Schwarzkopf Essence Ultime Omega Repair

Na al dat drogen, stylen, kleuren en touperen kan je haar ook wel een oppepper gebruiken. Ik ben altijd op zoek naar goede verzorging om mijn haar gezond te houden en was al best een tijd nieuwsgierig naar de Omega repair serie van Schwarzkopf. Deze lijn bestaat uit de shampoo, conditioner, masker en een bb balm. Alle producten zijn verrijkt met omegaolie, speciaal bedoeld om de haarcellen te herstellen en gespleten haarpunten te helpen voorkomen. Claudia Schiffer is op de producten afgebeeld, mede omdat ze in samenwerking met Schwarzkopf haar eigen betaalbare haarmerk op de markt wilde brengen: Essence Ultime. Laatst was er weer een 1+1 gratis actie bij het Kruidvat op alle Schwarzkopf producten. Dus kon ik weer mooi mijn slag slaan! Inmiddels gebruik ik de producten al een aantal weken, en nu kan ik er eerlijk mijn mening over geven. Lees je mee?

 

Omega Repair Shampoo 

P1010646.jpg

De Shampoo kost €4,99 voor 250 ml. De verpakking bevat veel goud-accenten, dus je kan hem goed onderscheiden van de conditioner. Ik vind het er heel mooi uit zien!

Dit zegt Schwarzkopf: Het nieuwe Schwarzkopf essence ULTÎME werkt in alle dimensies van de haarstructuur. Het bevat het waardevolle ULTÎME-4 Complex: een unieke combinatie van geselecteerde ingrediënten zoals pearl essence, panthenol, verfijnde proteïne en keratine, voor extra verwenning en luxueuze verzorging.

P1010651.jpg

Bestanddelen. In alle producten zit wel een heel bijzonder bestanddeel, namelijk parelextract! Wat een rustgevende en kalmerende invloed beloofd te hebben onze geest en gemoedstoestand. Pathenol is een vitamine B complex en heeft een revitaliserende werking, helpt ook uitdroging te voorkomen op lange termijn. Verder wel veel parfum, halverwege de lijst. Glycerine heeft ook een verzachtende werking.

P1020071.jpg

Allereerst de geur die mij onmiddellijk tegemoet kwam, ruikt vrij sterk naar vanille, sandelhout, witte bloesem en muskus. (Alle producten bevatten dezelfde fijne geur) De textuur is vloeibaar en tijdens het wassen gaat hij lekker veel schuimen, ik kreeg daardoor het idee dat het mijn haar heel goed schoon maakte! Maar niet zo dat het daarna droog en stug zou aanvoelen. Toch gebruik ik na het wassen altijd een conditioner!

 

Omega Repair Conditioner

P1010648.jpg

De conditioner kost €4,99 voor 250 ml. Deze fles bevat niet zoveel goud details als de shampoo. Daar kan je hem goed aan herkennen. Het beloofd naast het herstellen van de haarpunten ook de doorkambaarheid makkelijker te maken.

P1010653.jpg

De ingrediënten.

P1020073.jpg

Een vollere en witte crème textuur heeft deze conditioner, hetzelfde zoete geurtje als de shampoo. Na het wassen verdeel ik dit product door de punten van mijn haar ter hoogte van mijn oren ongeveer. Niet vergeten goed uit te spoelen na het inwerken. Alles voelt zo zacht en gevoed aan! En borstelen gaat hierna zo makkelijk, mijn haarborstel glijdt door mijn haar heen. Gewoon wat een conditioner hoort te doen!

 

Omega Repair Intensive Mask

P1010645.jpg

Het masker kost €6,99 voor 200 ml.  Een grote pot met ook een flinke inhoud waar je wel even mee voorruit kan, denk ik. Je kan dit product 1 tot 2 keer per week gebruiken. Mijn voorkeur gaat naar 1 keer per week, persoonlijk is dat voor mij voldoende.

P1010657.jpg

Ingrediënten.

P1020075.jpg

Het masker heeft bijna dezelfde textuur als die van de conditioner. Nadat ik mijn haar heb gewassen met de shampoo en conditioner, maak ik mijn haar even handdoek droog met een kleiner handdoekje die ik bij de douche weghang. Ik verdeel meestal een ruime hoeveelheid door mijn haar en dan wikkel ik mijn haar in dat handdoekje zodat het product nog beter kan inwerken. Helpt echt goed! Na de inwerktijd (wat in dit geval maar 1 minuut is staat op de verpakking vermeld) spoel ik alles goed uit. De korte inwerktijd is voor velen denk ik een groot voordeel, omdat niet elke vrouw graag een kwartier de tijd neemt voor een haarmasker. Zo heb je toch het voordeel dat je haar even een extra boost krijgt, en je daarna snel weer door kan met je drukke dagelijkse bezigheden.

 

Omega Repair BB Beauty Balm

P1010649.jpg

De BB beauty balm kost €6,99 voor 100 ml.  Hier was ik nog het meest nieuwsgierig naar! We kennen natuurlijk allemaal de bb creams voor het gezicht. Maar deze bb balm verdeel je door de punten van je (handdoek)droge haar. Het zorgt ervoor dat je je haar nog makkelijker kan doorkammen en een mooi glansje.

P1010655.jpg

Ingrediënten.

P1020077.jpg

Een handig klein pompje!

P1020076.jpg

De textuur is vergelijkbaar met een serum, ik heb wel 3 tot 4 pompjes nodig per keer. Niet super zuinig dus, maar persoonlijk zit ik daar niet zo mee. Ik ben het soort persoon die altijd weer iets nieuws wil uitproberen, ik wissel vaak af van producten. Dan maakt het vaak helemaal niet uit als iets op is. Ik merk dat deze bb balm mijn haarpunten heel erg voedt. Waardoor je niets meer terug ziet van de droge gespleten puntjes, heel fijn!

P1010660.jpg

Conclusie: Mijn haar voelt heel lekker zacht, schoon en gevoed aan na het gebruiken van de Omega Repair producten! Ondanks dat ik regelmatig mijn puntjes braaf laat bijknippen bij de kapper, kwamen de gespleten punten vrij snel weer terug. (Door al dat föhnen en touperen wat ik doe) Maar daar zie je nu niks meer van! Ik ben dol op de geur die in de producten verwerkt zitten en het zachte gevoel dat het aan mijn haar geeft.

  • herstelt en voedt mijn haar                                  – er zit wel veel parfum in de producten
  • voelt heerlijk zacht aan!                                            niet iedereen kan daar goed tegen.
  • vriendelijke prijzen met regelmatig 1+1 acties
  • mijn gespleten puntjes zie je haast niet meer!

Waar kan ik de producten kopen?
Bij drogisterij als Kruidvat, Etos of te bestellen bij bol.com

One thought on “Schwarzkopf Essence Ultime Omega Repair

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.