Wat te doen tijdens bagger weer?

Getverderrie! Daar heb je het weer.. Donkergrijze lucht, regenbuien die onze make-up ruïneren en de snijdende kou die de windvlagen met zich meebrengt. Nooit iets om vrolijk van te worden, behalve als we gekust worden door Spiderman dan! Maarja, we leven dan ook niet voor niets in Nederland. Het land van de kikkers en klagers! Tijdens deze dagen/avonden nestel ik mezelf het liefste binnen, ingewikkeld als roulade op de bank. Maar dan voel ik me achteraf altijd een beetje schuldig. Want zo lang je niet aan het werk bent, zijn er nog zoveel andere gezellige dingen die je samen of alleen kan doen!

Een potje pokeren, pesten of 31-en 

Deze doen het altijd goed als je je s’ avonds dood verveelt! En het is ook nog eens super goed voor de ontwikkeling van je hersenen. Tijdens vakanties hebben Mitchel en ik dit bijna non-stop gedaan, als we niet op pad of excursie waren. Heerlijk om hem steeds opnieuw te verslaan, ghehe!

Lekkere massage geven/ontvangen

Ja, het is frisjes buiten. Maar dat hoeft niet te betekenen dat jij (en je partner) dat hoeven te hebben! Mocht je geen partner of lieve vriendin hebben die dit wel even bij je wilt doen? Die heb je hier zeker niet altijd voor nodig. Want je kan ook prima een massage bij jezelf doen! Ik werk al jarenlang met de siliconen cups van Bellabaci en dat werkt echt top! Lees er hier wat meer over. Maar je kan natuurlijk ook gewoon met je handen werken, zolang je maar altijd een olie van goede kwaliteit gebruikt.

Iets lekkers bakken

Schuif die appeltaart of quiche de oven maar in! Het is gewoon onwijs gezellig om samen in de keuken wat lekkers te bereiden. Ondertussen kun je lekker bijkletsen..

Oude foto’s en video’s van vroeger bekijken

..En als je dan toch nog moet wachten tot je homemade traktaties klaar zijn, gooi dan eens lekker wat oude fotoalbums open of zet een oude videoband van vroeger op. Altijd lachen!

Kleding uitzoeken en opruimen

Waarom ook niet? Het zijn vaak van die klusjes die je zo vaak mogelijk uitstelt en van uitstel komt afstel! Voor je het weet komt de kleding je tegemoet, zodra je de kastdeur opent. Kijk dus eens kritisch naar de kleding die je al hebt en zoek het netjes uit. Misschien kan je zelfs wel een deel doneren aan een goed doel! Jij bent blij want je kast is weer lekker overzichtelijk en de andere mensen zijn weer gelukkig met jouw kleding!

Halfuurtje spa in je badkamer

Precies! Neem het er een keer lekker van! Niets is zo lekker dan jezelf met een wijntje in het warme badwater te laten zakken, terwijl je buiten de regen op de ruiten hoort tikken. Smeer jezelf na het badderen van top tot teen in met een luxe, voedende bodylotion of butter en trek daarna je meest comfortabele badjas of huispak aan!

Mindfulness 

Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken.. Even een break nemen en een bodyscan op jezelf uitoefenen, is in mijn ogen de ultieme liefde die je geeft aan jezelf. Voor de mensen die niet zo goed weten wat nou een ‘bodyscan’ is of wat ‘Mindfulness’ precies inhoudt.. Het is een vorm van meditatie wat in eerste instantie niet bedoeld is als ontspanningsmomentje maar draait het hier allemaal om de focus! Je focust op dat moment altijd op één bepaald lichaamsdeel of je ademhaling om proberen te peilen hoe het er op dat moment bijstaat voor jou. Op deze manier is het mogelijk om erachter te komen waar jouw persoonlijke grenzen liggen. Ik had hier in het begin ontzettend veel moeite mee! Want wat moest ik nou precies voelen? Waar moest ik over nadenken? Teveel gedachtes zijn ook weer niet goed. Maar naarmate ik het vaker doe, merk ik dat het steeds makkelijker en makkelijker gaat.

High-tea/wijn organiseren 

Organiseer zelf een gezellige high-tea/wijn  bij jou thuis! Ga lekker aan de slag met hapjes, taartjes en drankjes en nodig daarna uiteraard alle mensen uit die jou ook altijd blij weten te maken.

Harry Potter marathon

Of als je niet van Harry Potter houdt, kun je natuurlijk ook gewoon een Game of Thrones of Outlander marathon houden! En als dat je zelfs niet boeit, zou ik maar eens heel diep gaan nadenken..

Ik hoop dat jullie mijn tips nuttig en voornamelijk leuk vinden? Weet jij er zelf ook nog een aantal te verzinnen? Laat ze dan zeker hieronder achter in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.