Stap-voor-stap | Volle knot

Hoe maak je nu een schattig, vol knotje zonder dat het er uit ziet als een zielig kattendrolletje? Die vraag kreeg ik veel! Een mooie volle knot is niet makkelijk te maken als je niet gezegend bent met dik vol haar. Mijn eigen haar is daarentegen heel dun en ik heb ook niet veel haar. Maar gelukkig heb ik met de tijd nieuwe dingen geleerd. En ik denk dat ik voor jullie een snelle look heb kunnen maken, maar toch met een groots eindresultaat!

Maar wat kunnen we hier mee gaan doen? Dat leg ik je nu uit!

P1010157.JPG

Wat heb je nodig?  Ik gebruik deze producten:
– Andrélon go for texture definition spray
– toupeerborstel
– 2x elastiekjes (waarvan een invisibobble)
– Wella new wave extra strong gel spray
– Andrélon extra strong hold hairspray

P1010165 A        P1010167   B

Stap 1:   A  Als eerste gebruik je een ‘texturizing spray’ om volume en textuur te creëren in je haar. Doe dat als volgt: schud de bus spray goed voor gebruik, spray gelijkmatig (vooral op de aanzet) door droog (geföhnd) haar.  B Laat dit een paar seconden intrekken en daarna masseer je het product met de vingers goed in. Voor nog veel meer volume, kun je eventueel je haar nog een beetje touperen. En nog wat volumepoeder op de aanzet van je haar verdelen.

P1010170.png   A          P1010172.png B

Stap 2:  A Nu we lekker veel volume hebben, maken we een strakke staart helemaal boven op het hoofd.  B Het is een must om deze nu te touperen, om de volle knot te kunnen maken.

P1010176.png         P1010181.png  B

Stap 3: A We pakken er even een extra elastiekje bij, ik gebruik de invisbobble. Nu gaan we de volle getoupeerde staart om het eerste elastiekje draaien. B vorm de knot zoals je wilt. Nu zet je het geheel vast met het tweede elastiekje. ( Voor een nonchalante look trek je er voorzichtje nog wat kleine plukjes uit)

P1010185.png

Stap 4: En als finishing touch spray je er wat hairspray (of beetje gelspray is ook heel effectief) in.

P1010184.png

En klaar is je schattige knotje! Je kan deze look al maken in minder dan 5 minuutjes! Veel plezier ermee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.