Fifty shades darker | Mijn eerlijke mening

Oké, eerlijk is eerlijk.. Na alle drie de boeken in een ruk te hebben uitgelezen, had ook ik een beetje mijn twijfels bij het zien van de eerste film. Alleen heb ik het nu over de tweede verfilming van de ”Fifty shades..” boekenreeks, geschreven door E.L. James waarvan miljoenen exemplaren verkocht zijn in maar liefst 52 verschillende talen! Die heeft mij daarentegen oprecht positief verrast met zijn donkere randje! Ik ben daardoor ook meteen tot de conclusie gekomen dat Jamie Dornan de ultieme Christian Grey is en Dakota Johnson een bloedmooie Anastasia. Allebei een lust voor het oog! Afgelopen woensdagavond 8 februari was het dan zover.. Ik en mijn vriendinnen zaten samen al mega exited op ons stoeltje in de zaal te wachten tot het DONKER werd! Want hier hebben we weer een heel jaar op moeten wachten! Vandaag vertel ik dan eindelijk wat ik van de film ”Fifty shades darker” vond.. Ladies, are you curious for more?

Menig vrouw had torenhoge verwachtingen toen de eerste verfilming van de erotische boekenserie op het witte doek verscheen. En ik zelf stiekem ook, natuurlijk! Nu deel twee inmiddels ook verschenen is, zijn de meeste dames een beetje sceptisch geworden, denk ik. Tenminste, de echte boekenwurmen onder ons.. Als je ze van te voren gelezen hebt.. Je weet wel, met je eigen fantasieën.. kun je altijd wat teleurgesteld zijn in de films, ofcourse. Maar echt waar, ik was stomverbaasd om het vele negatieve commentaar over de eerste film! Er werden veel verschillende dingen geroepen als ”Nou wat een softe bedoeling, zeg!” en ”Ik had veel meer diepgang en erotische beelden verwacht!” Ten eerste denk ik dat ze nooit exact kunnen filmen wat er in hun hoofden omgaat, precies zoals het in de boeken geschreven staat. Daar zou het geheel veel te langdradig van worden! Al moet ik erbij zeggen dat ze tot nu toe nog best trouw gebleven zijn aan de boeken. Natuurlijk zijn er wel een aantal (minder belangrijke) stukjes weggelaten. Want nogmaals, anders zou het een langdradige toestand worden. Ten tweede vraag ik mezelf dan af in wat voor mate de meesten dan erotische beelden verwachten? Wij Nederlanders zijn absoluut niet vies van bloot in films. Maar voor een Amerikaanse film vond ik dat er toch meer dan genoeg bloot te zien was! Ze kunnen toch moeilijk straight up porno gaan draaien in de bioscoop? Dat zou zacht uitgedrukt een beetje ordinair zijn.

Ik vond het vooral heel verassend dat Anastasia een pittiger kantje van zichzelf liet zien, terwijl Christian dan juist weer een warme en kwetsbare kant van zichzelf toonde. Ook zie je wat korte flashback momentjes uit de traumatische kindertijd van Christian. Het word zo langzaam duidelijker voor de kijker waarom Christian zo worstelt met ”het aangeraakt worden op verwoeste lichaamsdelen” en zijn verleden. Anastasia laat niet meer zo gemakkelijk met zich sollen, wat je bij het eerste deel nog wel eens terug kon verwachten. Die nieuwe brutale kant van haar vind ik onwijs leuk om naar te kijken, net als haar soms droge momentjes.. Zoals het ”Goed dan. Ik ga wel met je uit eten. Want ik heb.. trek.” moment, die je ook in de trailer terug kan zien. Je kon duidelijk zien dat ze echt van elkaar zijn gaan houden als stel. De blikken die ze uitwisselden naar elkaar.. De verliefdheid straalde er zeker van af! Daarnaast waren de aankleding en locaties ronduit prachtig! Daar zal flink wat geld ingestoken zijn.

And now.. let’s talk about sex! Nou, daar kan ik heel kort en krachtig over zijn.. De scènes waren ”HEET!” Niet bepaald origineel en een beetje cliché maar wel heel sexy! Er zaten zeker wat leuke verassingen tussen die ik niet had zien aankomen. Al hadden ze stiekem wel iets langer mogen duren.. hint hint! Bij bepaalde scènes trok ik wel even een wenkbrauw op omdat het ineens wel erg snel werd onderbroken voor een doodgewone werkdag met koffie.. ”Ehm juist.” Zo ging dat dus precies hetzelfde als in de eerste film. Maar dat is dan ook het enige minpuntje wat ik kan bedenken.. Voor de rest alles.. Chapeau!

Mocht je nog van plan zijn om naar deze film te gaan.. Ga er dan vooral lekker ontspannen en met niet al te hoge verwachtingen naar toe! Want juist dan kan het allemaal maar meevallen.. Laters, baby!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.