Biotherm | Biosource Balm-to-oil

Het gebeurt mij niet snel maar soms heb ik gewoonweg geen zin om veel tijd te spenderen om de make-up van mijn gezicht te halen. Als ik bijvoorbeeld een avondje op stap ben geweest of een zware dag achter de rug heb, wil ik meestal het liefst zo snel mogelijk mijn bed induiken. Maar ik moet van mezelf ALTIJD met een schoon gezicht gaan slapen! Hoe moe of verlept ik mezelf dan ook voel op dat moment (lees: niks smeriger dan een kussen vol mascaravegen of erger!) Wanneer ik wat zwaarder ben opgemaakt die avond, gaat dat natuurlijk niet zo één-twee-drie! Ik moet met een heleboel wattenschijfjes en verschillende reinigers in de weer.. Eentje voor mijn ogen, een voor mijn gezicht en dan nog een speciale toner. Dat gaat dan alleen nog maar over het reinigen! Hydrateren of voeden is ook een must voor mijn normale tot droge huid! Hoe dan ook is het schoonhouden van je huid superbelangrijk en heeft Biotherm een speciaal product wat zo’n beetje aan al mijn eisen zou moeten voldoen! Hmm, eerst zien dan geloven..

Biotherm | Biosource balm-to-oil | €29,- voor 125ml

Bekend met reinigers in balsem-vorm? Ik heb er in het verleden al een aantal geprobeerd.. Zoals die van The Body Shop (Camomile Sumptuous Cleansing Butter) of Ultrabland van Lush, allebei doen deze prima hun werk.. MAAR geen van beiden verwijdert mijn waterproof mascara! Waardoor ik alsnog mijn ogen met een aparte reiniger moet schoonmaken! Deze balsem van Biotherm beloofd alle soorten (inclusief waterproof) make-up te verwijderen en een verzorgd gevoel op de huid achter te laten, zonder een vettig filmlaagje! Ik ben vergeten een foto te maken van de ingrediëntenlijst dus ik zal hem hieronder wegzetten..

Ingrediënten
ethylhexyl palmitate, peg-20 glyceryl triisostearate, synthetic wax, olea europa oil (olijfolie), butyrospermum parkii butter (sheabutter), laminaria saccharina extract, caprylyl glycol, vitreoscilla ferment, polysorbate 20, tocopherol (vitamine E), phenoxyethanol, linalool, geraniol, alpha isomethyl ionone, hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, citronellol, butylphenyl methylpropional, benzyl alcohol, benzyl salicylate, parfum

Er zit een specifiek speciaal ingrediënt in de balsem verwerkt, namelijk.. Vitreoscilla ferment. Dit vind je terug in Plankton. Juist, dat duivelse groene beestje uit Spongebob! Plankton zou de opname van zuurstof in de huidcellen verbeteren!

De balm-to-oil cleanser zit in een grote paarse pot van 125 ml. Je zou denken dat je daar zo doorheen bent. Maar dit is slechts de hoeveelheid wat ik gebruik om mijn hele gezicht én hals in één keer te reinigen. Je hebt dus maar erg weinig nodig om alles goed schoon te krijgen!

Vandaag draag ik een hele naturelle look dat bestaat uit een longlasting foundation, poeder, een beetje blush, wenkbrauwgel en waterproof mascara! Ik ben super benieuwd of deze balsem alles zonder moeite weet te verwijderen..?

Ik kon wel bijna janken van geluk!! (oké, dat is misschien een tikje overdreven) Maar dit goedje voelt zo ontzettend fijn aan op de huid en zodra je dit over je hele (droge) gezicht verdeelt verandert het in een olie waardoor alle make-up letterlijk van je gezicht af smelt.. Dus excuses, dit ziet er een beetje onsmakelijk uit! Ik pakte dus ook goed mijn ogen mee en tot grote verassing merkte ik dat het helemaal geen moeite heeft om waterproof mascara te verwijderen! Eindelijk een balsem die dat niet alleen beloofd maar ook daadwerkelijk waarmaakt! Dit werkt echt velen malen sneller dan eerst de ogen reinigen met een aparte reiniger en wattenschijfjes.

Het goedje transformeert nog een keer zodra je er een beetje warm water bij pakt en over de olie masseert, dan verandert de olie in een verzorgende melk. Met een washandje neem ik dit alles af, met als resultaat..

..Een heerlijk schoon en zachte huid zonder trekkerig gevoel! I’m hooked!

Even nachecken met een beetje toner.. Er komt niet veel vuil meer van mijn gezicht na het reinigen met de balsem! Helemaal top, dus!

Conclusie: Halleluja! Het gebeurt niet snel dat ik zó enthousiast wordt van een reinigingsproduct! Dit maakt mijn huid supergoed schoon en laat het tegelijk zacht en verzorgend aanvoelen! Dit spul is ideaal voor als je s’ avonds niet lang in de badkamer wil staan en snel je bed in wil duiken. Bijvoorbeeld na een lange werkdag of na het stappen voor meiden die een beetje te lui zijn om hen make-up van het gezicht te halen is dit een uitkomst! Geen gedoe meer met wattenschijfjes of van die doekjes die je huid eigenlijk maar voor de helft schoonmaken!

Plus+ puntjes: Ik vind het heerlijk dat het zo snel én effectief werkt tegelijkertijd! Door zijn vaste vorm is het product handig om mee te nemen, ondanks het in een pot zit verpakt. Het is ook zuinig in gebruik en dat maakt de duurdere prijs voor een deel goed!

Min- puntjes: Het is aan de prijzige kant, je betaalt bijna €30,- voor een pot.

Waar kan ik het product kopen?
Bij IciParisXL, Bijenkorf en online via verschillende webshops!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.