Ik testte HAIR JAZZ uit! Werkt het echt?

Lange, glanzende, gezonde, volle, prachtige haarlokken.. Dat willen we allemaal wel! Er worden soms de meest vreemde ingrediënten in haarproducten gestopt om dat resultaat te bereiken. Maar wordt ons haar daar nou echt ”happy” van? Wat als er een middeltje bestond wat je haar wel 3x sneller zou laten groeien? Misschien dat je het wel eens op Facebook voorbij hebt ziet komen, advertenties van de welbekende ”HAIR JAZZ” producten van ”Institut Claude Bell” uit Frankrijk? Die zouden dus alle bovengenoemde wensen beloven te vervullen.. Hmm? Nou, dat wilde ik wel eens zien! Er hangt echter wel een prijskaartje aan, verassend genoeg. Na lang twijfelen en op het moment dat er een leuke aanbieding kwam, besloot ik de gok te wagen en bestelde ik een setje van drie producten (shampoo, lotion en masker) bij ”harmonylife.nl”

Eerlijk is eerlijk.. In het begin dacht ik ook ”Jaja, dit zal wel weer zo’n marketingstunt zijn, omringd met sterke verhaaltjes.” Maar toen ik wat verder ging lezen/kijken, kwam ik toch het een en ander tegen bij een aantal andere bloggers die de producten ook heel serieus getest hebben. Op zo’n moment schieten er tientallen gedachten door mijn hoofd. ”Zou het dan toch echt werken?” en ”Hoe dan?” Ik pluis het altijd tot op de bodem uit. Toevallig moest ik nog een bezoekje aan de kapper brengen om de dode puntjes van mijn haar te laten knippen. Zodra je die met het blote oog kan zien, weet je dat het echt weer hoog tijd is! En toen dacht ik.. Wat is nou een beter moment om die producten uit te testen, dan nu?

Hoe zit het in elkaar?

bron: harmonylife.nl

Dat was dus ook mijn vraag! Als je het nagaat, zit het eigenlijk heel logisch in elkaar. HAIR JAZZ bestaat uit een groepje actieve bestanddelen die het herstel van de haarstructuur én een snellere groei stimuleren. Dat zijn:

  • Sojaproteïne
  • Pyridoxine-HCI (Vitamine B6)
  • Keratine
  • Eierschaalextract
  • Chitine

Zodra deze actieve bestanddelen voor een aantal minuten op de hoofdhuid gemasseerd worden, is de kans groot dat de haarzakjes beter bereikt worden. En daarmee bereik je dus ook betere resultaten!

Hier zie je de substanties van de producten. Van links naar rechts: Shampoo, masker en de lotion. De shampoo is smurfenblauw van kleur en heeft een vergelijkbare substantie met vloeibare stroop. Het masker daarentegen is dik en lobbig, zoals de meeste maskers. Zo is de lotion, eigenlijk helemaal geen lotion te noemen maar eerder gewoon een spray! De geur is bij alle producten heel clean en fris.

HAIR JAZZ | Shampoo | €25,90 | 250 ml

Gebruik

De shampoo zit in een tube met draaidop. Dat had ik liever anders gezien omdat het ontzettend onhandig is onder de douche! Denk maar aan een dop dat steeds wegschiet, op de grond valt en volloopt met het blauwe goedje. Ik heb liever gewoon een klikdop! Er wordt aangeraden de shampoo (alleen op de hoofdhuid) voor 2 minuten in te masseren en deze daarna nog 2 minuten in te laten trekken. Het allereerste gebruik was een aparte ervaring.. Mijn hoofdhuid begon echt vreselijk te jeuken! Maar toen ik het even opzocht, bleek dit normaal te zijn. Het is gewoon een teken dat het werkt!

HAIR JAZZ | Masker | €28,90 | 500 ml

Het masker zit in een enorme pot, ook niet heel praktisch maar gezien de dikke textuur toch de beste optie. Nadat je de shampoo goed uitgespoeld hebt, breng je het masker aan vanaf de punten tot aan de oren. Ik vond het een prima masker die goed zijn werk deed en mijn droge punten heerlijk zacht maakte!

HAIR JAZZ | Lotion | €26,90 | 200 ml

De lotion zit in een flesje met een spraydop, waarmee je het product uit de fles pompt en zo direct op de hoofdhuid sprayt. Daarna is het de bedoeling dat je dit voor 2-3 minuten aandachtig op de hoofdhuid masseert. Ik vond het lastig te bepalen wanneer ik voldoende gebruikte. Ook had ik het idee dat het product niet altijd even goed uit de verpakking kwam en moest ik zo vaak op het pompje drukken dat mijn hand er na wat verlamd bij hing. Uit frustratie draaide ik soms het dopje er af, goot ik het waterachtige goedje voorzichtig op mijn hand en masseerde ik het zo goed mogelijk over de hoofdhuid. Hier begon mijn hoofdhuid ook weer wat van te jeuken. Niet prettig! Maar in dit geval een goede bijwerking.

Resultaat

Mijn haar was al best op flinke lengte, voordat ik begon met het gebruiken van de producten. Het enige wat ontbrak was dikte en volume. Mijn haar is van zichzelf heel erg dun, breekt gemakkelijk af of valt uit. Gezien de prijzen, had ik toch best hoge verwachtingen.

VOOR en NA foto’s

Voor het gebruik (54 cm, en net de puntjes geknipt) en Na het gebruik van HAIR JAZZ (60 cm lang)

De eerste foto is gemaakt op 10 oktober 2017 bij de kapper met flits en de tweede foto op 10 februari 2018 thuis bij normaal daglicht (sorry voor het lichtverschil in de foto’s!) mijn haar is dus niet gekleurd, ondanks dat het zo lijkt.

Als je de foto’s zo naast elkaar bekijkt, lijkt het alsof er al die tijd niets gebeurd is. Toch heb ik samen met Mitchel heel nauwkeurig vanaf de middenscheiding gemeten en kwamen we erachter dat het toch 6 cm in 3 maanden gegroeid is! Gemiddeld zou je haar zo’n 1 cm per maand moeten groeien. Misschien geen drievoudige verdubbeling maar toch wel één keer verdubbeld! Ook viel mij op dat mijn haar iets voller aanvoelde dan normaal. Een volumeboost is toch wel iets waar ik veel waarde aan hecht, maar dat doen mijn gewone shampoos van Andrélon en Guhl ook.

Conclusie

Mijn gedachten over deze producten zijn heel neutraal. Ik ben niet ontevreden maar ik ben er ook niet weg van. Wat ik zeer fijn vond is dat de producten echt super zuinig in gebruik zijn en dat ze geen agressieve middelen bevatten, zoals SLES, siliconen en parabenen. Ik heb er langer dan drie volle maanden mee kunnen doen! Maar nu is alles wel op. Minder fijn vond ik de verpakkingen! Daar zitten nog zeker wat verbeterpunten in. Ik denk zeker dat de producten kunnen bijdragen aan een snellere haargroei, mits je het op de juiste manier gebruikt! Maar om nou te zeggen dat je haar er 3x sneller van gaat groeien, vind ik wel behoorlijk overdreven. Want je moet het product echt een aantal minuten goed inmasseren op de hoofdhuid. En ik denk dat het hem daar in zit! Alleen door je hoofdhuid aandachtig te masseren, stimuleer je praktisch al de haargroei. Eerlijk gezegd denk ik niet dat je daar een ”speciale” duurdere shampoo voor nodig hebt. En natuurlijk verschilt het resultaat per persoon. Ik denk dat het vooral bijdraagt aan een gezonde leefstijl. Je kan dan misschien nog zo’n dure shampoo en van alles erbij gebruiken.. maar als je verder geen aandacht besteed aan gezonde, gevarieerde voeding en beweging zal je er hoogstwaarschijnlijk niet het maximale uit kunnen halen.

Voor de set die ik gebruikte, betaal je in totaal normaal €81,70 maar momenteel is er weer een leuke aanbieding voor €54,90! Heb jij de producten van HAIR JAZZ al eens gebruikt of ben je nog van plan ze te gaan proberen? Wat vond jij er van?

2 thoughts on “Ik testte HAIR JAZZ uit! Werkt het echt?

  1. Hi!
    Super leuk te lezen! Mijn haar heeft in 1 maand tijd er wel 7!!! Cm bijgekregen! Het hangt wel af van het soort haar dat je hebt, dat het versnelt is in elk geval zeker. Alleen die kamfer geur mogen ze wel wat mee doen, bah!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.