Mijn ultieme favorieten van 2017 ♥

2017 is alweer even achter de rug en stiekem ben ik daar best blij om. Het was een heftig jaar! Maar er zijn ook zeker een hoop mooie dingen voor in de plaats gekomen. Net als dat ik het afgelopen jaar superveel nieuwe beautyproducten, winkels, eettentjes, recepten, films, doe-het-zelf-projectjes en ga zo maar door, heb ontdekt! Maar welke waren nou het aller-aller-allerbest? Welke producten verdienen een awardje? En welke film liet mij meer dan één traantje wegpinken? Dat vertel ik je vandaag!

Film

Toevallig nog gekeken tijdens Valentijnsdag, lekker cozy onder een dekentje op de bank samen met mijn lief Mitchel.. ”Lion!” Wat een bijzonder (waargebeurd) verhaal was me dat! Niet zo gek dat de film zoveel lovende reacties opleverde! Het verhaal gaat over Saroo, een 5-jarig jongetje uit India die per ongeluk op een trein terecht komt en hem ver weg van zijn familie voert. In zijn eentje probeert hij te overleven in de drukke straten van Calcutta, maar dat valt niet mee. Tot hij plotseling wordt geadopteerd door een Australisch echtpaar. Saroo krijgt vanaf dat moment een fijn leven in Australië en groeit op tot een gemotiveerd persoon. Hij volgt een opleiding voor hotelmanagement, heeft een goede baan, een vriendin en geweldige ouders die hem overal bij steunen. In tegenstelling tot zijn andere geadopteerde broer, die met regelmaat roet in het eten gooit vanwege zijn trauma’s en drugsverslaving. Al gauw komen er weer oude herinneringen naar boven drijven die een negatieve weerslag hebben op Saroo’s emotionele gesteldheid en het onderhouden van relaties met zijn adoptiefamilie en geliefde. Dan besluit hij via Google Earth op onderzoek uit te gaan, in de hoop zijn biologische moeder, broer en zusje terug te kunnen vinden. Weken en zelfs maanden gaan voorbij, waardoor Saroo bijna de hoop neigt op te geven. Maar niet lang daarna gebeurt er iets onwerkelijks, wat maakt dat hij zijn zoektocht verder kan voortzetten.. Verder vertel ik niets! Dit was voor mij de nummer één film van het afgelopen jaar!

Beauty

Op het gebied van make-up deed ik de afgelopen maand(en) een geweldige ontdekking die al mijn verwachtingen overtrof.. Het gaat over de lait-crème concentré van het franse merk Embryolisse, een echte multitasker wat door bijna alle visagisten (én dermatologen) wordt gebruikt én zelfs wel eens uit de koffer wordt gestolen omdat het zó fantastisch blijkt te zijn! En ik kan niet ontkennen dat het echt zo is! Echt waar, ik ben helemaal om! Ik blijf er heilig in geloven dat make-up begint bij een goed gehydrateerde, schone basis. Als ik deze stap oversla, komt de make-up nooit goed tot zijn recht. Ook blend alles veel mooier samen met de huid, zodra ik dit eerst heb aangebracht! Daarnaast blijft alles ook nog eens veel beter én langer op zijn plek zitten. Dit product oogt in eerste instantie als een lichte dagcrème. Praktisch gezien is dat ook zo maar je kan dit voor zoveel meer dingen gebruiken! Denk aan droge gebarsten lippen en andere droge plekjes op het gezicht maar je kan het product ook mengen met je foundation of lipstick voor een meer natuurlijke look. Nu het winter is en mijn huid ietsje aan de droge kant, gebruik ik het persoonlijk graag als een primer (basis) voor mijn make-up nadat ik mijn huidverzorging heb aangebracht. Voor de wat vettere huid zou je dit prima als je reguliere dagverzorging én primer (in één stap) kunnen gebruiken en dat zou voldoende moeten zijn. Ik kan je zeggen dat ik dit jaar weinig tot bijna geen schilfertjes op mijn huid bespeurd heb! Dat is echt heel bijzonder! Omdat het normaal gesproken rond deze tijd van het jaar, toch altijd een beetje een ”struggle” voor mij blijft. Ik denk zelf door het extra stapje wat ik heb toegevoegd aan mijn routine, dat dat zijn vruchten heeft afgeworpen. Mijn make-up ziet er nooit meer droog of cakey uit als ik deze crème heb opgesmeerd! Spijtig genoeg heb ik hier nog geen review over geschreven maar ik ben zeker van plan dat nog te gaan doen. Ondanks dat dit product al jaaaaaren bestaat en velen mij voor waren.. Want een product als deze verdient dat!

YouTube

Als ik een persoon moest opnoemen waar ik het afgelopen jaar zoveel inspiratie van gekregen heb, is het toch wel ”Valeria Lipovetsky”. Ze is een model, moeder van twee kinderen, voedingsdeskundige en beautyblogger. Ik hou van deze Russische schoonheid! Bij toeval kwam ik op haar kanaal terecht, toen ik op zoek was naar een turtorial van een snelle dagelijkse make-up routine. Mijn aandacht werd meteen getrokken door haar elfjesachtig uiterlijk! En wat blijkt? Natuurlijke make-up looks zijn zo’n beetje haar specialiteit! Maar dat is lang niet alles.. ik ontdekte namelijk nog een hoop over haar. Dat ze gevoel voor humor heeft, stijl, veel kennis over huidverzorging, een modellencariëre, twee voorbeeldige zoons en een man die het beste met haar voor heeft. Met name de positieve instelling en haar kijk op het leven, heeft mij zo hard gemotiveerd om zelf anders tegen de dingen aan te kijken. Ze upload bijna iedere dag een nieuwe, inspirerende video waar ik iedere keer weer van geniet!

Eten

Mijn grootste lievelingskostje van het afgelopen jaar was toch wel mijn moeders ”Spaghetti Bolognese!” En dat is het nog steeds, want hier kan voor mij gewoon niets tegenop! Dit familiegerecht schreeuwt een en al ”Comfort food!” Alleen voor dit mag je mij s’ nachts wakker maken! Het is niet zomaar van een sausje uit een potje. De hoeveelheid groenten die in deze saus zitten, kun je je bijna niet voorstellen! (lees: een halve winkelwagen vol!!) Daarom maken mijn ma ik de saus altijd samen op jaarbasis zodat we een lekker voorraadje hebben en conserveren we ze ook zelf in potjes, die we later weer hergebruiken. De smaak is zo rijk en krachtig dat we het soms wel eens een toontje lager moeten laten zingen, door er wat extra tomatenpulp aan toe te voegen. Het recept deel ik uiteraard (nog) niet (misschien later wel) Ben je wel erg nieuwsgierig geworden? Dan zal je een keertje moeten blijven eten.. La dolce vita!

Lezen

De laatste jaren ben ik veel meer hulp -en studieboeken over persoonlijke ontwikkeling gaan lezen dan romans en thrillers. Vanuit daar ben ik erachter gekomen hoe leuk ik het eigenlijk vind om dingen te leren! De motivatie die ik als tiener niet had, lijkt nu pas tevoorschijn te komen. Dit boek ”Steeds leuker” van Jelle Hemrus is letterlijk een leukere weg naar een leuker leven! Er staan onwijs veel praktische tips in, waar je direct mee aan de slag kan. Dat maakt dat het een heel divers en motiverend boek is. Ik kende Jelle al wel een beetje van zijn mooie blog en filmpjes op YouTube en ik vond zijn artikels altijd al super boeiend! Toen ik zag dat hij een boek heeft uitgebracht, was ik door het dolle heen. De positieve vibe die deze jongen bij zich draagt, is gewoonweg fantastisch! Naast alle andere spirituele boeken die ik heb, steekt deze er met kop en schouders boven uit!

Stad

Amsterdam blijft een speciaal plekje in mijn hart behouden. Ondanks dat ik er al tientallen keren heen geweest ben! (Ja, voor een plattelandsmeisje is dat al heel wat!) De sfeer is gewoon op en top, de mensen zijn er aardig en gastvrij en dan dat accentje! Daarnaast hebben ze er geweldige winkeltjes. Met de name de kleine boetiekjes zijn er erg leuk! Alleen die moet je zien te ontdekken. Ik zie het iedere keer weer een beetje als een uitdaging, een soort spel. Net als de hippe ”fushion” eettentjes, gerund door aantrekkelijke hipsters. Ja, ik geniet weer iedere keer als ik hier ben! Het voelt toch een klein beetje als thuiskomen, ofzo. Ook al zou ik er nooit kunnen/willen wonen.

Dat waren dan mijn ultieme favorieten van het jaar 2017! ♥ Wat waren die van jou?

P.S. Hierna zal je voorlopig even geen favorieten-post meer zien verschijnen, omdat ik niet iedere maand uitzonderlijke favorieten heb. En om dan maandelijks iets te schrijven waar ik niet 100% achtersta, voelt dan wat tegenstrijdig. In plaats daarvoor ga ik ander soort artikels plaatsen, op het gebied van eten, recepten of interieurstyling. Daar houd ik jullie nog van op de hoogte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.