Yves Rocher | Comfort cream foundation

Tegenwoordig zie je weer steeds vaker de foundations in potjes terugkomen! Dat is interessant. Want je hoort altijd van die horrorverhalen over dat ze zo onhygiënisch zouden zijn en bacteriën zich nestelen. Omdat de producten in potjes verpakt zitten en daardoor dus meteen minder lang houdbaar zijn. Dat roept dus een beetje gemengde gevoelens bij me op. Crème foundations staan vooral bekend om hun romige texturen met verzorgende bestanddelen, wat natuurlijk fantastisch is voor een droge huid of gedehydrateerde huid! Even voor de duidelijkheid: Een vette huid kan ook gedehydrateerd zijn! Juist, snap jij het nog? De ”Comfort cream foundation” van Yves Rocher vormt de ideale combinatie van een egaliserende fond de teint en een voedende crème voor een perfect verzorgde teint zorgt ervoor dat de huid de hele dag comfortabel aanvoelt, zelfs de droogste huid. De crème formule beloofd moeiteloos met de huid te versmelten en haar fluweelzacht te maken.. Whe should see!

 

Yves Rocher | Zéro défaut comfort cream foundation | €20,90 voor 40ml

De foundation is verkrijgbaar in 8 kleuren en momenteel in de aanbieding voor de helft van de prijs! (Dus nu voor €10,45 i.p.v. €20,90!) Door het glazen potje heeft de foundation meteen een super-de-luxe uitstraling en staat hij prachtig op mijn wastafel in de badkamer! Maar echt hygiënisch is het dus niet.

Dit zegt Yves Rocher: Zoekt u een fond de teint die uw huid voedt en voor een perfecte teint zorgt?
Dan is de Zéro Défaut Comfortabele Fond de Teint van Expert Make-up precies wat u zoekt! Ons unieke team van experts, dat al sinds 1959 bestaat, heeft Duizendrozenolie geselecteerd vanwege de herstellende werking*. Deze olie is geproduceerd op basis van meer dan 1000 Damascusrozen per kilo olie en is verwerkt in een crème die zorgt voor een perfect uitziende huid.

Wat magische cosmetica-taal in het Engels beschreven op de achterkant van het doosje. Ik lees hier veel over ”Duizendrozenolie.” Dat zou de gevoeligere huid moeten kalmeren en herstellen. Ik heb zelf geen gevoelige huid maar fijn dat ze daar ook aan gedacht hebben!

Bestanddelen van de foundation.

Mijn huid kan wel een beetje extra voeding gebruiken! Zo lang het mijn droge plekjes maar niet extra benadrukt! De foundation heeft een lekker bloemig geurtje wat me doet denken aan een bos rozen. Dat komt door de speciale ”Duizendrozenolie” die ze in het product verwerkt hebben. Mocht je daar niet zo van houden, is dat wel even iets om over na te denken voordat je hem in je mandje stopt.

De foundation heeft echt een rijke crème textuur! Het lijkt wel een dagcrème met een tintje en een beetje aan de gele kant. (Niet echt de rozige ondertoon wat je verwacht bij deze kleur) Je zou hem kunnen aanbrengen net zoals je dat met een dagcrème doet. Verdelen en dan inmasseren.

Ik hier al best een flinke hoeveelheid product gepakt maar gelukkig ging het blenden met mijn vingers vrij makkelijk. Tijdens het blenden verdwijnt dat gelige wel een beetje! Maar in principe is dat ook om de roodheden in het gezicht te neutraliseren.

Mijn gezicht zonder make-up. Ik heb best wel wat roodheid bij mijn neusvleugels omdat ik momenteel erg verkouden ben!

Mijn gezicht met de ”Comfort cream foundation” in de kleur Rose 100 (de aller lichtste kleur die ze hebben!) Ik kan al meteen zien dat de roodheid voor het grootste deel is verdwenen! Maar op een hele subtiele manier. De finish is ”semi matte” te noemen. Niet volledig mat maar ook niet glanzend.

En hier met de rest van mijn make-up! O.a. een klein beetje poeder, wenkbrauwgel, oogschaduw en mascara. Mijn huid voelt echt heerlijk zacht na het aanbrengen en afpoederen. Ik heb de foundation eerst met mijn vingers verdeelt over mijn gezicht en daarna uit geblend met een sponsje. Het lijkt wel of de foundation mij een soort ”blur” effect geeft! Zou dat van die verzachtende rozenolie komen?

Conclusie: Ik houd van deze foundation! Het resultaat is heel natuurlijk en je ziet hem nauwelijks op je huid liggen, omdat het zo makkelijk en egaal aanbrengt. Ik vind het daarom een echte topper overdag! Ook al is het verschil lastig te zien op de foto’s, vind ik dat hij mijn oneffenheden, roodheid, vlekjes en poriën mooi verdoezelt zonder een cakey effect te geven! Het product is zo creamy en verzorgend! Hij versmelt daarom heerlijk samen met mijn soms droge (lees: Sahara-is-er -niks-bij) huid. Ik gebruik het momenteel echt iedere dag en ik merk dat mijn huid er beetje bij beetje rustiger uit gaat zien. Alsof je huid helemaal uitgerust terugkomt van een paar weekjes vakantie! Dit is dus zeker een blijvertje voor mij!

Plus+ puntjes: Brengt mooi aan met de vingers en een beautyblender! Ondanks dat ik niet veel kennis over rozenolie beheers, vind ik het zeer fijn om te merken dat deze foundation meer doet dan alleen mijn huid egaliseren. Schitterend!

Min- puntjes: Met een kwast brengt de foundation wat streperig aan. Ik vind de verpakking erg mooi en luxe! Maar praktisch is een ander verhaal. Je zal hem om deze reden niet snel meenemen op vakantie. En iedere keer als je het potje opendraait, komt er zuurstof bij. Zo kunnen bacteriën lekker hun gang gaan. Daarnaast stop je er dan ook nog iedere keer je vingers in! Tenminste, als je dus net zo ”lazy” bent als ik om niet iedere keer een spateltje te hoeven pakken. Misschien dat het product te dik en romig om uit een flesje te kunnen pompen, dat ze het om deze reden in een potje hebben verpakt? Ik betwijfel of ze dat alleen om deze reden hebben gedaan.

Waar kan ik dit product kopen?
Bij alle Yves Rocher filialen in Nederland, België en Frankrijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.