Nivea • Hairmilk voor fijn haar

Zou melk een nieuwe trend zijn op het gebied van huid- en haarverzorging? Ik maak mijn huid al iedere dag schoon met een reinigingsmelk en wat Nivea betreft, zou je deze extra zorg nu ook aan je haarlokken kunnen besteden! Sinds kort is Nivea bezig met het vernieuwen van hun haarverzorgingsproducten en hebben ze ook een gloednieuw gamma aan shampoos, conditioners en wondersprays op de markt gebracht, namelijk de ”Hairmilk” producten voor het haar! Ik heb heel fijn haar, en niet als in fijn handelbaar maar als een bescheiden partijtje lokken die vaak maar zielig langs mijn gezicht hangt. Ik was dus heel nieuwsgierig wat de speciale hairmilk varianten voor ”fijn” haar als dienst voor mijn dun en futloze bos konden doen!

 

Nivea | Hair milk | Shampoo en conditioner | €2,99 voor 250 en 200ml

Ik testte de shampoo en conditioner uit de lijn voor het ”fijner” haar..

Dit zegt Nivea: Melkproteïnen staan centraal in de Hairmilk formules en zijn ingrediënten van natuurlijke bron die het haar van binnenuit versterken, nieuw leven inblazen en voor voelbaar soepel haar zorgen. Daarnaast bevat de formule Eucerit die de oppervlakte van het haar omhult en zo het haar beschermt tegen externe invloeden. Eucerit, de ‘’beauty wax’’ die eigendom is van NIVEA, komt van natuurlijke wolwas en zorgt tevens voor een prachtige glans van het haar. Dankzij de combinatie van ingrediënten omhult de melkachtige, lichte formule elke haarstreng op zachte wijze en reinigt het effectief maar mild, versterkt het haar van binnenuit en geeft het haar kracht.

Dat klinkt super! Mijn haar kan wel wat meer ”body” en een levendig glansje gebruiken. In de hoop dat het mijn dunne haar niet zal verzwaren of snel vet zal maken!

Laten we maar eens beginnen met de shampoo. Deze heeft een hoop mooie beloftes! Zo belooft het je haar te herstellen, versterken en dat zonder te verzwaren met als resultaat soepel en veerkrachtige lokken! De bestanddelen zien er goed uit! De verzorgende eucerit, melkproteïnen, glycerine en macadamia olie staan allemaal ver bovenaan de lijst.

Dat heerlijke welbekende Nivea-geurtje komt je weer tegenmoet zodra je de fles opent! De substantie van de shampoo is vloeibaar maar tegelijk heel creamy. Ik had niet verwacht dat de shampoo zó vloeibaar zou zijn. Dat was echt even goed opletten dat er niet teveel inhoud tegelijk uit de fles kwam. Kijk dus goed uit als je de fles op zijn kop houdt want je pakt zo al snel veel te veel! Na het wassen voelde mijn haar lekker schoon en fris aan en had ik wel het idee dat het net een stapje verder gaat dan de ”gewone” shampoos.

En dit zijn de beloftes en bestanddelen van de conditioner voor het fijn haar.

De conditioner is qua substantie dikker en lobbiger dan de shampoo, zoals de meeste conditioners dat bijna altijd wel zijn. Dit verdeel ik door de punten van mijn haar na het wassen met de shampoo en laat ik meestal een minuutje of twee goed inwerken. Daarna spoel je de boel weer uit! Zodra ik onder de douche vandaan kom, laat ik meestal mijn haar aan de lucht drogen. Behalve als ik snel de deur uit moet, of course.

Conclusie: De nieuwe ”Hairmilk” shampoo en conditioner van Nivea zijn allebei prima producten die hun werk goed doen. Mijn haar is lekker luchtig, voelt soepel aan en het lijkt met de tijd inderdaad steeds wat gezonder te ogen. Het hangt niet zo plat meer langs mijn gezicht heen. Al heb ik wel het idee dat mijn haar wat sneller vet wordt dan normaal en het vaker moet wassen nadat ik deze producten gebruikt heb. Maar daar hebben we dan weer droogshampoo voor om dat even tijdelijk op te lossen! Voor de prijs die je er voor betaald vind ik dat echter niet zo’n big deal. Ik blijf de producten voorlopig nog even gebruiken om te kijken wat het verder nog gaat doen!

Plus+ puntjes: Maakt mijn haar heel zacht, laat het luchtig aanvoelen en laat een mooie gezonde glans achter! Goede bestanddelen en een fijne prijs!

Min- puntjes: Mijn haar neigt wat sneller vet te worden dan normaal.

Waar kan ik de producten kopen?
Gewoon bij de Etos of Kruidvat te koop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.