Oriflame the one colour impact cream eyeshadow

De laatste keer dat ik een creamy oogschaduw gebruikte, was ongeveer 5 jaar geleden toen Maybelline ook een hele collectie uitbracht (color tattoo als ik het goed heb) Die waren zo ontzettend goed! Ze bleven de hele dag muurvast zitten, vandaar de naam! Oriflame brengt nu speciaal voor deze zomer eenzelfde soort limited edition serie met 5 vrolijke kleuren uit! In het huidige assortiment hadden ze al cream eyeshadows, maar deze kleuren zijn lekker vrolijk en erg leuk om mee te experimenteren! Ik laat jullie de resultaten zien in verschillende looks!

P1040136

De Colour impact cream eye shadow’s kosten €14,00 per stuk (regelmatig in de aanbieding) en daar heb je een potje van 4 gram voor.

Dit zegt Oriflame: Vernieuwde oogschaduw met hoge kleurintensiteit. Brengt crèmig aan en transformeert naar een poeder met een fluweelzachte glans. Voeg meer laagjes toe voor een gedurfd resultaat. Niet ophopende* formule, blijft de hele dag op zijn plek.

P1040133

Ik heb de ingrediëntenlijst even gekopieerd van de website van Oriflame, want de kleine potjes zitten niet verpakt in doosjes waar de bestanddelen op staan.

DIMETHICONE, MICA, CALCIUM CARBONATE, PROPYLHEPTYL CAPRYLATE, NYLON-12, SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE, ZEA MAYS STARCH, CANDELILLA CERA, HYDROGENATED CASTOR OIL, STEARYL/PPG-3 MYRISTYL ETHER DIMER DILINOLEATE, ALUMINA, OCTYLDODECYL LANOLATE, POLYSILICONE-6, PROPYLPARABEN, TIN OXIDE, TOCOPHEROL, CI 77891, CI 77499, CI 77491, CI 77007, CI 77492, CI 77510, CI 16035

P1040139

De cream eyeshadows voelen zacht maar tegelijkertijd poederachtig aan.

P1040140

En dit zijn de swatches. Van de pigmentatie had ik wel iets meer verwacht, in het potje ziet het er allemaal zo knallend uit maar op mijn huid lijkt dat minder. Ik ben heel benieuwd hoe dit eruit zal zien op mijn oogleden!

P1040191

P1040192

De eerste look. Hier heb ik paars gebruikt aan de buitenkantjes en het idee was om wat goud op het middelste gedeelte van mijn ooglid aan te brengen.. Maar zien jullie het goud? Ik ook niet. Het enigste wat ik er nog van terug zie zijn wat gouden glitters. Het valt mij ook op dat de pigmentatie lang niet zo intens is als in de potjes. De kleur smeert veel te makkelijk uit waardoor je weinig pigment overhoudt.

P1040353

P1040354

Tweede look. Een beetje hetzelfde verhaal, al is deze kleur wel iets intenser.. Ik moest echt meerdere keren met mijn vinger in het potje een flinke hoeveelheid oogschaduw pakken, tot grote frustratie bleef het ook niet op zijn plek. Na het aanbrengen hoopt het vrijwel meteen op in in de lijntjes bij mij!

P1040363

Dit bedoel ik! Een enorm verschil vergeleken met de ”Color tattoo van Maybelline”

P1040137

Conclusie: Om eerlijk te zijn had ik er veel meer van verwacht, het idee hiervan was echt leuk! Maar helaas zijn de eindresultaten teleurstellend! Ik heb van alles geprobeerd, ook poederoogschaduw eroverheen aangebracht maar daar werd het niet mooier op. Het lukte gewoon niet om er iets moois van te maken. Zo jammer! En daarnaast zijn de producten ook helemaal niet goedkoop. Misschien ligt het aan mij, maar als een oogschaduw weinig tot geen pigment bevat, sla je bij mij eigenlijk de plank al volledig mis! Sorry, Oriflame jullie producten zijn geweldig! Alleen ik heb nog nooit eerder zon teleurstelling van jullie meegemaakt.

Plus+ puntjes: Eerlijk gezegd zou ik voor deze producten geen pluspunten kunnen noemen. Alles waar ik op gehoopt had, hebben deze oogschaduws NIET!

Min- puntjes: Te weinig pigmentatie en gewoon duur voor iets wat de beloftes niet waarmaakt.

Waar kan ik deze producten kopen?
Online via de website van Oriflame en via een van de adviseuse bij jou in de buurt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.