Palmer’s Cocoa Butter • Natural Bronze Body Lotion

Yaaasss! Onze korte broekjes, jurkjes en met name onze benen mogen weer gezien worden! Hoewel ik zeer tevreden ben met mijn porseleinen blanke huid, heb ik af en toe wel eens zin om net een paar tintjes meer kleur te hebben. Met de nadruk op een paar tintjes! Als ik net zo gebronsd wil lijken als op mijn vriend, gaat me dat toch nooit lukken zonder dat het er onnatuurlijk uit gaat zien! Nou hoeven we ons daar niet zo snel druk om te maken want op de dag van vandaag is er een gigantisch aanbod aan zelfbruiners in alle soorten en maten! Voor ieder huidtype, huidskleur en ondertoon hebben ze tegenwoordig wel wat! Ik ben van mezelf dus zo spierwit als een papiertje en ik heb een wat koelere (roze) ondertoon in mijn huid. Dus ik probeer dan ook altijd de selftanners met een olijfkleurige ondertoon zoveel mogelijk te vermijden en te zoeken naar een exemplaar die een wat rozige ondertoon heeft. Ik besloot de ”Natural bronze body lotion” van Palmer’s uit te proberen want ik hoor er onwijs veel goede dingen over en veel amerikaanse vrouwen zweren er zelfs bij! Mede dankzij de snelle werking en de heerlijke geur van cacaoboter! Ik kon niet wachten!

 

Palmer’s cacao butter | Natural bronze bodylotion | €8,99 voor 400 ml | €6,59 voor 250 ml

Palmer’s producten worden dan wel in Nederland bij de drogist verkocht alleen zoals we wel vaker gewend zijn, is het assortiment in Amerika een stuk ruimer! Daar wordt o.a. zelfs gezichtsverzorging en deze zelfbruiner verkocht! Gelukkig hoefde ik het niet zo ver weg op te zoeken. Want mijn meest favoriete webshop ever (feelunique.com) verkoopt dit product ook gewoon. Ideaal! De postbode leverde het pakketje af en ik viste een joekel van een fles, met maar liefst 400 ml uit het doosje! En dat voor een zeer schappelijke prijs van €8,99.

Info en gebruiksaanwijzing van de zelfbruiner. Het product is een intensief hydraterende lotion op basis van cacaoboter en vitamine E, gecombineerd met een vleugje zelfbruiner die je makkelijk kan opbouwen van een heel natuurlijk resultaat tot een wat diepere kleur. Een beetje vergelijkbaar met de ”Dove summer glow” zelfbruiner, die heb ik in het verleden ook veel gebruikt maar ik werd echt gek van de stank en liet hij meer een gelige kleur op mijn huid achter wat er niet zo heel natuurlijk uitzag. De ”Palmer’s zelfbruiner zou geschikt moeten zijn voor alle huidskleuren (inclusief ondertonen) En dan die heerlijke cacao-geur niet te vergeten!

Ingrediënten. Ziet er allemaal prima uit! Niet zo heel bijzonder en vrij standaard voor een zelfbruiner.

Deze enorme fles zul je misschien niet zo makkelijk meenemen op reis maar toch heeft hij een pomp! Dat vind ik ideaal omdat je dan niet de hele tijd de fles hoeft vast te pakken met je glibberige handen. Zo hoef je dus ook niet zo snel bang te zijn dat je hem laat vallen.

Dit is de textuur van de lotion. Hij is wit en bevat dus geen ”color guide” waarmee je kan zien waar je gebleven bent met smeren. Zelf heb ik hier totaal geen problemen mee want ik heb intussen heel wat flesjes van dit soort zelfbruiners weggesmeert, dus weet ik wel een beetje waar ik over praat. Het verdelen gaat zo ontzettend makkelijk en die pomp op de fles maakt dat het veel vlotter gaat dan normaal! Ook trekt de lotion bij mij nog best redelijk snel in! Wat ik dus totaal niet verwachtte bij zo’n rijk product. Ik raad je aan om je handen regelmatig te wassen tussendoor, tenzij je van ”oompa loompa” handpalmen houdt. Ik begin bij mijn onderste ledematen waarbij ik met wat er over is op mijn handen mijn voeten ook meepak, daarna was ik mijn handen. Dan is het hele romp-gebied aan de beurt. Weer even de handen wassen en daarna de armen.

Voordat ik met zelfbruiner aan de slag ga, scrub ik van te voren altijd mijn hele lichaam van top tot teen! Daarnaast vind ik het ook fijn de boel te scheren, zodat ik een glad huidoppervlak heb. Op die manier verdeelt de lotion veel makkelijker en hoopt de zelfbruiner zich niet zo makkelijk op bij de droge plekjes. Dat heb ik altijd makkelijk bij mijn knieën en enkels.

1 dag later, na 1 keer smeren. Op het eerste gezicht ziet dat er niet verkeerd uit! Mijn benen zijn voorzien van een subtiele glow. Al heb ik een beetje het idee dat mijn onderbenen witter lijken dan mijn bovenbenen. Ik weet niet zeker of dit aan specifiek aan de foto of zelfbruiner ligt.

2 dagen later, na 2 keer smeren. Mijn bovenbenen zien er supermooi uit met een mooie tint, wat voor mijn doen al best wat is! Alleen het lijkt een beetje alsof de zelfbruiner minder goed gepakt heeft op mijn onderbenen. Ik zit te denken of het misschien iets met het scheren te maken kan hebben want dat haalt net als scrubben ook het bovenste laagje dode huidcellen weg en in dit geval dus ook de zelfbruiner. Hmm? vreemd, ik heb het niet meer geschoren na de dag voor de eerste keer smeren. Ik gebruik het maximaal 2x achter elkaar en daarna laat ik het eerst een paar dagen wat wegvagen voordat ik er een nieuw laagje overheen smeer. Ook blijft de kleur lang zitten. Tot wel 3-5 dagen bij mij!

Dit gebeurt dus 9/10 keer bij mij met alle zelfbruiners, hoe duur of goedkoop ze ook zijn. Ik ben er ondertussen wel achter dat het niet daar aan ligt. Maar dat de huid onder mijn knie gewoon een bepaalde huidstructuur heeft wat vrijwel altijd kurkdroog is, hoe vaak ik ook scrub! Gelukkig zie ik geen hele overduidelijke vlek zitten na het gebruiken van deze zelfbruiner van Palmer’s. Daar ben ik erg blij om!

Conclusie: Al met al vind ik dit een prima zelfbruiner voor zijn geld! Niet fantastisch maar ook zeker niet slecht! Maar voor die prijs hoef je er geen zonde van te maken en is het zeker de moeite waard om te proberen! Ook is het altijd gewoon een beetje spelen en ontdekken wat het beste werkt voor jezelf! Ik krijg nu eenmaal snel vlekken en strepen van de meeste zelfbruiners maar dat wordt met de tijd weer minder als ik het vaker doe. Ik gebruik zelfbruiner nooit het hele jaar door, alleen af en toe in de zomer! Maar als ik het doe, vind ik het gewoon superleuk om er mee te experimenteren!

Plus+ puntjes: Je ziet echt al snel resultaat! Na één keer smeren heb je al een subtiele gloed en na twee keer smeren een mooie ”medium glow!” En het kleurtje vervaagt weer heel natuurlijk weg, wat met bepaalde zelfbruiners wel eens heel anders kan zijn! Het lijkt dan op een slangenvelletje. Met deze heb je dat gelukkig niet! En die heerlijke cacaoboter geur maakt gewoon alles goed! De volgende ochtend wordt ik wakker met een mooie kleur en geen stinkende geur! Waardoor ik niet meteen de neiging heb om als een gek onder de douche te springen en de boel zo snel mogelijk af wil spoelen. Ook blijft het kleurtje lang houdbaar!

Min- puntjes: De zelfbruiner geeft mij een kleur die een beetje richting het gelige/oranje neigt dan de roze/rode ondertoon waar ik op hoopte.

Waar kan ik de producten kopen?
Ik heb deze zelfbruiner van Palmer’s online gekocht via feelunique.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.