De Jeugdsentiment TAG

Het is alweer een tijdje geleden dat ik met een nieuwe tag op de proppen kwam (lees: zoiets moet je niet forceren) En wat mij betreft is dit het perfecte onderwerp! Wat is er nou leuker dan weer even lekker graven en o-ja-weet-je-nog te roepen! Ik was een echt nineties kind, wie nog meer?

Favoriete kinderfilm

Je bent pas een echte nineties kind zodra je Abeltje (1998) nog maar honderd keer gezien hebt net als ik! Dat is niet voor niets! Als ik er nu aan terug denk vraag ik me wel eens af hoe iemand toch op het idee is gekomen om een film te maken over een zwevende lift!? Rijke fantasie of wat snoepjes gegeten? Ik vond het in ieder geval fantastisch! Ik keek deze altijd samen met mijn achternichtje en soms bij oma, waar je de videoband  heel voorzichtig met een broodmesje uit de recorder moest halen. Vast van nieuwigheid. Ik denk dat iedereen (die tussen 1990 en 2000 geboren is) wel weet waar de film over gaat. Abeltje gaat werken als liftbediende in een groot warenhuis dat net in zijn dorp geopend is. Elke dag drukt hij op de knopjes van de lift om de mensen naar de juiste verdieping te brengen. Er is maar één knop waar hij nog nooit op heeft gedrukt, de groene knop! Hij vraagt zich af waar die groene knop bovenin de lift voor is. Als hij op een dag met een meisje dat hij kent, een zanglerares en een vertegenwoordiger in mottenballen in de lift staat, drukt hij op de groene knop. De lift wordt gelanceerd door het dak van het warenhuis. Ze hebben geen controle over de lift en geen idee waar ze terecht zullen komen.

Favoriete televisie serie

”Ik moest kloppen want de bel doet het niet!” Samsom en Gert was in mijn kindertijd absoluut mijn favoriete serie! Ik ben altijd al weg geweest van dat geweldige Vlaamse accentje! En ook al wist ik dondersgoed dat honden niet kunnen praten, toch dacht/hoopte ik stiekem een beetje dat ”Samsom” een échte pratende hond was! Eigenlijk een beetje hetzelfde als sinterklaas, de kerstman, de paashaas enzovoort.. Als kind is het gewoon fantastisch om ergens in te geloven. Mijn vader mocht vroeger namelijk ook niet de kamer verlaten voordat hij onder mijn bed had gekeken en in mijn kledingkast. Want die dag hadden we weer ”Ik Mik Loreland” gekeken op school en dan was ik als de dood dat Karbonkel mij zou komen ontvoeren! Maar ik dwaal af.. Ik vond Samsom en Gert een stuk leuker omdat het een vrolijke dosis humor heeft en ik alle liedjes gewoon kon meezingen. Toen ik samen met mijn moeder, haar vriendin en zoontje naar de grote show in Antwerpen ging, kon mijn geluk niet meer op!

Favoriete boek

Of beter gezegd.. Alle boeken uit de serie van Tiny! Dat waren voor mij toch wel de allermooiste prentboeken die er toen waren! Ik kon urenlang staren naar al die prachtige plaatjes en dan ging ik in mijn eigen fantasiewereldje helemaal mee in het verhaal. Toen ik klein was kon ik de stukjes tekst natuurlijk nog niet lezen maar zodra we in groep drie onze eerste woordjes begonnen te leren, ging ik ineens heel veel proberen te lezen.

Favoriete nummer van de spice girls (of een andere boy/girlband)

Oh, zo fout maar goud is ”Boom, Boom, Boom, Boom!!” van de Vengaboys. Ik was geloof ik 7 of 8 jaar toen ik een cd van de Vengaboys kreeg en dit nummer vrolijkte mij helemaal op! Natuurlijk kon ik toen ook nog geen Engels dus ik had werkelijk geen idee waar het nummer precies over ging en achteraf was dat maar goed ook, haha!

Favoriete fashion item

Je ziet ze overal weer.. de tattoo chokers! Het geeft een look net wat meer pit met een knipoog naar de jaren negentig toe. Ik vind ze nu nog steeds harstikke tof en stoer! Dus heb ik dat ding weer heel wat afgedragen. Toevallig kwam ik laatst nog een foto van mezelf als kind tegen met een ”tattoo choker!” Dat zag me er uit. Echt een little badass! Daarnaast zijn ze ook nog praktisch. Geen gedoe met vervelende sluitingen die je maar niet zelf dicht krijgt. Gewoon lekker elastisch!

Favoriete snoep/snack

Ik was en ben nog steeds een chocolademonster eerste klas! En het was dan helemaal een feest als die ”Kinder suprise eitjes” tevoorschijn kwamen! Want daar zat ook nog eens een speelgoedje in!! Terwijl ik de chocolade lekker op zat te smikkelen verzamelde ik al die flauwekul speelgoedjes. Voor die tijd waren die eitjes al ontzettend duur en nu trouwens nog steeds. Je wist dus meteen wanneer je braaf geweest was, zodra je er eentje kreeg! Als ik dan nu wel eens een kind hoor schreeuwen of huilen omdat het geen ”Kinder suprise” krijgt, moet ik stiekem een beetje lachen omdat ik mezelf hier vroeger ook schuldig aan heb gemaakt. Maar ondertussen denk ik dan ook met het kind mee.. ”Ik zou nog harder krijsen, jochie.. dan krijg je er zeker twee” ..omdat ze zo verslavend lekker zijn!

Favoriete tv reclame

“Ik had nog zo gezegd geen bommetje!” Deze uitspraak is vast bij bijna iedereen wel bekend. Té hilarisch voor woorden met dat bekakte stemmetje. De reclame waarin de uitspraak voorkomt was verkozen tot de beste reclame van 1997. De reclame werd gemaakt door Lowe Kuiper & Schouten ten gunste van Melkunie. Lowe Kuiper & Schouten is inmiddels opgehouden te bestaan, Melkunie bestaat nog wel. Ondertussen is Melkunie gefuseerd met Campina en Campina weer met Friesland Foods. Maar daar draait het natuurlijk niet om. Het gaat om de reclame van 1997. Al ’t goede komt van Melkunie koeien!

Favoriete spelletje

En de laatste vraag! Ik heb hem (origineel: favoriete nummer) vervangen voor favoriete spel, omdat ik die al eerder benoemde bij vraag nummer vier. Mijn favoriete spelletje was ”wie is het?” Ik heb dit vroeger zó vaak samen met mijn oma gespeeld! Lekker met een glaasje nesquik chocolademelk en rozijnencakeje erbij. Mijn oma was altijd het slachtoffer als het ging om spelletjes spelen, films en knoeien in de keuken. Wat een lol hadden we altijd weer! Jaja, dat waren nog eens tijden!

Mijn inspiratie om deze originele TAG te doen kwam dankzij Olga! Grafisch ontwerper en blogger voor teamconfetti.nl Mocht jij deze ook leuk vinden? Neem hem dan zeker over en vermeld de originele bedenker van de TAG bij de blogpost!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.