picknick hap ♥ chocomuffins met banaan

Liggen die overrijpe, bijna bruine bananen je al een tijdje aan te staren in de fruitmand? Je kan echt een hoop nieuwe lekkere dingen maken met rijpere bananen! Gooi ze door de blender en je hebt een heerlijke smoothie. Maar banaan (vooral de rijpere) gaan geweldig samen met chocolade! Daarom maakte ik vandaag deze heerlijke ”Chocolade muffins met banaan!” Een hele goede oplossing als je teveel bananen over hebt en ze moeten op. Ik leg je uit hoe ik deze heerlijke tussendoortjes maak! Dus voordat je deze vrolijke vrucht een enkeltje kliko wil bezorgen, denk maar eens goed na..

P1040573

Wat heb je nodig voor 12 – 14 muffins?

 • 3 overrijpe (tot aan bruin) bananen
 • 125 ml zonnebloemolie
 • 2 eieren
 • 100 gram bruine basterdsuiker
 • 225 gram bloem
 • 3 eetlepels cacaopoeder
 • half zakje bakpoeder
 • muffinplaat 12 stuks + extra
 • kleine ijsbolletjestang

Voorbereiding

Leer jezelf altijd aan eerst alle ingrediënten af te wegen voordat je begint! Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet alle papieren cupcakevormpjes in de holtes van de muffinplaat.

Bereiding

 1. Prak de bananen met een vork in een schaaltje. Daarna pak je een houten lepel of pannenlikker (ik geef de voorkeur aan het tweede, zo kun je ook de randen van het schaaltje goed meenemen)
 2. Nu ga je terwijl je roert beetje bij beetje de zonnebloemolie toevoegen en daarna ook de bruine suiker en eieren, zet dit mengseltje even opzij.
 3. Daarna zeef je de bloem, cacaopoeder en het halve zakje bakpoeder samen boven een kom.
 4. Voeg dit poedermengsel beetje bij beetje bij het bananen-ei-suikermengsel, terwijl je blijft roeren.
 5. Tot dat je een mooi egaal bruin beslag krijgt, stoor je vooral niet aan de grovere stukjes banaan. Dat is straks juist alleen maar lekker!
 6. Als je klaar bent, verdeel je het beslag met een ijsbolletjestang over de vormpjes.
 7. Tot slot bak je de muffins gaar in 15-20 minuten. Laat ze na het bakken goed afkoelen.

P1040573

That’s it! Het is helemaal geen moeilijk recept, je hebt dit makkelijk binnen tien minuutjes gemaakt + de baktijd natuurlijk. De muffins smaken het beste als ze goed zijn afgekoeld en zijn heerlijk om mee te nemen naar een picknick of je werk tijdens de lunchpauze! Je kan ze ook prima een dag van te voren maken, en in een gesloten trommel bewaren. Zo blijven ze 2-3 goed houdbaar. Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.