zelfs voor een vette huid. In alle producten van de Oils of Life lijn zijn drie zaadoliën te vinden, alle drie de zaadoliën hebben een andere werking hebben.

essence lotion

dfgftghfrt

Je moet de fles even goed schudden van te voren, zodat het water en de olie goed met elkaar vermengd worden. Daarna breng je een paar druppels aan in je handpalmen of op een wattenschijfje en dit verdeel je over je gezicht. Ik heb het op beide manieren geprobeerd, en ik merk dat de lotion beter zijn werk doet als ik het met mijn handen aanbreng. Een wattenschijfje is wat praktischer maar neemt ook veel van het product op. Vandaar dat mijn voorkeur uitgaat naar de eerste optie.

 

Intensely Revitalising Facial Oil

P1010249.JPG

De Facial Oil kost €35,00 voor 30 ml. Een speciale olie wat beloofd zeer snel door de huid te worden opgenomen, intens revitaliseert en tekenen van veroudering zichtbaar vermindert.

Dit zegt The body shop: Deze gezichtsolie uit de Oils of Life™ assortiment bestaat voor 99% uit oliën van natuurlijke oorsprong. Door de toevoeging van lavendelolie, rozemarijnolie, geraniumolie, lavandineolie, sinaasappelschilolie, marjoleinolie en romeinse-kamilleolie zorgt dit ervoor dat de huid intens gevoed wordt en sensationeel aanvoelt.

olie

hthytry.jpg

Je brengt één tot twee druppeltjes aan op je gezicht, en masseer dat lekker in. Vergeet ook niet om de hals en decolleté even mee te nemen. De olie mag dagelijks in de ochtend en avond gebruikt worden. Ik kijk en voel altijd even aan, wat mijn huid die dag nodig heeft. Meestal gebruik ik deze olie in de avond onder de crème. Soms ook overdag als mijn huid extra droog en trekkerig aanvoelt, met deze winterse kou op het moment. Als ik de volgende ochtend wakker wordt, voelt mijn huid zo heerlijk zacht aan, veel gladder en heel goed in balans. Zoals het hoort te zijn. Wauw! wat een olie wel niet kan doen!

 

Intensely Revitalising Cream

P1010263

De crème kost €27,00 voor een potje van 50 ml. Deze wat vollere crème, beloofd de huid goed te voeden en gladder te maken zonder een vettig laagje achter te laten. Je hebt ook een gel versie van deze crème, wat ik eerder zou aanraden voor de echt vette huid. Maar deze gewone kan ook prima als nachtcrème gebruikt worden voor de gecombineerde en wat vettere huid. Dat brengt het juist weer mooi in balans.

creme

P1010268

De dagcrème voelt lekker vol, maar is totaal niet vet en trekt heel snel in de huid! Je brengt een kleine hoeveelheid (erwtje) aan op je vingertoppen en daarna masseer je het met opwaartse bewegingen in op het gezicht, hals en neem eventueel je de decolleté mee. In gebruiksaanwijzing staat dat de crème niet geschikt is voor het gebied rondom de ogen. Maar ik vind het fijn om de huid daaronder ook goed te verzorgen, het gaf bij mij geen problemen of allergische reacties. Doe wat goed voelt, maar altijd wel voorzichtig dat er niks in je ogen kan komen.

hftrhyty

Conclusie: The body shop heeft me opnieuw omver weten te blazen! De oliën die in de producten verwerkt zitten, geven me de extra hydratatie die ik nodig heb tijdens deze koudere dagen en de verwarming op standje hoog doet de huid ook geen goed, dus dit kwam als geroepen! Ik heb gemerkt afgelopen maanden dat mijn huid heel goed reageert op de producten, ze laten geen vet laagje achter maar trekken juist snel in! Ze staan ook prachtig op mijn wastafel in de badkamer! Voor de mensen met een normale, droge, gecombineerde en vette huid die op zoek zijn naar huidverzorging wat de huid mooi in balans brengt, is dit een goed alternatief. Ook zal de oudere huid hier zeker baat bij hebben!

+ voor bijna alle huidtypes geschikt      – geen nadelen dus!
+ trekt snel in, niet vet
+ goede werkstoffen
+ prachtige luxe verpakkingen
+ resultaat is gewoon wauw!

Waar kan ik deze producten kopen?
Alle producten zijn verkrijgbaar bij de winkels van The body shop in Nederland en België, je kan ze ook online bestellen op hun website.

 

2 thoughts on “The body shop Oils of life

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.